Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Četnická klasika. Príbeh záletného poručíka Rudiho podozrivého z vraždy. Vďaka popletenej postave komisára Zdychynca v podaní Vladimíra Menšíka, ktorý je svokrom podozrivého, nadobúda miestami vyšetrovanie komediálny rozmer. Môžu za to však scenáristi, ktorí sukničkárove príhody patrične využili a na konci mu to aj osladili. Výkony ostatných policajných dôstojníkov, Vacátka, Bouse a Bruzeka ale aj ostatných hercov, sa držia dobrého štandardu. 70% ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Film mám v oblibě jak kvůli jednoduché zapletce tak kvůli hereckým projevům Abrháma a paní Fialové. Ta svou postavu dokázala ztvárnit velmi zvláštním způsobem. Hned na paty jim šlape vynikající Menšík. Příběh dobře šlape a až podruhém shlédnutí jsem si všiml, že je vrah vidět hned na začátku na pouti. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rudi, jenom mi řekněte jako muž muži, má to snad znamenat, že jste se včera dopustil něčeho, co bych neměl a ani bohdá nechtěl, jako Váš bývalý nastávající tchán a policista, slyšet?" Komisař Zdychynec byl dokonalý vyšetřovatel, Rudi zase skvělá motýlí povaha, výhodné partie byly báječně naivní a pánové ze Čtyřky ty zamotané rodinné vztahy svým vyšetřováním moc nerušili. A aby byl výčet kompletní, tak já jsem se u toho skvěle bavil. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru se jedná asi o nejlepší snímek z tetralogie TV filmů. Zaujme nejen vždy výborný Jaroslav Marvan, ale samozřejmě i neméně kvalitní Vladimír Menšík v roli policejného komisaře Zdychynce a mladičký Josef Abrhám v úloze poručíka "dragouna" Rudyho Hlaváčka. Líbila se mi i role krásné Květy Fialové v roli pí. Dragičové, jejíž výstupy dokázaly vykouzlit úsměv na tváři, ostatně jako i další scény hlavních aktérů. Ocenit musím i výbornou hudbu z dílny Zdeňka Lišky, která každému filmu dokázala dát ten pravý náboj a nefalšovanou atmosféru. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pořád platí, že v seriálové podobě jsou Hříšní lidé lepší, ale je to dané jenom tou stopáží. Film je prostě pro takovéto příběhy zbytečně dlouhý, a to je asi tak vše, co tomu lze vytknout. Co tomu rozhodně vytknout nelze, je fantastický výkon krásně zbrklého a cholerického Vladimíra Menšíka, jeho fackovací scéna s Josefem Abrhámem a pak scéna závěrečná, která tomu všemu dění nasadila hezkou korunu. Atmosféra, hudba i prostředí opět naprosto překrásné, herecké výkony přenádherné (jedna legenda vedle druhé) a navíc jde po epizodě Kaprova smrt o nejvtipnější a nejzábavnější případ. A to, že pánové Vacátko, Bouše a Brůžek jsou tentokrát odsunuti do pozadí a hrají druhé housle, překvapivě vůbec nevadí. 80%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Vladimír Menšík byl geniální improvizátor, vypravěč a bavič, takže svými historkami bavil i lidi na place. Zato Jaroslav Marvan působil prý na své okolí nepřístupně. Ostatně měl svou vlastní šatnu, kde o pauzách popíjel v poklidu červené vínko a Menšíkovy historky ho nechávaly chladným. (HawkeyP)
  • Scéna kde jede Josef Abrhám v čele jezdeckého oddílu, byla natáčena na letišti Ruzyně. (Witta)
  • Vladimír Menšík byl během natáčení na protialkoholickém léčení a tak museli vždy tvůrci přemlouvat doktora, aby ho aspoň na pár hodin vždy pustili. (cariada)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno