Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní rada Vacátko znovu přichází! Tentokrát v kasařské romanci podle povídky Jiřího Marka. Jednou z největších postav, které vytvořil Jaroslav Marvan, je vrchní kriminální rada Vacátko. Spisovatel Jiří Marek, autor literární předlohy, napsal tuto postavu podle čtyř skutečných pražských kriminalistů z období první republiky, ale teprve až když jí Marvan vdechl život, zajásal syn jednoho z oněch čtyř pánů radů: „To je přece táta!"  Film Pěnička a Paraplíčko bezprostředně navazuje na oblíbený televizní seriál Hříšní lidé Města pražského. Volba padla na povídky z jeho další knihy "Panoptikum hříšných lidí". I zde se vedle pana Vacátka objevují jeho podřízení – detektivové pan Bouše a pan Brůžek v podání Josefa Vinkláře a Josefa Bláhy. Film nesoucí podtitul „kasařská balada" ukazuje s úsměvným nadhledem pražskou „zločineckou galérku". Pěnička je kasař a Anča Paraplíčko chudičká šlapka. Jejich příběh málem vyústí v krvavý masakr, kterému zabrání jen moudrost a životní zkušenost rady Vacátka... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rada Vacátko musel vyřešit zamotaný případ, který zasáhl do osudů několika lidí. Začal vraždou Toufara a skončil zatýkáním Pěničky, který se zabarikádoval na půdě a nidko s ním nebyl schopen pohnout. Sám policejní rada musel zasáhnout. Díky němu se dozvíme, že šlo vlastně o nešťastnou náhodu. Milenecká dvojice v podání Brzobohatého a Bohdalové byla velmi přesvědčivá a i osudová. Opět se zde ukázal lidský přístup a rozměr geniálního rady Vacátka. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tento film by se v klidu vlezl do klasické 50ti minutové stopáže. Jde tu o prostý příběh, kdy po 30ti minutách známe vraha, ale další hodinu trvá, než jej rada Vacátko přinutí vzdát se. Film se loudá, postavy nemají co hrát, přesto to má svou zvláštní atmosféru. Průměrných 50 %. Hudba: Zdeněk Liška. ()

Reklama

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Hříšní lidé města pražského je moje oblíbená krimiklasika, ale toto filmové zpracování hodnotím průměrně. Scénář je fajn, i ten mord je zajímavý, nicméně vzhledem k tomu, že bytostně nenávidím buzikály, tak ty dvě hudební vložky stačily k tomu, aby byl celkový dojem pokažen. Takže slabé tři hvězdice a 50%. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Herecky vynikající, scénař trochu řidší a natáhnutý, a do toho pokus o melodicky-poetickou variaci na téma pražské galerky - kde často hraje prim i hudební stránka. Ale i tak je to stále dobré, ač Vacátko-filmy jsou i lepší (a seriál samotný je geniální naprosto). [70%] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z celovečerných filmov policajného rady Vacátka a jeho mordparty, ktorý mi najviac utkvel v pamäti. Tragický príbeh zločinu, vraždy, zrady a pochybnej lásky. Radoslav Brzobohatý ako zlodej Pěnička a Jiřina Bohdalová ako jeho milenka, žena ľahkých mravov, ktorú pražská galérka poznala pod menom Paraplíčko, sú nezabudnuteľná dvojica. Je to zaujímavý film, ale pôvodný seriál kriminálnych prípadov "Hříšní lidé města pražského" mi len sedel viacej. *** ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Když na začátku filmu vytahují četníci z Vltavy mrtvého kasaře, je možné si v pozadí všimnout na druhém břehu řeky tehdy současných jedoucích vozidel a tramvaje, a to i přes pokus o maskování mlhou. (JohnSmith)

Reklama

Reklama