Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborné a netradiční drama o slabosti, strachu a víře... Řemeslně velmi zručně natočený psychologický scifithriller s hororovými prvky a náboženským nádechem. I když po skvěle budovaném napětí v úvodu filmu M.N.S. trošku podléhá >svým vlastním< klišé, Mel Gibson by mohl >trošku méně< hrát (očima a mimikou vůbec :-) a ty dětičky by nemusely být tak dokonalé, krásné, inteligentní a statečné - a nakonec i reálné záběry >emzáků< trošku shazují tu mysterióznost děje, pointa je nakonec tradičně shyamalanovsky vydařená. Ano, nakonec vše je osudově dáno, vše do sebe zapadá a je tak, jak je předurčeno a jak má mýt... Vlastně - jak osudově? Ne! Vše je otázkou víry, neboť vše je řízeno tak, jak předurčil Bůh! A vlastně nakonec ani tak nejde o to náboženství... - - - P.S. Bůh není! Není důvod... °-| ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, po jejichž shlédnutí nemám slov. Patří k nim i poslední 3 kousky od Shyamalana. Nevím, jestli je tohle jeho nejlepší, ale rozhodně je to ten nejstrašidelnější a nejvíce ovlivněný Hitchcockem, konkrétně Ptáky (na což jsem přišel sám :o)). Jedinou pihou na kráse snímku je trošičku polopatičtější vyústění, ale to mi ohromný dojem nemohlo zkazit. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si jedné zajímavosti - ti, kteří hodnotí velmi vysoko Znamení, často vyjadřují velké výhrady k Vesnici. U mě je to naopak. Zatímco Vesnici považuju za Shyamalanův mistrovský kousek, Znamení se mi nejen nelíbilo, ono mě přímo znechutilo. Je to tím, že film se dotýká žánru mě blízkého, kde už mám něco načteno a nakoukáno. Dělá to ovšem navýsost povrchním způsobem s použitím představ z béčkových filmů 50. let. Jeho pojetí mimozemšťanů a rizik z nich vyplývajících mě v kině rozesmálo. V tom případě je ovšem jakákoli snaha o "thriller" a "horor" předem odsouzena k nezdaru. Tam, kde jiní píší o "skvělé atmosféře a mystičnu", jsem měl chvílemi pocit, že si ze mě režisér nepokrytě dělá legraci. Jako psychologický snímek z řady důvodů Znamení nefunguje. Co zbývá, je tradičně dobrá práce s herci, děti zahrály velmi slušně, Gibson odvádí svůj standart, nicméně do své role mi neseděl. Mnohem víc mu sluší akční role. Shyalaman umí velmi dobře pracovat s detaily a zvuky, ale na vytvoření dobré atmosféry na které jeho flmařina stojí, to tentokrát nestačilo vzhledem ke špatně zvolenému přístupu k námětu.Zejména zakomponování náboženských prvků do příběhu mi opravdu nesedlo. Celkový dojem 40 %. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Skvělý film na hranici thrilleru a sci-fi hororu. Atmosféra budovaná spíš pouhým naznačením než přímým setkáním je úžasná (škoda finále - ale dalo se skousnout). Hudba vynikající a výkon Mela Gibsona opravdu výborný. Doufám, že tenhle "Pan" režisér má pro nás přichystány další a další kousky, protože je podle mě opravdu geniální ! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Atmosferu to ma slusnou, ale je to dost nuda. Herci hrajou slusne, ale proste tomu chybi nejaky vetsi napeti. Sci-fi je tu zastoupeno kruhy v obili a smesnym martanem a co je na tom hororovyho mi jaksi nedoslo. Nejvic to pripomina drama - tatik chce ochranit svoji rodinu. Znameni se mi daleko vic libilo zparodovany ve Scary movie nez tohle. Mno tak po druhym skouknuti to na me zapusobilo vic. Nejspis to je tim, ze poprve jsem od toho dost cekal, ale podruhe uz jsem vedel, ze to takova bomba neni. Atmosfera me tentokrat dostala ( i kdyz misty to je fakt nudny), navic podporena skvelou (i kdyz skoro furt stejnou) hudbou a dobrou kamerou. Hororove to misty bylo, ale jako horor bych to neoznacil, furt mi to prislo nejvic jako drama. A toho smesnyho martana na zaver si fakt moh odpustit, stejne jako ty kecy na zaver - osud, buh, vira atd. . Tentokrat se Shyamalan bohuzel nevyhnul nejakym klise, predvidatelnosti (a to jsem si to moc nepamatoval) a par nechtene smesnejm a nebo nelogickejm scenam. Co se tyce hercu, detsti predstavitele celkem v poho, ale ten kluk jen kopiroval Osmenta, Phoenix vybornej (jinak ho moc nemusim, ale tady se mi libil) a Gibson skvelej (ale urcite by zvlad i vic). Jedinej kdo byl naprosto mimo byl Shyamalan, ten se tam vubec nehodil. Rozhodne jsem byl spokojenejsi nez po prvnim skouknuti, slabsich 5*. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Přibližně v čase 54:52, kdy Rey (M. Night Shyamalan) odjíždí od svého domu, lze v bočním okénku auta zahlédnout kameru. (imagoo)
  • Shyamalanova scéna, v níž mluví s Hessem (Mel Gibson) o smrti jeho ženy, byla natočena den poté, co zemřel jeden ze členů Shyamalanovy rodiny. (becki_tu)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama