Reklama

Reklama

Kdo se se mnou zatočí

(studentský film)
  • angličtina Forget Me Not
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2019, 7 min

Obsahy(1)

Nastolení komunismu poznamenalo mnohé. Budoucnost dětí bez domova byla převzatá z pěstounské do rukou ústavní péče. Dokument za pomoci výpovědi muže, který v ústavě vyrůstal a ženy, která řeší problém z venku ukazuje, že i navzdory 30leté svobodě od komunismu, Česko nadále zoufale potřebuje revoluci v této oblasti. (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tohle není animák, jen obrázková a zvuková kulisa agitačně posilující informační sdělení o katastrofálním stavu dětské ústavní péče v ČR. Je to vlezlé a spíš odpudivé a protivné (nijak s mým hodnocením nesouvisí, že o katastrofálním stavu veškeré ústavní péče v ČR vím své a není dne, kdy mě z něj nemrazí. Jenže prvoplánové doprovodné ilustrace se stříkačkami na letácích Dropinu o nebezpečí užívání drog nebo záměrně odpudivé obrázky na cigaretových krabičkách bych taky nevystavovala v galerii současného umění jako svébytná umělecká díla. Tady jsou navíc děti dost protismyslně ztvárněny jako beztvaré nesympatické fleky skoro ze záhrobí lkavě zpěvavě žadonící o pozornost jako smečka podvyživených olysalých kvílících štěňat. Skrz naskrz nepříjemné a dle mého soudu i nutně se míjející účinkem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako hodně základní vhled do tématu, proč ne, ale nějaký podrobnější rozbor či skutečně pořádné zdokumentování tu rozhodně nečekejte. Přitom takové téma by si to podle mě zasloužilo, v ČR je skoro opomenuté. Animace je rušivá, místy mimo komentář a vlastně to celé mohlo být jen mluvené slovo - což by pak nebyl film. Říkanku taky stačilo říct jenom jednou, podruhé už mi lezla na nervy. Slabé 2* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama