Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

peiton 

všechny recenze uživatele

Dnes som dostala chuť na šálku duchariny/klišé duchariny a síce,dom v ktorom straší a hlavná hrdinka sekerka.Údajne bol film natočený podľa pravdivého príbehu.Tak bol alebo nebol!To nikto nevie overiť?!Moje druhé hororové ,,Ja" zaplakalo a márne hľadalo na tomto niečo príšerne strašidelného,no žiaden strach to vo mne nevyvolalo..Troška života do toho umierania.Chcelo by to viacej dynamiky,kratšiu stopáž (ak snímok mohol mať 2 hod.mohol mať aj 90 minút).Niečo som si predsa len odniesla..Ak sa niekedy zobudím o 3:15 nebude to asi náhoda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal rok vzniku filmu, myslel bych si, ze George Lutze hraje Christian Bale, ten herec je mu neuvěřitelně podobný. Ale k filmu. Horory konce 70. let mají svoje nedocenitelné kouzlo, přesto ale tenhle patří k těm slabším. Snímek je až příliš dlouhý, na 117 minut se tam toho teda moc neděje. Možná to je dobou vzniku (což si nemyslím, vzhledem např. k Exorcistovi, Texaskému masakru nebo Noci oživlých mrtvol), ale připadá mi, jako by se režisér snažil pořárd nějak krotit, jako by se bál, aby ten "děs" nepřehnal. Říká se, že mnohdy děsí více to, co nevidíme (a já si to myslím taky), ale tady není vidět skoro nic. Atmosféra se několikrát rozjede a nahustí, v další scéně je však rychle rozředěna, rozfoukána, je pryč a její budování začne na novo. A takhle se to opakuje několikrát po sobě, což způsobilo, že jsem se několikrát nudil. Je zde spousta scén, které film neúměrně natahují (třeba scény s knězi jsou podle mě zbytečně dlouhé a nikam nevedoucí). James Brolin je ve své roli perfektní, jeho proměnu mu věřím (mnohem více než proměnu Nicholsona ve sračce Shining) a Margot Kidder se svými culíčky a sukýnkou mě bude asi pár dní navštěvovat v erotických snech :-). Není to vůbec špatný film, jen mohl být trochu hustější (bouchání dveřmi a otvírání a zavírání oken opravdu nestačí)... ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Spousta bzučících, zblízka zabíraných much, pes hrabající ve sklepě a šílený výraz v Georgových očích, když štípá dřevo. Jednoduché, ale pro vybudování nepříjemně děsivé atmosféry jsou podobné prvky neskutečně účinné. Jediným kazem je tak pouze maličko přepálená stopáž, kvůli které hodnotím "pouze" za silné 4*. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Film, který započal dodnes víceméně nekonečnou sérii. Což je pro mě trochu s podivem, neb má hodně slabin. A dodnes nevím, zda je to vina režiséra či scénáristy, nebo obou. 1. ta nehorázná délka, která dokazuje,že horror delší jak 100min.prostě v drtivé většině, nefunguje. To dokázal např. Romero ze svým 140min. Úsvitem Mrtvých. 2. obsazení, které není špatné, leč v př.ústředního maželského páru je mimo mísu, páč Brolin s Kidderovou se k sobě hodí jako Peter Weler k Natálce Portmanové. Ani na chvíli jim to manželství nevěřím. Jen mám před očima už od začátku filmu, věčně nasr...Brolina, u kterého se naopak divím, že na ostatní tu sekyru nevzal už dávno. 3. závěr. Pokud chcete spolehlivě usnout, pusťte si ho. Finále, které má u tohoto typu filmů naopak gradovat a sevřít vám krk samou úzkostí a hrůzným strachem (viz.Amityville II a Conjuring), je zde tak těžce lhostejné a nezajímavé, že je vám absolutně jedno, kdo, kdy, proč, jak a tak vůbec. Horor, který je nejlepší od začátku až do zhruba, půl h.před koncem, je mi vždy,podezřelý. Pozitiva jsou jasná. Bezchybná hudba (87min.complete ost důr.doporučuji všech hororovým sběratelům. Neměl by chybět v žádné KPZ horror fandy). A několik skvělých scén, díky kterým jsem si to přec jen nakonec nechal. Hl. kvůli 4min. úvodu, který jest vzhledem k výborné II velmi zásadní. Byť s malými odlišnostmi. Ovšem, když chci vidět the best Amityville, sáhnu vždy po geniální II. Nejvýstižnější komentář,POMO. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Trochu je to lacinější verze The Shining (opět chlap zblbne z temných sil a běhá po baráku se sekerou), trochu to má náznaky, ale vážně jen drobné náznaky z Vymítače ďábla - a Rod Steiger jako kněz zde exceluje, zvláště při scéně mše v kostele; o to víc škoda, že tahle linka dostala minimum prostoru a nakonec ani není nijak pořádně ukončena. Vlastně žádná linka zde není nijak ukončena - policista zde chodí, nic nezjistí, kněz vymítá a nic nevymýtí, o Jodie (nebo jak se ta neviditelná kamarádka dcerky jmenovala) se nic nedozvíme, o těch rituálních vraždách a vchodu do pekla taky ne, nikdo nic nevyšetřuje, natož rituální vraždy a oběti údajně zde kdysi páchané na neposvěcené půdě, teta - jeptiška se objeví jen, aby mohla dramaticky zdrhnout, a v konci se ani ten barák neprojeví nějak hrůzně, když si všechny, ale fakt všechny nechá zdrhnout a vymyslí jen propadlé schodiště a kaluž krve. Jako asi jo, na tom začátku 80. let, takhle doma sám o půlnoci, venku bouřka, to by se člověk ke konci asi i bál, ale jinak na dvě hodiny je to zbytečně utahané, nudné a skutečně strašidelných scén pomálu. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Scénář k filmu napsal Jay Anson, autor knihy The Amityville Horror. (Chatterer)
  • Ve Finsku film vyšel pod názvem For God's sake, get out of there!. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se udály rodině Lutzových, která koupila dům na 112 Ocean Avenue v Amityville. Rodina Lutzových strávila v domě 28 dní, od 18. prosince 1975 do 14. ledna 1976. Kathy a George Lutz se rozvedli, Kathy zemřela na plicní emfyzém v roce 2004 a George o dva roky později na srdeční chorobu v Nevadě. (Karush)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama