Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Proklínám vás, zkrkavčete!“ vyřkla matka (J. Hlaváčová) nad svými syny. Jaké nedozírné následky tato slova budou mít, netušil v první chvíli snad vůbec nikdo… Nenechte si ujít televizní zpracování známé pohádky B. Němcové o statečné Bohdance (M. Podhradská), která podstoupila nejtěžší zkoušky, aby vysvobodila svých sedm bratrů z krkavčí podoby… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (222)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale i přes ten negativismus a drsnotu, co z téhle pohádky čouhá, jsem ji měla a mám hodně ráda. Asi to bude tím, že není tak přeslazená jako ostatní české pohádky, asi to bude i mým oblíbeným Michalem Dlouhým. Každopádně Boris Rösner i Ivana Chýlková stojí též za zmínku - jejich výkony jsou opravdu kvalitní. Malým dětem bych ale tuhle pohádku asi moc často nepouštěla. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že při premiérovém uvedení na Štědrý večer musely být nejen děti při pohledu na Chrta pěkně vystrašené, těm nejmenším bych film rozhodně nedoporučila. Dlouhý je ale ideální představitel princů, Chýlková si jistě vychutnala další zápornou postavu a Hapkova hudba skvěle dokresluje ponurou atmosféru. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Z této pohádky jsem mírně na rozpacích. Ano, jde o klasickou pohádku Boženy Němcové, která má až hororové ladění. To by mi ani tolik nevadilo. Více mě ale oslovila předloha Němcové, než tento film - chápu ale, že ta je jako taková nezfilmovatelná (je např. ještě mnohem více roztažená v čase - Bohdanka dlouho přesvědčuje své rodiče, že půjde bratry vysvobodit, dlouho čeká, než se vydá na cestu, a hlavně nešije košile z kopřiv, ale ze lnu, který si musí vypěstovat ze semínek podobně jako legendární krteček :-)). Zajímvavým prvkem ve filmu byli sloužící - "lidští psi" - a proměna jedné z nich poté, co jí Bohdanka darovala hřeben. Ale například to neustálé přecházení po chodbě mi tam nějak nesedělo. P. S. Naše malé holčičky pohádku zvládly, i když se u ní někdy bály. Ale to už k opravdovému životu patří... nevadí mi, když je v pohádkách zlo zlé. Zajímavé komentáře: sportovec, Gemini, otík, Jezinka.Jezinka, WANDRWALL. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....o čo išlo? .... chlapci sa hrajú na dvore a nechtiac hodia malé polienko do cesta na chlieb.....hysterická mater ich preklaje a stanú sa krkavcami ... mater 55-ročna Jana Hlavačová a otec 61- rocny R.Brzobohatý - ozaj super výber :( ... a stane sa-so synov sú krkavci a odletia ...rodičia však ostanú sedieť na prdeli nie aby si šli deti hľadat... a uz ma to za chviľu prestalo bavit a to prevedenie hrozneeeee....odpad priamo ukazkovy.... ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

26.6.2014 změna hodnocení: Panebože, proč jsem tomu dala 5 hvězdiček? ...... v dětství jsem tuhle pohádku milovala! A jsem ta, co hlásá, že se na pohádky má dívat a hodnotit je dětskýma očima, ale tohle se vážně nedá. Pustila jsem si ji teď a opravdu všechno špatně. Počínaje vzlyky "Vodo, ty jsi mě zradila, zradila.." .... Asi mi uniklo, že ji někdy ta voda něco slíbila ... Když pominu nesmysly jako že ona musí téměř přeplavat moře, aby se dostala ke kolovrátku a předla a naše milé princátko se na koni projíždí kolem její chalupy stejně jako kolem jeskyně, kde předla, jako by to bylo pár metrů od zámku, tak rozhodně nepominu odporně slizkého úchylného Chrta a incestní sklony Chýlkové. Je to příšerná pohádka, takže opravdu nechápu, co se mi na ní líbilo dříve, když všechny ostatní pohádky mám ráda do dnes. Jediné, co mě vždy potěšilo, byla krásná melodie, kterou si Bohdanka broukala. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Bratři coby krkavci sídlí na zřícenině hradu Boskovice, kde je také Bohdanka (Mária Podhrdská) nalezne. (salahadin)
  • Mária Podhradská hrála pouze ve dvou TV filmech, přičemž oba byly shodou okolností pohádky. V obou se pak setkala s Igorem Ondříčkem. Druhým byl o dva roky později snímek Sen o krásné panně (1995). (hermiona)
  • Pohádka se natáčela na jižní Moravě, v lednicko-valtickém areálu a v prostorách Janova hradu a hradu Pernštejn. Záběry z Bohdanina (Mária Podhrdská) domova byly natočeny ve skanzenu na Veselém kopci. (Saur.us)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama