Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

anca_007 

všechny recenze uživatele

Je-li chápán seriál, jako parodie zejména na Sherlocka Holmese v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem, nebo na Dr. House, pak je to skvělá komedie. Autorům se povedlo vystihnout charakteristiku hlavního hrdiny Filipa Königa (V. Kotek), podle již dvou zmíněných postav. Více, než detektivka, která by odpovídala logickým vyšetřovacím krokům, je seriál spíše komediálního rázu s občas až zázračnými prorockými myšlenkami, který kdoví kde König objevuje. Co díl, to jednotlivý příběh, avšak na pozadí se odehrává ještě jeden příběh, který diváka provází celým seriálem. Ten mi nepřišel zcela ukončený. Hvězdičky ubírám za přílišné milostné scény, které měly vystihnout bohémský život, přelétavost a promiskuitu hlavního hrdiny. Myslím, že to šlo vyjádřit i kulantnějším způsobem. Jinak za mě dobrý. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu pomáhájí komediální prvky. Hodně se snaží vyrovnat zahraničí. Kopíruje koncept který už známe. Např. Mentalista nebo Sherlock a podobné kdy je borec divnej ale extrémně chytrej. Tohle lidi prostě láká. Jenže bohužel herecky je to NĚKDY slabé, kolísavá kvalita. Možná je to tím že u nás herci nemají čas se připravovat na role. Spoustu toho co se tvoří je spíš kvantita, ale co kvalita? Herci musí brát velké množství rolí v TV a na divadle aby se uživili. Známá USA produkce dává více peněz i času pro herce. Kotek je zábavnej ve své roli. Ale jeho i ostatní herectví postav je málo uvěřitelné. Máte někdy pocit, že něco předříkávají z papíru. To je škoda. + Některé nelogické děje. Např. ukradnete drogy a pak se cpete do vyšetřování, a vše je prominuto. Vážně. V našem státě? Možná by bylo lepší zkrátit každý díl a pohrát si s detaily a hlavně herectvím. Tady je to ta častější slabina. Nesmí chybět v každém díle nějaký sexík. Nebo někdo bez  trička XD. V prvním díle holka, v 2. a 3. pánové. Některé lidi lákají podivíni protože oni sami se cítí velice často nepochopení. Cítí se jako v tomto seriálu Filip. Scénář se snaží oslovit spíše mladší. Některými fyzickými výkony, hláškami i erotikou. * Jsem v šoku, že se mi toto dostalo pod kůži a s každým dalším dílem. Nerozumím tomu :). Měla bych spoustu výhrad. Ale je to parádní oddechovka. /Je to tak blbé až mě to baví...jako když si náš Einstein Filip zapaluje v 6 díle první řady mrkev a paroduje Colomba. XD ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích lze říct, že je to velmi slabý seriál s pár geniálními scénami a nápady, které ale zcela uvadají ve srovnání s neschopností scénáristy vymyslet příběhy, ve kterých bude Kotkův Einstein fakt perlit. Herecky je to občas fakt děs, přehrávání snad až amatérským způsobem. Postavy i tak jsou docela sympatické a sem tam jim i člověk drží palce. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Neznesiteľný by mohlo byť aspoň tak trochu milo neznesiteľný. Napríklad Dr. House albo Dr Ludsky v našom podaní boli kreténi, ale dalo sa to pozerať, aj sa zasmiať. Ale toto, čo tu hrá Ko(ko)tek je príšerné. Totálny magor, arogancia, povyšeneckosť, správanie sa k ľuďom ako odpad. Ktorého diváka to má presvedčiť? Komu sa toto zdá neznesiteľné, ale v podstate milé? A scenári a prevedení na úrovni školáka už ani nehovorím. Totálny prešľap, nerozumiem kto si toto mohol obľúbiť. ()

aktakanamor 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí upoutávky na Primě jsem očekávala, že to bude jen okopírovaná německá verze. Případy byly sice stejné, ale kvarteto ( Polívková, Zedníček, Josefíková a Kotek) se mi jevilo mnohem vtipnějšími než jejich německé protějšky. Oceňuji vtipy na českou policii, hlavně vtip v podobě automatu na kávu. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)
  • V epizodě se mluví o látce „GHB“. Látka se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Mimoto se uměle vyrábí v malém množství jako lék pro pacienty trpící narkolepsií a je zneužívána jako omamná. Zdála se být ideálním celkovým anestetikem, které vyvolává hluboký spánek a vymazává veškeré vzpomínky na operaci. Problém však byl s řadou vedlejších účinků – látka má nebezpečný vliv na dýchání i na srdeční činnost. Vznik fyzické závislosti ani růst tolerance nebyl dosud prokázán, přesto existuje riziko závislosti psychické. (sator)
  • Premiéru epizody zhlédlo 871 tisíc diváků (15+), což byl nejlepší výsledek sobotního večera po 20:00. (rublik05)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama