Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalého podvodníka Jimmyho Kilmartina chytí detektiv Little Junior Brown a nabídne mu výhodný obchod: svobodu za to, když se stane informátorem. Jimmy se takto dostává mezi dva nemilosrdné světy gangsterů a vládních agentů, před kterými se snaží navždy uniknout... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Není jednoduché pohybovat se mezi gangstery a dělat pro vládní agenty. A tím se musí podrobit hlavní hrdina (David Caruso) tohoto snímku za získání svobody. Vyprávění příběhu nikam nespěchá a snaží se vybudovat trochu dramatičtější atmosféru, což se vcelku daří. Rytmus občas zaskřípe, ale to nijak nevadí. Akční scény to opět vyrovnají. Pravda, moc jich tu zase není, a tak přijdou na řadu psychošílenosti záporné postavy ( Nicolas Cage ), které bych mu až věřil. Celkově je to nenáročný film, pro nenáročné diváky. ()

Richie1 

všechny recenze uživatele

Ani množství známých herců film nezachránilo. A navíc hlavní postavu zahrál David Caruso, který mi je už od pohledu velmi nesympatický a i jeho herní projev je velmi slabý. Film je u mě propadák - když jsem ho náhodou začal sledovat podruhé a uvědomil si, že jsem ho už jednou viděl, vypnul jsem televizi a šel radši spát :-) ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Takovej průměrnej snímek. Když Caruso na sobě nemá sluneční brýle, nestojí bokem ke kameře s rukama u pasu a neptá se: „Alex, co tu máme?“, je jeho výkon nevýraznej a nezachrání to ani jeho zrzavá čupřina. Helen Hunt nás opustila příliš brzo a Sam Jacksonů v 47 letech na mě působil spíše dojmem vychrtlého mladíka. A Cage to sám prostě utáhnout nemohl. I když role vyšinutého dršnáka, kterej posiluje tím, že zvedá 40-ti kilovou dí(ě)vku (chci vidět, jak by zvedal mě ;-)), mu celkem seděla. Nejbáječnější ovšem byla ta jeho bílá šustka, prostě k sežrání. Výborná akční scéna: Carusovi je k nohám přikopnuta pistole, Cageovi je podán inhalátor :-) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl bejt opravdu něco, jenže doplatil na až ultra nevýrazného Davida Carusea v hlavní roli. Kdyby tuto postavu ztvárnil někdo talentovanější (třeba Ray Liotta z Mafiánů), mohla to být bomba. Takhle je to "jen" nadprůměr, který stojí za to vidět hlavně díky kvalitnímu scénáři a vynikajícímu Cageovi, který tady určitě podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Jeho Junior Brown je jednou z vůbec nejlepších postav, které jsem měl tu čest vidět. 90% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice herců David Caruso a Nicolas Cage mi většinou nahání „husí kůži“ – hlavně tedy jejich herecké výkony, ale občas se i oni dokáží překonat a zahrát své role dobře (dobře znamená průměrně). A v tomto případě tomu tak bylo. Cage se mi líbí víc v rolích „tvrďáků“, než úlisných „romantiků/dobrodruhů“. Co se samotného příběhu týče, tak tvůrci nepřišli s ničím novým, co by tu už nebylo, ale jejich štěstím bylo, že dokázali alespoň místy vytvořit vcelku snesitelnou atmosféru a objevilo se tu několik pěkných autíček, které potěšili mé očka… ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v legendární věznici Sing-sing v Ossinigu na Hunter Street 354 a ve státech New York a New Jersey. (Terva)
  • Aby se mohl natáčení snímku účastnit, udělal si David Caruso přestávku v natáčení TV seriálu NYPD Blue (od r. 1993). (Terva)
  • Filmový klub je ve skutečnosti malou nevyužívanou obchodní kanceláří, stojící hned vedle restaurace McDonalds v městské části Queens v New Yorku, která byla designérem Melem Bournem upravena speciálně pro potřeby filmařů. (Conspi)

Reklama

Reklama