Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalého podvodníka Jimmyho Kilmartina chytí detektiv Little Junior Brown a nabídne mu výhodný obchod: svobodu za to, když se stane informátorem. Jimmy se takto dostává mezi dva nemilosrdné světy gangsterů a vládních agentů, před kterými se snaží navždy uniknout... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film zlyháva len v dvoch úrovniach. Aj to v jednej len z časti. Tou je herecká, ktorú zahanbil Caruso. Mohla to byť, popri toľkých hviezdach, jeho životná rola a on ju takto zbabre. Týmpádom zlyháva aj ďalšia a tou je pokus o drámu. Obe sú ale len malou škrupinkou veľkého obalu, ktorý dotvára hlavne vysoká dávka napätie, potešiteľný scenár, pár zvratov, ktoré sa konečne hodili tam, kde mali byť a hlavne psychopatická rola Nica Cagea, ktorého mad-mani stoja za to! 75%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Za dvě hodiny jsem zpět.......... Nicolas Cage jako gangster mi tu moc nesedí a krátká Helen Hunt se svým pohledem "vystrašený velociraptor" se mi tady nelíbila vůbec. Příběh samotný je jednoduchý, držící se klasických pravidel a nevybočující z děje. Chvilkama je to zdlouhavé až nudné a někdy zbytečně zmatené. Jen další průměrná krimi. CITÁT - Červená mi přináší smůlu........ ()

Reklama

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Trochu mne překvapuje řada odmítavých reakcí. Film mi tak špatný nepřipadal. Cage se ve své netypické roli záporáka docela překonává a místy předvede i více než své klasické výrazové prostředky (rozumněj standardní tři obličeje). V tomto filmu jsem poprvé zaznamenal nenápadného hlavního hrdinu Davida Carusa (který se svým výrazivem také dost šetří - ovšem ke slávě mu později v seriálu Kriminálka Miami stačil pouze jediný výraz, takže zde se ještě docela odvázal). ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Takovej průměrnej snímek. Když Caruso na sobě nemá sluneční brýle, nestojí bokem ke kameře s rukama u pasu a neptá se: „Alex, co tu máme?“, je jeho výkon nevýraznej a nezachrání to ani jeho zrzavá čupřina. Helen Hunt nás opustila příliš brzo a Sam Jacksonů v 47 letech na mě působil spíše dojmem vychrtlého mladíka. A Cage to sám prostě utáhnout nemohl. I když role vyšinutého dršnáka, kterej posiluje tím, že zvedá 40-ti kilovou dí(ě)vku (chci vidět, jak by zvedal mě ;-)), mu celkem seděla. Nejbáječnější ovšem byla ta jeho bílá šustka, prostě k sežrání. Výborná akční scéna: Carusovi je k nohám přikopnuta pistole, Cageovi je podán inhalátor :-) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl bejt opravdu něco, jenže doplatil na až ultra nevýrazného Davida Carusea v hlavní roli. Kdyby tuto postavu ztvárnil někdo talentovanější (třeba Ray Liotta z Mafiánů), mohla to být bomba. Takhle je to "jen" nadprůměr, který stojí za to vidět hlavně díky kvalitnímu scénáři a vynikajícímu Cageovi, který tady určitě podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Jeho Junior Brown je jednou z vůbec nejlepších postav, které jsem měl tu čest vidět. 90% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes v roce 1995. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v legendární věznici Sing-sing v Ossinigu na Hunter Street 354 a ve státech New York a New Jersey. (Terva)

Reklama

Reklama