Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (662)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Mamet, Steven Zaillian .. Dr. Hannibal Lecter podruhé. A prosím nesrovnávat s Mlčením jehňátek, vyhnete se možnému zklamání. Ten film je úplně JINÝ, osobitý a přesto neméně kvalitní a zajímavý. Mnohé scény jsou velmi šokující a hodně brutální, jak se na žaludek kanibala sluší. Největší klad zde leží v režii, která spolu s hudbou překrývá i některé nedostatky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mlčanie jahniat je kultový film, ktorý videl snáď každý fanúšik hororov a určite nielen tohto žánru. A nasadil latku pekne vysoko. Poznáte to, keď zimomriavky vám idú po chrbte a vy sa nemôžete odlepiť od stoličky aj keď ste hladný, alebo vás príroda volá na wc. Ale príbeh je taký pútavý, že odlepiť sa jednoducho nedá. Ja som to zažil pri viacerých filmoch. Po prvých 15-tich minútach som si povedal, že určite sa film ešte rozbehne. Je to taký ideálny čas na vykreslenie príbehu, čo sa deje a ako sa to približne bude vyvíjať. Ľudia, ktorí nevideli doteraz vôbec Hannibala, budú možno úplne mimo s deja a preto by si mali pozrieť skôr Mlčanie jahniat. Najlepšou scénou bol obed s Rayom Liottom. ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Hannibala nehodnotím jako pokračování skvělého Mlčení jehňátek a (téměř) neviním režiséra za to, že se mi film příliš nezamlouvá. Jako převedení knihy je totiž velice dobrý, ovšem mě literární předloha za srdce nevzala. Film se navíc liší v jedné pro mě podstatné části, kterou je závěr, za což strhávám hvězdu. Najdou se však i pozitiva - předně je tu Hannibal Lecter, který opět hraje Anthonyho Hopkinse skvěle, a pak docela roztomilá prasátka. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování snímku Mlčení jehňátek. Čekalo se na něj rovných deset let, ale výsledek je velice dobrý. Hannibal je stále ďábelský a neztratil nic ze svého kouzla. Jodie Foster nahradila Julian Moore, ale i ona je jako agentka Clarice Starling dokonalá a myslím, že Lecter to ani nepoznal. P.S. Hannibal je jediný film u kterého se mi stalo, že jsem během jeho sledování musel na chvilku opustit teplo obýváku a vyjít se na terasu nadechnout čerstvého vzduchu. Ano, jedná se o scénu s pojídáním vlastního mozku. Na tohle vážně nejsem stavěnej. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady mi hrozně chyběla Jodie Fosterová. Nic proti Julianne Mooreové nemám, naopak v Nájemných vrazích byla vynikající, ale Jodie je Jodie. Tohle je jenom špatně natočený film za nemalé peníze, který drží nad vodou pouze Hopkins a Mooreová. Na rozdíl od nádherného Mlčení jehňátek postrádá Hannibal nějaké to napětí, důvěryhodné herce ve vedlejších rolích nebo strhující děj. Místo toho se divákovi dostane obvyklý efektů-více-než-snesitelné-množství a kbelíky sražené krve přeplněný Ridley Scottův směšný film. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • V knižní předloze Thomase Harrise si Hannibal Lecter (ve filmu Anthony Hopkins) nechal během svého útěku v Brazílii odstranit svůj přebytečný prst (druhý prostředníček) na levé ruce. Ve filmových verzích jej nikdy neměl. (Rollo_Tomasi)
  • Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) po celou dobu filmu ani jednou nemrkne. (ČSFD)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama