Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je v kinech nový animák každý třetí týden a většina z nich jsou tuctové spotřební zboží nebo sequeli, které už s kouzlem jedničky nemají nic společného, se z Klause stává takové malé zjevení. V krásné animaci zabalený velmi dojemný příběh, který je plný humoru i emocí, mě skutečně dostal. Takhle naměkko jsem nebyl už dlouho. Klaus je úžasným a velice originálním počinem, který za srdíčko musí chytit snad každého. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Vřele příjemné zpracování příchodu lásky do světa plného nenávisti a smutku. Klaus si nehraje na žádnou komerčně vytvořenou pohádku, on je pravý. Již od začátku nás zahltí vskutku veselý pocit z něčeho příjemného, ovšem v průběhu děje začíná přituhovat a objevují se momenty, které jsou až k slzám. Neztrácí své poslání po celou dobu. Poslání zaměřující se na nalezení radosti, které přináší další radost, a právě takové moudro přináší v originálním pojetí příběhu a postav. S čím krásnější můžete spojit příběh o lásce než s Vánocemi? Dokonce se samotným příběhem světoznámého výrobce hraček, jenž přináší o svátcích do domovů nadílky a s nimi i radost. Jak originálněji lze takový příběh pojmout? Odpověď je jednoduchá, stěží, a proto Klausovi patří velký klobouk dolů. Gratuluji mu k jeho zařazení k nynějšímu seznamu každoročních filmů na Vánoce. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepsich vanocnich animaku. Film si po celou dobu udrzuje sviznost a milost a i kdyz se ocekavane od prvotniho hodne vtipnyho saskovani s frackovitym hlavnim hrdinou presuneme do dojemnejsiho zachranovani vesnice plny silenejch obyvatel a jen tak nejak mimochodem u toho vznikne legenda o Santa Clausovi, nikdy to nespadne do nejakyho prvoplanovyho poucovani a prehnanyho hrani na city. Coz je asi tim, ze to netocili americani. Souvisi s tim i styl animace, ktera je pekna, ale trochu netradicni. Za me teda naprosta spokojenost, film je sice s pribejvajicim casem lehce predvidatelnej a sem tam se nejaky hluchy misto najde, ale i tak jsem se prakticky celou dobu dobre bavil a pristi vanoce si ho rad zopakuju. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

To, co se zpočátku tváří jako další nezáživný generický animák, se postupně překlápí v hodně příjemnou vánoční pohádku, která umí v určitých chvílích pořádně emocionálně přitvrdit a ve výsledku je až nečekaně hezky promyšlená. Škoda toho nejdříve rozjíveného a poté až příliš temného začátku, kde docela dlouho trvá, než film začne prodávat své kouzlo a trochu nudí. Po stránce animace super. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Červenobílého tlouštíka, kterého si jednoho dne vymysleli u Coca-Coly, fakt nesnáším, protože je rozpínavější než guma u jeho červených tepláků. Proto jsem si nemyslel, že by mě mohl bavit pohled do jeho minulosti, která musela být logicky stejně zmanipulovaná jako život největšího z tesařů. A ejhle, mýlil jsem se. Španělé přišli s parádní animací, skvělým příběhem a výbornými postavami a já jsem si to naprosto užíval. Fakt dobrá práce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)
  • Neda Margrethe Labba, ktorá nahovorila laponské dievča Márgu, nehovorí po anglicky. Režisér Sergio Pablos tak cestoval za ňou do nórskeho Tromsø, kde s ňou nahral všetky jej výstupy. (megajalec)
  • Od apríla 2015 putoval film po viacerých štúdiách, ktoré ho považovali za "príliš riskantné". Práva naň napokon získal Netflix v novembri 2017. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama