Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood jako neúprosný šerif stíhající zločince v ulicích New Yorku. Pomocník arizonského šerifa, samotářský sympaťák Walt Coogan, odvádí dopadeného vraha z vězení, aby jej v New Yorku předal spravedlnosti. Zatčený muž mu ale s pomocí bývalých kumpánů uprchne v ulicích Manhattanu. Coogan se rozhodně nechce vrátit domů s pokaženou profesionální ctí a pokouší se uprchlíka najít v prostředí velkoměstské džungle. Jde vytrvale po jeho stopě, přitom potkává místní holky, pasáky, zloděje, mladé hippies i místní policajty… Představitel tvrdých, svérázných a osamělých mužů Clint Eastwood je dobře znám z kriminálek Drsný Harry, Neúprosný, Každý způsob je dobrý, Náhlý úder a celé řady dalších titulů. Největší úspěch si získal ve westernech Sergia Leoneho Pro hrst dolarů a Pro hrst dolarů navíc. Právě film Cooganův trik, který byl natočen v roce 1968 režisérem Donaldem Siegelem, předurčil Eastwoodův typ (drsňáckého detektiva), jak jej známe z dalších titulů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (123)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Coogan je z Tex...ne, z Arizony, co, z Arizony?.....Ano.....Vážne, Coogan je z Arizony....Charlie je z Texasu....ne, to je Coogan a je z Arizony....aha, to není Charlie, to je Coogan a je vážne z Arizony....aha....keby Coogan stále iba neopaloval miestne krásavice a všetci iba neplácali a neatmosférovali a Coogan riešil prípad viac, ako posledných desať minút, asi by to bola väčšia zábava. Ale možno to bola psychologická štúdia slnkom prihriateho zástupcu šerifa z Tex...pardon z Arizony, ktorý už nevie, čo je to súcit a láska a tak zbije všetko, čo mu príde do cesty a položí každú, ktorá vyzerá k svetu za účelom vyriešenia prípadu a uspokojenia svojich chúťok. Vlastne nakoniec prečo nie. No a "znásilňovaná" babka by si zaslúžila vlastný sitcom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood byl bourák už takřka před padesáti lety. Ve filmech chlastal, podváděl manželku, dostal do držky, vzchopil se a skoro všem to vrátil se vší parádou. Postavy, kde si s nimi příběh dělá, co chce, už jsou nejspíš minulostí. Je ale i tak radost nějakou takovou vídat. Člověkovi vleze pod kůži daleko víc, než ty dnešní primadóny. Problém u tohodle filmu nicméně je příběh, který v první polovině vytváří určitý vztah s postavou, která dělá hromadu špatnejch věcí, ale dělá to tak decentně, v rámci tehdejší doby, že mě to prostě nedokáže brát. Druhá půlka už je sice živější, ale zachránit film už nedokáže. ()

Reklama

voleman 

všechny recenze uživatele

Celkově poměrně netradiční krimi. Ze začátku mě tenhle film oslovil a bavil, ke konci mu ovšem docházel dech a tak z toho nakonec vyšel jen průměr. Zajímavá hudba a ještě dost mladý, ale výborný Eastwood, to jsou dvě určitě pozitivní faktory. Délka je sice rozumná, ale některé scény mi stejně přišli skoro zbytečné. 65% ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Clint, jakožto kovboj vyslaný do města provést zdánlivě zcela jednoduchý úkol. Neznámé prostředí velkoměsta a byrokracie jsou však těžký oříšek. Vcelku zábavné, zejména ve sváděcích kličkách. Nenapínavé. Skvělý drsňák, který se dřív nebo později s ničím nepáře. Pouze toho triku jsem se tak něják nedočkal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Charizmatickému americkému hercovi Clintovi Eastwoodovi začala prisychať po účinkovaní v geniálnej dolárovej trilógii režiséra Sergio Leoneho, známka westernového pištoľníka. Ešte pred tým, ako sa mu z nej definitívne podarilo vymaniť stvárnením postavy policajného inšpektora Harryho Callahena, absolvoval prvý pokus v snímku "Cooganov trik". Ocitol sa tu v úlohe policajta, ktorý musí z New Yorku previesť nebezpečného zločinca do Arizóny. Arizónsky šerif Coogan to však vo Veľkom Jablku nebude mať ľahké. Bude náročné zadržať všetkéhoschopného kriminálnika, aby ho mohol vydať spravodlivosti. Clint Eastwood s režisérom Donom Siegelom natočili ostrý macho krimi film. Bola to predzvesť ich majstrovskej spolupráce, ktorú naplno zúročili o tri roky neskôr, v roku 1971, keď bol vyprodukovaný kultový snímok "Drsný Harry". *** ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Původně měl film režírovat Alex Segal, který ale odstoupil těsně před začátkem natáčení. (facojurka)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Podle Eastwooda režisér Don Siegel během natáčení neustále vtipkoval. Dokonce Clintovi říkal: „Pokud ten plán vyjde a film bude úspěšný, všechnu chválu shrábnu já. Ale jestli to fungovat nebude, byl to tvůj nápad.“ Eastwood a Siegel byli dlouholetí přátelé. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama