Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalého podvodníka Jimmyho Kilmartina chytí detektiv Little Junior Brown a nabídne mu výhodný obchod: svobodu za to, když se stane informátorem. Jimmy se takto dostává mezi dva nemilosrdné světy gangsterů a vládních agentů, před kterými se snaží navždy uniknout... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pracovníci castingu byli nejspíš hodně schopný, když se jim do takovýho nevýraznýho, nudnýho až podprůměrnýho snímku podařilo obsadit tolik známejch tváří. No co, aspoň jsem viděl Davida Carusa alias legendárního Horatia z CSI: Miami v celovečeráku. Nejlepší je ale vyšinutej astmatickej Cage zvedající na bench pressu místo čínky jednu buchtu - asi jediná scéna, která fakt stojí za vidění. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl tenhle snímek rád (scény, kdy Cage posiluje na benchi s tou "společnicí" nebo jak umlátí M. Rapaporta, si dobře pamatuju). Ovšem nyní, když už jsem shlédnul x kriminálních filmů, je tohle skutečně průměrné krimi. Slavných herců je tu požehnaně a je zajímavé, vidět je v době, kdy začínali (Caruso, Huntová, Tucci, Jackson, Rhames,..) Tenkrát bych dal tak 80%, ale nyní musím film spravedlivě ocenit 55%. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na konci 90- tých rokoch trošku nadpriemerná, dnešným okom spíš priemerná kultovka so skvelými hercami (Caruso, Jackson, Cage, Tucci) a jednou herečkou (Hunt), ktorá podľa mňa dostala príliš málo priestoru. Absolútnu pochvalu však zaslúži N. „BAD“ Cage, ktorý podal bezchybný výkon. Mal som z neho strach a nechcel by som sa s ním stretnúť na ulici. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film Barbeta Schroedera je replikou pôvodného diela z roku 1947, využívajúceho rôznych rozprávačských klišé. Podobne ako iné variácie na klasický film noir, prináša snímka prehľadnú dejovú konštrukciu, spájajúcu neživotné charaktery a banálne situácie. Film sa nakoniec obmedzuje na typické hollywoodske konštatovanie, že dobro nakoniec vždy zvíťazí nad zlom. V hereckej zostave zaujme hlavne Nicolas Cage, ako psychopatický mladý gangster Little Junior. Nemal som ani poňatia, že David Caruso z krimináliek ​​vie zahrať aj takú veľkú rolu. Dobrý výkon. Hlavná úloha Davidovi sadla. Poznám ho ako policajta a nie ako kriminálny živel. Je to výborný film plný akcie a napätia. Síce sú tam niektoré scény nedotiahnuté, ale aj tak to tomu dáva čaro drsného filmu. Bez dabingu je to úžasné. Aspoň si môžete vypočuť pravú americkú angličtinu. ()

lokolop 

všechny recenze uživatele

Ještě dříve než jsem film shlédl, očekával jsem asi něco více než to ve skutečnosti je. Ono to tak trochu láká když si předčítáte tu řadu zvučných jmen které se v tomto filmu oběví. Ale nenechte se mýlit je to jen „béčko“. Průměrný příběh, dialogy, dabing a dokonce i výkony herců mě zklamali. Tedy kromě Nicolase Cage, ten je v tomto filmu opravdu vynikající a vlastně ho celý táhne. Celkem je to za 3*, ale celá jedna hvězda je za herecký výkon který předvedl Nicolas Cage. Je to jedna z jeho nejlepších rolí, škoda jen že nepřišla v nějakém „lepším“ filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v legendární věznici Sing-sing v Ossinigu na Hunter Street 354 a ve státech New York a New Jersey. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes v roce 1995. (Terva)
  • Aby se mohl natáčení snímku účastnit, udělal si David Caruso přestávku v natáčení TV seriálu NYPD Blue (od r. 1993). (Terva)

Reklama

Reklama