Reklama

Reklama

Gangy New Yorku

Trailer 1
USA / Itálie, 2002, 166 min

Režie:

Martin Scorsese

Hudba:

Howard Shore

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Gary Lewis, Stephen Graham (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku v letech 1846 až 1863. Irští přistěhovalci a původní britští a holandští osadníci se formují do pouličních gangů, aby převzali kontrolu nad organizací života a obchodu v jeho ulicích. Film se soustřeďuje na dva nejdůležitější gangy. Dead Rabbits („Mrtvé králíky“) a Native Americans („Rodilé Američany“). Ústřední postavou je mladý Ir Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), který chce pomstít smrt svého otce (Liam Neeson), bývalého vůdce gangu Dead Rabbits. Mužem zodpovědným za jeho vraždu je Bill přezdívaný Řezník (Daniel Day Lewis), hlava konkurenčního gangu Native Americans. Roku 1860 je Vallon propuštěn z vězení a postupně nahradí svého otce v roli vůdce gangu. Jeho hlavní myšlenky ale patří pomstě. Plán mu však zkomplikuje vztah ke krásné ale nevyzpytatelné kapsářce Jenny Everdane (Cameron Diaz)... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (768)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Gangy jsou docela dobrý a nadprůměrný hollywoodský historický velkofilm, ale na Martina Scorseseho je to trochu ploché a poněkud málo přesahující běžnou naraci filmu. Celý snímek je dost plastický, výpravný, ale na to, že ho Martin Scorsese nosil v hlavě a připravoval snad dvacet let, jsem čekal skutečně něco jiného, trochu jiný kalibr... Takhle skončil někde na úrovni Scottova Gladiátora, mistrná režie, bravurně zvládnuté řemeslo, úžasná práce s herci, ale hlubšího významu a mnohovrstevnatosti se nedočkáme... Chybí tomu ona příslovečná Martyho příchuť výjimečna... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

I mistr tesar se nekdy utne. Vetsina nebude se mnou souhlasit, ale tento film je neksutecne NUDNY, absolutne bez ajkekoliv smysl davajici zapletky, vyzivajici se v bezduchych, radoby dechberoucich brutalnich bitkach a prostoduchych recech. L.Di Caprio umi hrat a tocit velke filmy, to dokazal napriklad v Catch Me If You Can, zde je ale pouze prumerny, Cameron Diazova priserna jako vzdy. Jediny, kdo tento film drzi nad vodou je D.Day-Lewis, ktery umi zahrat cokoli si reziser poruci. Jinak pro me ale velke zklamani... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po Skryty identite a Letci jsem uz myslel, ze Scorsese uz nikdy nedokaze natocit tak uzasny filmy jako Mafiani, Zurici byk nebo Casino, ale ted jsem videl jeho treti nejnovejsi snimek a musim uznat, ze Scorsese je furt kurevsky dobrej machr. Sice je fakt, ze zacatek a konec filmu je naprosto kulervouci rezba a prostredni cast je trochu vic ukecana a dala by se malinko zkratit, ale o nude nemuze bejt rec ani nahodou. Sice nevim, jak moc to je historicky verny, ale takovahle lekce dejepisu se mi fakt hodne zamlouva. DiCaprio se tady z hezouna uz stava spravnym drsnakem, hraje uzasne a ke konci uz vypadal skoro jak zvire. Taky me potesil Day-Lewis, sice nebyl moc k poznani, ale byl to spravnej krutak. Naopak Cameron mi sem moc nesedla, ta by se spis hodila do nejaky lepsi spolecnosti nez mezi kapsare. O ostatnich hercich se nema cenu zminovat, kazdej byl skvelej a spolecne pomohli dotvaret atmosferu. Taky se mi hodne libila hudba, krapet jak Pan prstenu a krapet jak Statecne srdce a hodne se mi libily kulisy + kamera, fakt uzasny. Proste uchvatnej historickej film a Scorsese v plny forme. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Scorceseho režie je velmi precizní, cásting úžasný- Skvělý DiCaprio, ďábelský Daniel Day-Lewis a svůdná Cameron Diaz. Film i přes dlouhou stopáž nenudí a zaujme především neokoukanou dobou,výpravou i poměrně drsnými scénami, při kterých se však mohlo ještě přitvrdit a byl bych spokojenější. 80% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S hvězdným obsazením, devadesáti sedmi milionovým rozpočtem a Martinem Scorsesem nemůže vzniknout nemistrovské dílo. Snímek jsem viděl v kině a byl jsem naprosto omámen dějem a uvěřitelnými charaktery. Gangy New Yorku diváka zavedou do historického New Yorku a jeho obkloupujících oblastí. Dívá se zpět do historie, jak gangy válčili o nadvládě nad částmi města (všechny gangy mají reálné předlohy). Cameron Diaz je zázračně přitažlivá jako Jenny Everdeane (pro roli byly původně navrženy Heather Graham, Monica Potter, Mena Suvari a Claire Forlani), zatímco Daniel Day-Lewis (vypadá jako prehistorický Brad Pitt) hraje nesmírně odpuzující charakter, navíc dobře zahraný (původně jej měli ztvárnit Robert De Niro nebo Willem Dafoe). Daniel dokonce v rozhovoru přiznal, že při přípravě na svou roli poslouchal Eminema. Leonardo DiCaprio (vypadá jako starší verze Robbieho G. Tomlina) se vrátil do Hollywoodu se solidním výkonem jako Amsterdam Vallon. Gangy New Yorku má i pasáže, které mohly být kratší, ale i přesto přináši velký zážitek. Kdyby byl film ještě o další hodinu delší, což nesestříhaná verze byla, nevím jak bych to vydržel. Film je opravdu mistrovské dílo a je jen potvrzením pro Martina Scorseseho, že je to jeden z nejlepších režisérů všech dob. Navíc se společně s Leonardem vzdal části svého honoráře, když byl překročen rozpočet. PS: Během natáčení bitky mezi DiCapriem a Day-Lewisem Leo zlomil Danielovi nos. Day-Lewis však scénu dokončil i se zraněním. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (42)

  • Na přátelskou návštěvu natáčení v Římě zavítal i Tom Cruise (jeho tehdejší manželka Nicole Kidman tam právě natáčela Ty druhé, 2001), který při té příležitosti přemluvil producenta Harveyho Weinsteina aby Scorseseho štábu poskytl dodatečné finance na dostavbu náročné kulisy katedrály. Štáb později onu budovu pokřtil Sv. Thomas. (NIRO)
  • Nápad na zfilmování tohoto příběhu nosil Scorsese v hlavě již od roku 1978. Inspirací mu byla stejnojmenná kniha Herberta Asburyho z roku 1928. (oje)

Související novinky

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

21.06.2017

Kdyby se dával dohromady seznam nejlepších žijících herců, stoprocentně by na něm nechyběl Daniel Day-Lewis. Šedesátiletý držitel tří Oscarů je legendou, která do svých rolí dává úplně všechno, a… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Slávni režiséri pre UNICEF

Slávni režiséri pre UNICEF

02.05.2005

Štúdio MK Film Productions za podpory medzinárodnej organizácie UNICEF nakrúca poviedkový film ALL THE INVISIBLE CHILDREN, ktorý bude pozostávať zo siedmych krátkych filmov od rôznych režisérov, z… (více)

Reklama

Reklama