Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Historik 

všechny recenze uživatele

Tento film se velmi těžko hodnotí. Pokud si odmyslíme kontext, že je to díl ze seriálu o majoru Zemanovi, který přece jen není úplně košer, lze to vnímat jako na svou dobu povedený dobrodružný film. Ubližuje mu hlavně ta pitomost se sabotáží na lodi, která má poškodit dobré jméno výrobků ze "socialistického Československa". Jinak nacisté v Jižní Americe, to je téma frekventované i v "západní" kinematografii, to bych viděl jako v pořádku. Takže zaujatý divák to odsoudí už při úvodních titulcích, divák bez ideologických předsudků se může docela dobře pobavit. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud se v hodnoceni odprostim od jakehokoliv politickeho vnimani, tak predevsim ocenim to, ze v te dobe natocil nekdo film z tak exotickeho prostredi. Myslim, ze v osmdesatych letech to muselo zaujmout spousty lidi... Pak me jeste potesila Hana Maciuchova, kterou povazuji za jednu z nejkrasnejsich ceskych herecek a v tomto filmu ji to fakt sekne! Jinak si ale myslim, ze film byl dejove slaby, pro me az nudny a zaver filmu, kdy mjr. Hradec utika se mi zda, skoro jako z nejake italske komedie. Divat se na to da, ja uz to ale necham jinym:-)! ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Nikam nepojedeš. Ztvrdneš tady!“ Tento film je vlastně jen sestříhanou verzí dvou dílů Majora Zemana, a to Rukojmí v Bella Vista a Poselství z neznámé země. Oproti dvěma seriálovým dílům se vlastně liší jen úplným závěrem, který vyznívá jinak, než v Majoru Zemanovi. Mně se tento dobrodružně špionážní snímek poměrně líbil. Je tak trochu v duchu bondovek, ale mnohem napínavější a s lepšími hereckými výkony. Ideologicky je to trochu ošemetné a je nutno se na dějovou linku koukat z velkého nadhledu, to však neubírá zábavnosti tohoto snímku. Z herců na mě nejvíce zapůsobila elegantní Maciuchová a také záporák Postráneckého, který by všechny ty bondovské strčil hravě do kapsy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je krize a krize. Při té kubánské prvotřídní v roce 1962 řádil Magneto jak černá ruka, ale tady by se tváří v tvář imperialistické hrozbě ani nenajedl příborem. Naštěstí je tu Hradec. Jirka Hradec.. No s pravdou ven. Zatímco agentkami milovaný Roger Moore se zrovna chystal do vesmíru, Ruda Jelínek se jen potil jako prase v haciendě nacisty Adamíry. To nejednoho spolehlivého soudruha naštve, obzvláště, když máte ve službách jejího veličenstva StB povolení zemřít. A nebo nemáte..? Kdyby na závěr přiletěl na rogalu Honza Zeman a ze závěsného raketometu pokropil ty posluhovače CIA, šel bych s hodnocením ještě výš.. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších dielov Zemana, kde je až príliš veľa protisocialistických konšpirácií, ako z dôb priemyselne revolúcie v 19. storočí, kedy sa úmeselne poškodzovali stroje a moc chcel prevzaiť do rúk proletariát. Tento diel si s obľubou pozerám len kvôli tomu, aby som si oprášil spomienky z pobytu na Kube , kedy som býval 3 dni v tomto hoteli (samozrejme, že sa nevolal Bella Vista) a kde som sakochal neskutočne krásným okolím hotela s planinami a zaoblenými kopčekmi...... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Most, ze kterého chtěla skočit Sachlová (Helga Čočková), se nachází v Praze na Císařském ostrově. Bar v hotelu Bella Vista je hotel Los Jazmines v údolí Viňales na Kubě. Natáčelo se také ve městě Rostock v severním Německu. (Cucina_Rc)
  • V čase cca 15:22 Zeman (Vladimír Brabec) říká Jirkovi Hradcovi (Rudolf Jelínek): „A co jsi vlastně dělal? Naposledy jsme se viděli ve čtyřiašedesátým, to už je osm let.“ Avšak tento díl se odehrává v roce 1970, tedy je to 6 let. (budivoj)

Reklama

Reklama