Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

Marius 

všechny recenze uživatele

UPOZORNENIE ! Nasledujúci koment obsahuje vety, ktoré by niektorí uživatelia mohli vidieť ako SPOILER. Ja nie som toho názoru ale ďalej čítate na vlastné nebezpečenstvo. Tak a Shyamalana mám komplet za sebou. Chvalabohu. Tento film je jedna veľká nafúknutá nuda, ktorá absolútne nevie čo chce riešiť. Či problém so stratou viery reverenda Gibsona, jeho rodinné problémy alebo inváziu mimozemšťanov. Dramaticky brutálne nevyvážený scenár Znamení má tak do očí bijúce kiksy, že i napriek klasicky slušnej kamere to film u mňa nevytrhne z biedy. Prečo emzáci prestanú s pokusmi dobyť dom ? Aby snáď dali Melovi šancu rozprávať deťom ako sa narodili alebo Phoenixovi, aby povedal bratovi aký je vlastne frajer ? Malý Culkin svoju postavu hrá ako klon Osmenta, herecký potenciál Gibsona a hlavne Phoenixa je totálne nevyužitý. Cameo režiséra je IMHO dosť okatou onaniou, pretože keby tam nebolo stala by sa len jediná vec - nevyzradil by (do určitej miery) spinpoint - svoj trademark. Nie nie, Shyamalan ma neoblbne ani náhodou 3/10. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pane Shyamalane, fakt díky, teď půjdu na kukuřici, hejbne se jeden klas a já to tam strachy celý poseru. S tím ufounem to bylo taky dobrý, málem to se mnou seklo. To by byl krásný nápis na mým náhrobku "Zemřel, protože se lekl ufouna ve filmu. Jeho život nebyl obětován marně. Zde odpočívá skutečný hrdina." ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, jak může být záběr na kukuřičné pole v ševelícím větru či domácí video z oslavy narozenin děsuplné. Shymalan by však měl raději nechat víru v kostele a ne ji prazvláštním způsobem tahat do invazního sci-fi thrilleru, ačkoliv na druhou stranu, být to reálné ohrožení naší planety, ateistů by se na ní moc nenašlo.. Rodiče mě vždy kárali, že nechávám po domě sklenice s nedopitou vodou, ale já se jen připravoval.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Filmařské prostředky, filmařské prostředky.... pokud jsi chtěl, Shaymalane, vytvořit napínavý příběh a ta pointa byl prostě úlet, to bych snad nějak skousnul. Ale jestli jsi jen kvůli pointě a jakémusi sdělení rozehrál celou tu UFO story, tak to si opravdu přestáváme rozumět a žádné filmařské prostředky Ti k tomu nepomohou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Šestým smyslu je Znamení nejlepším filmem Shyamalana, teda prozatim, ale pochybuju, že se mu v nejbližší době podaří natočit něco lepšího. Shyamalan tady jako obvykle hned od začátku buduje skvělou atmosféru, která vydrží až do konce a nekončí ani když už je všechno jasný. Příběh je taky zajímavej, ale trošku mi vadilo, že Shyamalan nenechal diváka dýl napochybách kdo že vlastně udělal to znamení a proč ho udělal, pak by určitě ještě víc fungoval takvej ten strach z neznáma. Co se týká herců, tak ty si umí Shyamalan vybrat dobře, Joaquin Phoenix je skvělej, o Melu Gibsonovi se snad ani nemá cenu bavit a dokonce ani ty malý děcka nevaděj. Ale přece jenom mi přišlo, že to má pár hluchých míst, ale neni to nic zásadního, takže jsem se nestihnul ani začít nudit. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Režisér M. Night Shyamalan není velkým příznivcem počítačové grafiky ve filmech. Kruhy v obilí byly proto fyzicky vyrobeny. (Pavlínka9)
  • Rodina se schovává ve sklepě, který byl kdysi používán jako sklad uhlí. Ve Wellsově "Válce světů" se hlavní hrdina schovává před mimozemšťany v boudě, která také sloužila jako sklad uhlí. (becki_tu)
  • M. Night Shyamalan psal scénář šest měsíců, a když ho ukázal producentům, během čtyřiadvaceti hodin měl na stole smlouvu. (EMMY)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama