Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Povedený přírůstek se zombie tématikou, jenž se nesnaží být ani tak hrůzný, jako spíš nápaditý a vtipný. Hned na první pohled je vidět, že Návrat oživlých mrtvol se nebere příliš vážně. Námět vlastně není nikterak složitý, ale za to dokáže dobře objasnit danou problematiku. Navíc splatterový humor z filmu doslova čiší. Vážně..., co slovo to perla, což dohromady tvoří sebeparodický korpus, který nenechá diváka ani na chvilku nudit. Zombíci zde mluví, běhají a náramně umocňují celou koncepci, která na zvedená klišé nepřihlíží. I když na první pohled vypadá Návrat oživlých mrtvol jako béčkový film, je tomu právě naopak. Ve výsledku parádní crazy jízda s výborným hudebním doprovodem. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Místy trochu trapná blbůstka, která ale překvapí slušným technickým provedením a hezky konstruovaným scénářem - hlavně ze začátku to vypadalo velmi obstojně, než se tvůrci začali pokoušet o vtip a než na obrazovku vylezli zombíci s fialovými ksichty. Prostě - něco jako Romero, který se najednou naučil dělat film, nebo Snyder, který to najednou z poloviny zapomněl. Efekty mi silně připomínaly seriál Příběhy ze záhrobí, ale to bude těmi osmdesátkami. Minimálně půl hvězdičky za polovinu oživlého psa. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené hororové béčko o zombíkách a partě nudících se teenagerů. Zombík ve sklepě je asi ten nejděsivější zombík, co jsem tam viděl ale je reálný a skoro v tekutém stavu. Pár scén je i dost nechutných - jako mrtvolné sraženiny krve u ještě dýchajících lidí. Hudba je perfektní - sedí jak p*del na hrnec. Chtěl bych sehnat soundtrack :-) Nejvtipnější je ovšem scéna, když vypustí tu látku, oživí zombíka a začne hádka v kanceláři - v pozadí buší mrtvola v mrazáku na dveře a ty dva se hádají: Kreténe! Hele dej si bacha nebo přijdeš o práci :-) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Oldschoolovka každým záběrem, zleva do prava, zprava do leva, z hora dolů a z dola nahoru!! Nehorázná kravina, která ale baví, gumový panáci alias oživlé mrtvoly, bo herci z bílým makeupem :-)). Jediná dobrá mrtvola je dole ve sklepě, co vylezla s barelu. Černoch překvapivě neumírá poslední, zato nahatá krasotinka jedna z prvních, aby si následně mohla pochutnat na nějakém tom policistovi. Finálové embargo, vrtulník a konečná mina! Všecko špatně, černota, syrovost, smrt všem a celé to nádherně zdobí kytarové rify, nebo diskoškové dupy 80tek! Tohle je dobrá komedie, ale dobrá je za 3 :) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nó, tak teraz som dosť prekvapený. Veľmi často sa mi totiž nestáva, žeby som tým kultovým zombie klasikám dával také nízke hodnotenie. Doteraz som nevidel ani jednu časť z tejto série (ja viem, je to hanba), a tak som sa to rozhodol napraviť. Neviem, čím to je, ale toto ma jednoducho nebavilo. Ani ako komédia (nezasmial som sa ani raz), a ako horor už vôbec nie. Do prvej polovice som bol dokonca na odpade, potom sa aspoň konečne začalo niečo diať. Vzhľad zombíkov bol ešte ako tak zvládnutý, ale bol by som radšej, keby držali zobák. Gore na moje počudovanie takmer žiadne (!), zvláštne. Ale skúsim aj ďalšie časti, snáď ma zaujmú viac. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Děj začíná v pátek 3. července 1984, ale toho dne bylo úterý. (Tygrys)
  • Roli Franka si původně plánoval zahrát režisér Dan O´Bannon, ale v momentě, kdy na konkurs přišel James Karen, Bannon ho okamžitě angažoval. (Tygrys)

Reklama

Reklama