Reklama

Reklama

Starci na chmelu

  • angličtina Green Gold
TV spot
Československo, 1964, 88 min

Obsahy(1)

Do hezké studentky Hanky se na chmelové brigádě zamiluje její zásadový spolužák Filip. Dívka se přestěhuje do mladíkova útočiště v podkroví, jejich čistá láska však naráží na závist jejího zhrzeného nápadníka a na nepochopení dospělých, kteří nedokázali zůstat mladí. Rychmanův muzikál o první lásce a o prvním „hříchu" dodnes zaujme mladistvým idealismem, ale také generační revoltou vůči pokrytecké morálce duševních starců všeho druhu i věku. (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (337)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh je to sice jednoduchej, ale v rámci možností to v mých očích a hlavně uších prošlo s odřenými ušima až ke klasickému průměru. Žádná bomba to tedy není, ale ti kdo jezdili na podobné „brigády“ na ně ve většině případů vzpomínají v tom nejlepším. Některé melodie a písničky se těší velké popularitě i dnes, herecké výkony taky nebyli vůbec špatné – v mých očích jde o lepší průměr. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Modleme se, modleme se, bosa nova, bosa nova. Opakujme ta dvě slova, bosa nova, bosa nova. S tou modlidbičkou dojdeš vždycky nejdál a dosáhneš s ní všecko cos kdy chtěl. Ač Karel čtvrtý byl ukrutný feudál, tak zaved u nás víno a né chmel. Ta modlidba ti vrátí zdraví chatrné, to je zcela mimo diskuzi. Ač Jan Ámos Komenský byl bratr, nezavrhujeme ho soudruzi. Bosa nova, bosa nova." Chmel a pivečko to ja teda môžem, súdruhovia. Avšak starý český filmový muzikál "Starci na chmelu", ktorý bol natočený v roku 1964, vždy akosi išiel mimo mňa, nikdy som mu nedokázal prísť na chuť. ** ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Nejenže v muzikálu herci nezpívají, ale často ani tu pusu včas otevřít neumí. Nejenže vypravěči na kytary nehrají, ale ani tu hru předstírat neumí. Nemám nic proti lásce ani zamilovaným, ale ve Starcích je zamilovanost podávána v tak směšném světle, ž bych se snad ani nikdy zamilovat nechtěl, kdybych měl vycházet pouze z tohoto filmu. Určitě bych byl méně kritický, kdybych k našemu slavnému párečku cítil alespoň minimální sympatie. Nic takového jsem však k těmto dvěma samozvaným Übermenschen s nosánky nahoru, myslícími si, že jsou něco víc, a tak si v naprostém klidu zařídí na půdě domácnost, zatímco ostatní nocují po desítkách na zemi v jednom pokoji, necítil. Jedna hvězda za některé vydařené písničky... 20% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Geniální songy,bezchybné obsazení,atmosféra (kterou by sice za hranicemi asi nikdo nepochopil,ale to je fuk) a naprostým vrcholem (aspoň pro mě) jsou vždy výstupy tria pánů v černém,kteří z toho supr filmu,dělají...hudební hostinu pro me zvukovody. A Irena Kačírková je zde naprosto úchvatně krásná až to někdy sám nechápu,co to z ní zrovna v takovémto filmu,vyzařuje. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Když vynecháte většinu písniček o ničem, tak vám zbude lyrický příběh s trochou nadsázky. Velice upřímné podání Vladimíra Pucholta, ketrý předvedl netypický mužský postoj k ženě. Samozdřejmně na konec Happyend s klasickou písničkou ...Chodili spolu z čisté lásky a 17 jim bylo let.... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (30)

  • Jeden komparzista sa zaslúžil o vznik nového tanca, ktorý bol pomenovaný "Hot Needle" - horúca ihla. Josef Koníček si všimol, že tanečník si pri rozcvičovaní len tak z radosti povyskočil. Choreografa figúra zaujala a inšpirovala ho k pôsobivej tanečnej scéne. (Raccoon.city)
  • Píseň „Chmel je naše zlato“, kterou „zpívají“ brigádníci, nazpíval sbor Lubomíra Pánka. (M.B)
  • V prvom veľkom konkurze bolo vybratých dvadsať chlapcov a dievčat plus osem študentov z tanečného konzervatória, v zime sa však študenti museli vrátiť do školy, a tak sa musel konať druhý konkurz. (Raccoon.city)

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno