Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalého podvodníka Jimmyho Kilmartina chytí detektiv Little Junior Brown a nabídne mu výhodný obchod: svobodu za to, když se stane informátorem. Jimmy se takto dostává mezi dva nemilosrdné světy gangsterů a vládních agentů, před kterými se snaží navždy uniknout... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice herců David Caruso a Nicolas Cage mi většinou nahání „husí kůži“ – hlavně tedy jejich herecké výkony, ale občas se i oni dokáží překonat a zahrát své role dobře (dobře znamená průměrně). A v tomto případě tomu tak bylo. Cage se mi líbí víc v rolích „tvrďáků“, než úlisných „romantiků/dobrodruhů“. Co se samotného příběhu týče, tak tvůrci nepřišli s ničím novým, co by tu už nebylo, ale jejich štěstím bylo, že dokázali alespoň místy vytvořit vcelku snesitelnou atmosféru a objevilo se tu několik pěkných autíček, které potěšili mé očka… ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film zlyháva len v dvoch úrovniach. Aj to v jednej len z časti. Tou je herecká, ktorú zahanbil Caruso. Mohla to byť, popri toľkých hviezdach, jeho životná rola a on ju takto zbabre. Týmpádom zlyháva aj ďalšia a tou je pokus o drámu. Obe sú ale len malou škrupinkou veľkého obalu, ktorý dotvára hlavne vysoká dávka napätie, potešiteľný scenár, pár zvratov, ktoré sa konečne hodili tam, kde mali byť a hlavne psychopatická rola Nica Cagea, ktorého mad-mani stoja za to! 75%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony tak děsné až to připomínalo parodii. Cage šíleně přehrával a jeho zločinecký týpek tak dostal až comicsový rozměr. Ostatní herci zase byli až takový nevýrazní. Barbet Schroeder se dříve prosazoval jako specialista na thrillery, ale měl si tam dopsat slovíčko fraškoidní thrillery. Jedině tak lze tento film přijmout, protože vážně se brát nedá, ale nenudil jsem se u něho. Jinak za pár dní si maximálně vzpomenu na Cage jak legračně trsá na disce a Jacksonovi teče oko. 60% ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vůbec špatný film. Nicolas C. je skvělý herec, já mu to všechno věřila. Opravdu ho obdivuji. Viděla jsme to v českém dabingu, který nebyl vhodný. K postavám se dabing určitého dabéra nehodil. Je to průměr a za Cage by si to zasloužilo i jedničku na víc. Možná své hodnocení upravím, ale musela bych snímek sehnat v původním znění. Děj je vlastně nesmírně jednoduchý, myslím si že, bohužel potenciál filmu nebyl zcela využit. Nepomohlo jim ani to, snímek nacpali slavnými jmény. Bez Cage by se mohli jít zahrabat. Být mladý a přemýšlet o dráze gangstera tak díky filmu si to rozmyslím, což je jedině dobře. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Cage a jeho prielomový rok. Oskarový alkoholik v Leaving Las Vegas a testosterónová mašina na drsné pohľady v Polibku smrti. Junior bohužiaľ nebol hlavnou postavou filmu a scenár mal úroveň 6. dielu 3. série krimi seriálu. Mohla byť z neho kultová postava, chlapácky magor za ktorého by sa nehanbil ani De Niro, ale skončil len ako ťažný kôň príbehu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Aby se mohl natáčení snímku účastnit, udělal si David Caruso přestávku v natáčení TV seriálu NYPD Blue (od r. 1993). (Terva)
  • Natáčení probíhalo v legendární věznici Sing-sing v Ossinigu na Hunter Street 354 a ve státech New York a New Jersey. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes v roce 1995. (Terva)

Reklama

Reklama