Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud se v hodnoceni odprostim od jakehokoliv politickeho vnimani, tak predevsim ocenim to, ze v te dobe natocil nekdo film z tak exotickeho prostredi. Myslim, ze v osmdesatych letech to muselo zaujmout spousty lidi... Pak me jeste potesila Hana Maciuchova, kterou povazuji za jednu z nejkrasnejsich ceskych herecek a v tomto filmu ji to fakt sekne! Jinak si ale myslim, ze film byl dejove slaby, pro me az nudny a zaver filmu, kdy mjr. Hradec utika se mi zda, skoro jako z nejake italske komedie. Divat se na to da, ja uz to ale necham jinym:-)! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka je Rukojmí z Bella Vista mizerná. Žádné pátrání které by stálo za řeč se neprovádí. Československá policie všechny indicie a fakta jen tak zhmotňuje z řídkého vzduchu. Kritériím dobrodružného filmu odpovídá víc, i když hlavně díky exotickému prostředí Jižní Ameriky a těm několika akčnějším pasážím. Jiří Sequens tu odvedl slušnou práci, protože z naší kinematografie, tímhle žánrem nepolíbené mnoho rad načerpat nemohl. Výsledek sice není žádný Indiana Jones, ale na solidní průměr to film dotáhl vcelku s přehledem. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších dielov Zemana, kde je až príliš veľa protisocialistických konšpirácií, ako z dôb priemyselne revolúcie v 19. storočí, kedy sa úmeselne poškodzovali stroje a moc chcel prevzaiť do rúk proletariát. Tento diel si s obľubou pozerám len kvôli tomu, aby som si oprášil spomienky z pobytu na Kube , kedy som býval 3 dni v tomto hoteli (samozrejme, že sa nevolal Bella Vista) a kde som sakochal neskutočne krásným okolím hotela s planinami a zaoblenými kopčekmi...... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Spojení dvou epizod seriálu Majora Zemana. O nic lepší nebo horší než ty dva díly ze seriálu. Jen sestříhané, ale i tak moc dlouhé. Pro fandy dodávám, že film Rukojmí v Bella Vista obsahuje i jednu scénu novou, která se v oněch dvou epizodách neobjevila a byla natočena pro film dodatečně. Je to scéna se Zemanem, Hradcem a Žitným někde v garážích, snad pro větší dějový spád, nevím. Tento "kubovský" příběh mi nikdy nepřišel moc zajímavý. Nevím, proč byl v seriálu rozdělen do dvou dílů. Ani zkrácená filmová verze nepomohla. Je to nuda. ()

Andronikos

všechny recenze uživatele

Po akčných filmoch rokov osemdesiatych a v dnešnej dobe to vážne asi nie je najnapínavejší film, ale porovnanie s obstarožnejšími bondovkami by snáď zniesol. Ku komentovaniu tohto v podstate nesamostatného diela sa odhodlávam ale len preto, že mi nedá nereagovať na emotívne a vulgárne (Lima; "estébácký svině"; mimochodom, žiadne "svině" tu nevystupujú, asi tak, ako v dnešných filmoch medzi kladnými hrdinami väčšinou nevystupujú skorumpovaní policajti, čo neznamená, že filmovú produkciu paušálne zavrhnem, pretože neodráža realitu) a mylné či manipulované (Tosim; Hradec sa golf naučil v Kateřinské Hoře a to s pánom farárom!) výplody. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Most, ze kterého chtěla skočit Sachlová (Helga Čočková), se nachází v Praze na Císařském ostrově. Bar v hotelu Bella Vista je hotel Los Jazmines v údolí Viňales na Kubě. Natáčelo se také ve městě Rostock v severním Německu. (Cucina_Rc)
  • V dodatečně dotočené scéně, která se má odehrávat někde v policejních garážích, je jasně vidět žlutobílé vozidlo Veřejné Bezpečnosti. Takto označená vozidla se však začala používat až o pět let později. Koneckonců na začátku filmu vidíme správné dobové vozidlo, modré s bílým pruhem. Taktéž na hercích v této scéně je zřetelně poznat, že jsou o nějaký ten pátek starší. (Scott67)
  • V čase cca 15:22 Zeman (Vladimír Brabec) říká Jirkovi Hradcovi (Rudolf Jelínek): „A co jsi vlastně dělal? Naposledy jsme se viděli ve čtyřiašedesátým, to už je osm let.“ Avšak tento díl se odehrává v roce 1970, tedy je to 6 let. (budivoj)

Reklama

Reklama