Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující milostný příběh, který zachycuje celoživotní přátelství dirigenta a skladatele Leonarda Bernsteina s Felicií Montealegre Cohn Bernsteinovou. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

novoten 

všechny recenze uživatele

Takovou míru očekávání nemohl ustát nikdo. Když se režijním debutem zařadíte mezi oscarová želízka a tvůrčí jistoty a hned jako další kousek si vyberete srdci nejbližší látku, která vás provází už od dětství, jedná se o překážku tak vysokou, že se o ni zákonitě musíte přerazit. A to se Bradleymu Cooperovi - nestalo. Maestro je esteticky vybroušený, přesně obsazený a herecky bez přehánění dokonalý (Bernsteinova gesta a zpocený zápal mě rozechvívaly opakovaně). Hudebně jde sice o malou domů, kdy zní jen tóny z tvorby hlavní postavy, ale proč ne. Ta hranice mezi touhou říct všechno s až dokumentárním detailem a dvouhodinovou přednáškou zavilého fanouška je přece někdy tenká a tady navíc nikdy překročena nebyla. A že je scénář tak nějak povědomý? Koneckonců je to životopis. Se vzlety, s pády, s životními úspěchy i se zklamáními, co jen tak nepřebolí. Protože život, ať vztahový nebo profesní, někdy připomíná jednoduché melodrama až příliš přesně. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nuž, niekto si pýta od Ježiška Potterov prútik a niekto dirigentskú paličku. Ale k veci .. veľmi slušná réžia, dosť dobré herecké výkony Bradleyho a Carey, muziky mohlo byť aj viac .. ale mám pocit, že Maestro bol primárne o vzťahu medzi Leonardom a jeho osudovou ženou. Dostala som viac, ako som čakala. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nejfilmovější film, který drží nad vodou Cooperova bravurní režie. Těžko se mi věří, že tohle je jeho teprve druhý režijní počin – Bradley má rozhodně neskutečný talent. Na druhé straně jsem měl při sledování pocit, že se snaží až moc a hodně těžko jsem hledal cestu k hlavním hrdinům. Vůbec tenhle snobský intelektuální život je mi nadmíru odporný, takže není divu, že jsem sledování protrpěl. Mnohem víc bych uvítal, kdybychom sledovali jen krátké období Bernsteinova života. Tohle bylo jako sledovat desetihodinovou minisérii. Nemůžu se zbavit dojmu, že Netflix na tohle kývnul jen proto, aby měl šanci zabojovat o Oscary. Protože takový film rozhodně nebude trhat rekordy sledovanosti. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper v roce 2018 uchvátil všechny diváky a kritiky svým režijním a scenáristickým debutem Zrodila se hvězda. Tento úspěch se pokusil po pěti letech zopakovat a zabojovat o Oscary s životopisným dramatem o dirigentovi a skladateli Leonardu Bernsteinovi. Na snímku se ale bohužel dají pochválit jenom výborné masky a taky výkon Carey Mulligan v roli Bernsteinovy manželky. O titulním hrdinovi se během dvou hodin nedozvíme skoro nic, ani to, proč byl ve světě hudby tak uznávaným mistrem. Zklamání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Já chci Oscara! …. Já chci konečně ku*va už toho Oscara!“. ___ Ano, kamera výborná, hudba čarokrásná (ale za tu Cooper nemůže), zestaršující masky fantastické. Ale málo platný, chvílemi jsem si připadal jak na pimprlovém divadle, kde se hlavní aktér  tak moc snaží, že si ani neuvědomuje, že ta, co měla být až druhá v pořadí, ho drtivé přehrává. Ano, Carey Mulligan si dala Bradleyho velkou boxerkou herecky K.O. po pár minutách, protože ona na rozdíl od něho působila autenticky, přirozeně a nepotřebovala k tomu tip top prostetika. A marně jsem se snažil celou dobu určit, o čem to vlastně mělo být. Aby to bylo o géniovi v objetí múz, který byl zároveň tak trochu kokot, na to je to příliš vágní a neurčité, kde se postavy jen tak míhají, přicházejí a odcházejí a nic z toho neplyne. A jestli to mělo být o magické síle hudby, tak snad jenom ve scéně z katedrály, jinak se na mě ujištění, proč byl Bernstein tak velký skladatel, ani vlastně za celou dobu nepřeneslo. Ale možná to tak Cooper chtěl, podle úvodního titulku, že „…umělecké dílo neodpovídá na otázky, ale vyvolává je…“, a já mu jenom křivdím, že. Ale sorry Bradley, občas mám právo i na trocha povrchního diváckého očekávání :o) ()

Galerie (214)

Zajímavosti (15)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA), Ely Cathedral (Anglicko, Veľká Británia), Fairfielde (Connecticut, USA), Tanglewoode, Massachusetts (USA) a v New Yorku. Obdobie natáčania trvalo od 21. mája do 22. októbra 2022. (Arsenal83)
  • Bradley Cooper povedal, že jeho záujem o Leonarda Bernsteina „začal Tomom a Jerrym a Bugs Bunnym, keď som ich sledoval ako dieťa, keď som ich sledoval dirigovať a keď som mal asi 8 rokov, požiadal som Santa Clausa o taktovku, a potom som sa stal posadnutý dirigovaním. Viete, bolo to ako magická vlastnosť, že jednoducho urobíte pohyb a začne vychádzať zvuk, a tam to začalo, a bol to skutočne neuveriteľný pocit byť maestrom." (Arsenal83)
  • Skladby sú prehrané britským orchestrom London Symphony Orchestra s niekoľkými zborovými vystúpeniami zboru London Symphony Chorus. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Reklama

Reklama