Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

alchac 

všechny recenze uživatele

S předstihem o celou britskou flotilu nejlepší letošní animák! Asi tedy nejen letošní, ale dost možná až nazpět k předchozímu počinu Kellsovců. K irsko-anglickému přátelství snímek sice asi příliš pozitivně nepřispěje, nicméně i ortodoxní brexitér by snad měl ocenit jako vždy úžasné výtvarno s lahodně rozházenou perspektivou a milovníci psovitých šelem by měli být přímo v extázi (např. takový já). A kreslenému Šónovi to celkem seklo, měl by se nechat takhle animovat častěji. Byť tu měl zase part mírně laděný do Borového Mirka. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechny předpoklady k tomu, abych ho miloval. A dost velkou šanci mě rozbrečet. Místo toho jsem sledoval zdlouhavou, nenápaditou, do sebe zahleděnou (pravděpodobně studiem zkurvenou) vykrádačku všeho možného, která mě emočně nechala naprosto chladným. Mononoke bez koulí a rizika, která do sebe míchá Rebelku, Hodného dinosaura, Pocahontas a bůhvíco ještě. Od tvůrců Písně moře bych čekal víc. Mnohem víc. PS: TEN VIZUÁL JE SAMOZŘEJMĚ NAPROSTO KOUZELNEJ! I když i tady musím říct, že jednotlivé obrázky jsou lepší pohyblivého celku. Hodnocení lehce ovlivněno zklamáním, ale pro mě je to prostě mezi 2 a 3 *. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

V centru je dospivajici hrdinka z neuplne rodiny. Ma sve sny a narazi na fobie a konvence maskulinni spolecnosti. V cyklickem antickem case prirody zde existuje prirozena spravedlnost. Psi jsou nasi nejmilejsi ochocenci a vlci jsou jejich nejblizsi pribuzni i kdyz se jim od dve tretiny zmensil mozek. Celoplanetarni masove kaceni lesu je nyni nejvetsi problem megamnoziciho se lidstva. Proto je tento ekologicky apel pro deti velmi vychovny. Povzbuzuje je k osobni odvaze. Pritom zabavnou formou. Film je pritom vhodny i pro dospele. Na filmu je vyborna vytvarna cast a zpusob vypraveni. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když i u animovaného filmu, kde jednu z postav nadaboval Sean Bean, čekáte, že jeho postava zemře... Ale žerty stranou, protože tohle byl snad jeden z nejpůsobivějších animáků mého života, kam se hrabou pixarovky posledních let. Tvorbu Tomma Moorea neznám, takže jsem si na neotřelou animaci musela chvíli zvykat, ale byla jsem bohatě odměněna hlubokým lidským příběhem doprovázeným nádhernou hudbou. Ach. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, opravdu jsem si užívala tu jednoduchou animaci, žádnou 3D a počítačově vyumělkovanou, tohle bylo vizuálně opravdu kouzelný. Příběh byl krásný, zajímavý, fantasy. Zajímalo by mě, jestli je to třeba podle nějaké legendy. Musím ale říct, že mi bylo trochu jasné jak to dopadne, nebo myslela jsem si to a přesně tak to dopadlo. Je to ale hlavně film o přátelství, loajalitě, kouzlech a náboženství a je to opravdu moc krásný příběh. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)
  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama