Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Stejné studio, které dělá na mé oblíbené Castlevanii. Tudíž super animace, brutální výjevy, skvělé akční scény a zajímavé postavy. No, až na to poslední teda. Castlevania nabízí zajímavý upírský mytos a skvěle vypracované postavy, které mají své světlé i temné stránky a unikátní motivace. Diova krev je o něco epičtější (přeci jen tu vystupují a bojují antičtí bohové), ale příběh jako takový je trochu předvídatelný a průměrný. A postavy... no, nejzajímavější je démon Seraphin, který má zajímavý backround. A možná Zeus, kterého tu vidíme i v roli jiné než coby svůdníka (i když i toho je dost). Líbilo se mi, že Hera tu má docela velkou a aktivní roli. Ale hlavní hrdina Heron, na kterém to má všechno stát je zkrátka nemastný, neslaný líbivý chlapec, kterého čeká klasická cesta poznání, učení a poražení zla. Nuda. I tak ale doufám, že seriál bude mít pokračování a náš hrdina dostane možnost ukázat něco zajímavějšího. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Starověké Řecko, bohové, titáni, mýtická monstra a jiné bytosti, tohle je na seriálu super, ten pocit je fakt super. Seriál má dva mínusy, hlavního hrdinu, je to prostě klasický hrdina, jeho bratr měl o něco zajímavější příběhovou linku, je proto škoda že se z něho nestal hlavní hrdina. No a pak to, že seriál má osm epizod, přitom jen válka o Olymp by potřebovali minimálně čtyři. Ale jinak je z toho hodně cítit AC Odyssey a GoW, tvůrci sou asi fanoušci těhle her, takže akce a celkové pojetí, s jakým se tenhle seriál prezentuje je super. Tvůrci asi počítali že dostanou druhou řadu, takže je tady dost věcí neuzavřených a to je škoda. Ale seriál mně bavil a nenudil. ()

Reklama

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Ještě, že nás autoři nenudili vícerozměrnými, propracovanými postavami. Bylo by tam míň prostoru pro bezduchou akci a divák by si vytvořil k hrdinům zbytečné sympatie. Srovnání s Castlevanií je mimo. Společné to má jedině to, že obojí je animované (tohle o něco hůř). Ok, ještě má obojí společného dabéra. První půlku jsem pořád čekala, že mě to něčím chytne, že se to zlepší. Druhou půlku už jsem dokoukala ze zvědavosti, jestli to bude pořád tak hloupé. Bylo. A co je to za nesmysl, že postava A vykládá postavě B příběh o celém životě postavy B. To jako kdyby to postava B náhodou všechno zapomněla? ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé štyri epizódy sa zaoberajú rozvitím zápletky a ukazujú minulosť dvoch bratov, ktorí stoja na opačných stranách barikády. Potiaľto je príbeh epický a atmosféra hustá, že sa dá krájať. Bohužiaľ, ako v ďalších epizódach rastie nádej, ide o viac dobrodužstva a akcie (ktorá už nie je taká skvelá, ako v 3. epizóde), tak napätie klesá a postavy už dejom idú očakávanými cestami, čo uberá atraktivite príbehu. Vo výsledku tak ostáva seriál s výborným naladením, ale menej dobrým vyústením. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

So seriálom Blood of Zeus to bolo ako na hojdačke. Skvelý úvod, kde som si skoro nevedel urobiť prestávku nasledoval stred, ktorý trochu strácal moju pozornosť. Najmä vďaka kľúčovému zvratu, ktorý bol predvídateľný prakticky od začiatku. Záver som už sledoval s obavami, avšak opäť sa mu podarilo ma strhnúť a finále bolo veľkolepé. Ak máte radi grécku mytológiu, určite tento seriál nevynechajte. Odkazy na Clash of the Titans potešili. 80% Netflix ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama