Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (149)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný zázrak, ale z hlediska zábavnosti to na mne celkem zapůsobilo. Zpočátku se to možná může jevit jako laciná napodobenina původních filmových Asterixů a herecké obsazení je až na pár výjimek velmi slabé.  Stále jsem však byl s komedií jako takovou spokojen a na mém žebříčku by se dílo umístilo mnohem výše než většina z jeho předchůdců. Především tedy oceňuji vtip a důraz na komiksovost, což utváří zcela nové a velice povedené situace na něž se v předchozích filmech nedostane (stejně tak i postavy). Taková změna zaručeně potěší každého bývalého, ale i současného dětského fanouška. Nakonec byl i příběh obstojný a propojení minulosti se současností funkční i humorné. Uznávám, mírně jsem nadhodnotil, ale na takových 63-68% by to mělo mít. PS: Byl dobrý nápad obsadit Zlatana Ibrahimoviće do filmu, k čemuž bych doplnil takový malý skrytý vtip ve vtipu, neboť ho v českém znění namluvil Ujfaluši. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hraný Asterix 5. Asterix i Obelix jsou zcela jiní herci než v minulém díle, poprvé chybí Gérard Depardieu. A je to poznat. Oba hrdinové už nejsou tolik sympatičtí, navíc i chemie mezi jejich postavami je přímo tragická. Vincent Cassel je slabý Ceasar a do Delona má vskutku daleko, Cotillard má do zase neskutečně daleko do krásy a vznešenosti Monici Bellucci. Příběh je naprosto marný, Zlatan je snad to jediné, co je originální. Pobaví aspoň pár bojů a líbili se mi čínské postavy. Ale kromě podařených jmen a opravdu jen pár vtípků, vše působí neskutečně vynuceně, nudně a místy i trapně. Nečekal jsem, že to řeknu, ale zlatý minulý díl ...ve službách Jejího veličenstva. Byla to marnost. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Filmy s Asterixem cíleně nevyhledávám. Rodinné kino je ale nutnost. Zpočátku jsem se nebavil a dabing mi přišel nepovedený. S dalším dějem ale přibylo humoru a vtipných hlášek a narážek. Potěšilo mě vidět Pierre Richarda a Zlatanův Antivir byl vynikající, povedl se i Caesar. Příjemné překvapení, jež jsem nečekal. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

V tomhle dobrodružství je strašně moc zamilovanejch. Tak jsem se vážně dočkal Asterixe na velkém plátně!  Občas to bylo fakt nesmyslný a příběh bych nepřevyprávěl. Navíc pan režisér jako Asterix byl fakt hroznej (typově úplně mimo),  takže těžko říct jestli bych doma nedal o hvězdu méně. A ano, Asterixovské poměry je zde možná až moc zamilovanejch a na můj vkus strašně moc Asiatek (ale i Asiátů.:D ), kvůli kterym je tady pak i  strašně moc zamilovanejch.:D  Ale ty dvě hodiny utekly skoro jako dvě vteřiny. Bylo  to sice béčkový, ale taky  dostatečně ulítlý a absurdní. A hlavně na rozdíl od takovejch Olympíjských her i vtipný!  Popcornix s hlasem Koháka byl fajn nové osvěžení stejně jako Otis v Kleopatře. A César se svým teplým posluhovačem si ukradly každou scénu pro sebe (A kde jsou, a kde jsou, a kde jsou, ty Egypťánky...) Smál jsem se skoro pořád a báječně jsem se uvolnil. Moc díky!   Film se nebere vůbec vážně, je  zde spousta fórků a i písničkových. Nezůstal ušetřen ani Hříšný tanec. Co teprve: ♪ Anti-Antivirus, Anti-Antivirus, Anti-Antivirus ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Před začátkem natáčení jeli producenti, v doprovodu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, do Číny, aby sjednali spolupráci. Kvůli covidu-19 se ale nakonec v Číně nenatáčelo. (Krtek123)
  • Historicky mal skutočný cisár Han Xuandi dve dcéry, princeznú Jingwu a princeznú Guantao Shi, ktoré obe žili v roku 50 pred Kristom (rok, v ktorom sa odohrávajú všetky príbehy o Asterixovi). (Arsenal83)

Reklama

Reklama