Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

tombac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na dobrý a atmosférický vlkodlačí horror. To ještě nebyli vlkodlaci vidět a obrazovkou se míhaly jen jejich siluety. Jakmile se zbytek vojáků opevní v domě uprostřed lesa a započnou útoky kreatur, jde veškeré napětí do háje a do tváře se divákovi vkrádá úšklebek. Vlkodlaci vypadají naprosto otřesně, jako vypelichané cosi, co právě vyběhlo ze školního kabinetu. Při kontaktním souboji jednoho chlupa s vojákem jsem málem prskal smíchy. K tomu si přičtěte spoustu stupidních heroických keců, přehrávající herce, nic moc akci, kopec nudy a klišé a dostanete nepovedené akčně horrorové béčko jak vyšité. Dvě hvězdy dávám za Seana Pertweeho a jeho vyhřezlá střeva, úvodní půlhodinku a ústřední hymnickou hudební skladbu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První rejžův celovečerák a hned skvostná béčková pecka. Jednotka vojclů na cvičném pochodu Highlandem, je za úplňkové noci ze zálohy přepadena a postupně na kusy masa cupována rozvětvenou rodinou skotských vlkodlaků. Film je na první i druhý pohled levný a neohromí svými triky ani výpravou, ale moje sympatie si získal příjemně neformálním stylem režie i hereckých výkonů; všichni herci jsou skvělí týpci (+ jedna skvělá typka), mluví jak jim zobák narostl, na nic si nehrají a jsou vám svým vojáckým tvrďáctvím sympatičtí. No, možná že to jejich chlapácké hláškování bylo chvílemi malinko přehnané, ale určitě se na to kouká líp, než na nějakou vyteplenou romantickou komedii nebo na podobný sajrajt. "Ou, Ježíši, mám střeva venku!" "No tak je nacpeme zpátky!" "Nebudou tam kurva držet!" "Jasně že budou!" apod. Dog Soldiers jsou parádní Marshallovou generálkou před majstrštykem The Descent tři roky poté. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Copak se nám to plíží po Sherwoodu - není to snad Robin Hood? Kdepak, není, je to speciální britské kokomando, decimované plyšovými kokodlaky. Jó, mít kluci z British Army stříbrné kulky, nemuseli si hrát v lese na 10 malých černoušků, mohli Homo Canislupus spráskat jako prašivé psy hned ze startu a jít si v klidu vysrkat čaj o páté... Atraktivní námět, sympatické prostředí, ucházející atmosféra, solidní Pertwee a McKidd... a to je asi tak všechno - po ohlasech na Studna.net jsem čekala přece jen lepší nářez. Souhlasím se zdejším hodnocením 57%. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad filmu spadajícího do kategorie "guilty pleasure". Je to neskutečná hloupost, dialogy i většina scén jsou ať už chtěně nebo nechtěně k smíchu, stejně jako triky, ale já se zkrátka bavila. A nebylo to jen díky účasti Kevina McKidda, který si roli drsného vojáka v tomhle vlkodlačím nízkorozpočtovém béčku vyloženě užíval. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevidel som veľa werewolf-horrorov, ale "Dog Soldiers" sú určite tým najstupidnejším filmom s týmto zameraním. Profesionálna vojenská jednotka, ktorej členovia sa však správajú ako partia teplých skautov, čelí útoku niečoho, o čom ma chceli autori tejto sračky presvedčiť, že sú vlkodlaci. Pane Bože, a tie dialógy! Čo veta, to nebetyčná sprostosť. Ďalší majstrovsky sfušovaný horror z anglickej produkcie. * ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Děj je zasazen do Skotska, ale filmovalo se v Lucembursku. (Chatterer)

Reklama

Reklama