Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

K filmům o vlkodlacích jsem vždy byl shovívavý a myslím, že se tomu nevyhnu ani zde. Samozřejmě, beru všechny výčitky, že film je ryze béčkovou řežbou bez hlubšího smyslu, že dialogy jsou místy opravdu pitomé a že chvilková komediálnost může někomu připadat nepřípustná, ale když si vzpomenu na Landisova skvělého Amerického vlkodlaka v Londýně, tak proč by ne? Vlkodlaci zde mají alespoň pořádný vzhled, a i když tu pravou proměnu nevidíme, tak si můžeme vychutnat místy dost dobré gore a hlavně pár opravdu dobrých a překvapivých scén. Kráva u táboráku vede. Postavy jsou sice jak z déčkového televizního akčňáku, ale každá splňuje svůj díl a hlavně Sean Pertwee je sympaťák. Nesmí se to brát vážně, prakticky to je dost odlehčená hororová podívaná, místy sklouzávající až ke komedii. Počítám, že úmyslně. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dost slabota. Představoval jsem si temnou podívanou, podpořenou mým oblíbeným druhem nadpřirozena- tedy vlkodlaky. Což o to, atmosféra není úplně špatná, opuštěné a zamlžené lesy mají své kouzlo a myšlenka zavření skupiny vojáků do domu obklopeného ze všech stran krvelačnými bestiemi volá po zábavě, jenže je tu několik ale. Tak nejprve ten menší průser, a to směšný vzhled vlkodlaků. Pak ten větší problém, a to zoufalý nedostatek akce a krve. Vždyť očekávané záporáky, jakkoli nevydařené, tři čtvrtiny filmu vůbec nevidíme! Ale ten největší handicap vidím jednoznačně v příběhu samotném, který nedokáže ničím překvapit ani ničím vtáhnout diváka do děje a po většinu času vládne na place vysloveně nuda. Světlejší a surovější závěr to trochu zachraňuje, ale i tak pro mě slabých 50%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hororový béčko podle mýho gusta. Ke zdejšímu hodnocení tady se radši opět nebudu vyjadřovat, páč proč bejt hned sprostej, že jo... Mě to třeba bavilo víc než nejlépe hodnocený film tohoto režiséra trošku přeceňovaný Pád do tmy. Tohle je ryzí zábava a jedna z nejlepších vlkodlačin. Intelektuálům vstup zakázán!80% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Až na trochu slabší vlkodlaky to bylo překvapivě hodně slušné. Začátek mě moc nebral (až na krávu samozřejmě), ale jakmile se vojáci s vědkyní ocitli v domě, začalo to být sakra zajímavé a napínavé. Maličko nezvládnuté mi přišlo jen to, že se smrtelností vlkodlaků to bylo dost podivné, jednou zabít šli, podruhé nešli, tak čím se tedy měli zabíjet? Ale nač nad takovými věcmi uvažovat u tohoto typu filmu, zábavné to je a víc od toho netřeba čekat. A dokonce i herci byli fan. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potvrzeno!! Současný ostrovní horor válcuje svoji zaoceánskou konkurenci na plné čáře. Žádné pokračování nebo remake průměrné asijské duchařiny, Britové si vystačí s uvědomělým vlkodlačím béčkem. Nehostinná skotská vysočina a jedno vojenské cvičení, které skončí dřív, než se jednotliví soldieři stačí pořádně rozkoukat. Tohle standardní cvičení se totiž rozplyne ve chvíli, kdy šestičlenné komando narazí na jinou jednotku, tedy na to, co z ní zbylo. Tady se něco nepěkného událo, jenže na vysvětlování nebude čas. Buch. Bác. A už jsme v chalupě na samotě u lesa, do toho sličná studentka biologie a úplněk se blíží. Ambiciózní britští režiséři si jdou vlastní cestou a vypečený vtipálek Neil Marshall dokázal, že patří mezi jejich špičku. Vypelichané příšery asi jeho rozpočet dvakrát nezatížily, ale Marshall se s potřebným nadhledem s látkou úctyhodně vypořádal. Takhle točit umí dnes jen málokdo a po žravém horůrku Pád do tmy a postapokalyptické krvavé vizi budoucnosti Soudný den se můžeme těšit, co nám naservíruje příště. Intenzivní atmosféra, špína a nefalšovaná brutalita. Nemusíte být zrovna sadisté, abyste si tenhle výlet v lesích užili, ale neujíždíte-li na krvavých momentech, tak jděte raději o dům dál. Divácká slast je dotažena na maximum, a to zejména v závěrečných pasážích (tam se dočkáme i pěstního souboje s vlkodlakem, kuchyňské férovky, bránění záchodu aj.). Osvěžením rozhodně jest, že tady nebudou umírat žádní naivní teenageři, tentokrát je maso na porážku řádně vycvičené (navíc se vůdčí typ Kevin McKidd tváří dostatečně cool). Řadu kiksů tak rádi odpustíme, hlavně, že to střílí a stále se něco děje. Takže lehký nadprůměr a po Pádu do tmy druhý nejšťavnatější snímek hračičky Marshalla!! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Neil Marshall vytvoril 17 či 18 verzii scenáru a až vtedy bol s materiálom natoľko spokojný, že začal s natáčaním. (beso74)
  • Děj je zasazen do Skotska, ale filmovalo se v Lucembursku. (Chatterer)
  • Vlkodlaci nebyli nijak upravováni speciálními efekty, jednalo se vždy o herce s kostýmy. Ústa a končetiny byla pak řízena pomocí dálkového ovládání. (Habansz)

Reklama

Reklama