Reklama

Reklama

Tichá noc, krvavá noc

  • USA Silent Night, Bloody Night (více)

Obsahy(1)

Pro většinu lidí jsou Vánoce časem klidu, rozjímání a radosti. Ale pro obyvatele malého novoanglického městečka představují zimní svátky především čas vzpomínání na Wilforda Butlera, jehož sebevražda upálením všechny šokovala. Po letech se Wilfordův vnuk Jeffrey rozhodne prodat zděděný dům a navždy se s městem rozloučit. Bývalá léčebna pro mentálně choré však skrývá nejedno hrozivé tajemství a řetězec událostí spojený se šíleným zabijákem může začít.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec není špatný ,vše začíná smrtí pana Butlera. Pak se děj posune o 20 let dál ,kdy jeho vnuk se rozhodne prodat jeho dům ,který zdědil. Přijíždí najatý advokát s přítelkyní a ty ho místním lidem nabízí nebot po tom prahnou za velice nízkou cenu ,jenže se rozhodne do druhého než dostane peníze v onom domě přenocovat a ani na naléhání místních obyvatel si to nedá vymluvit. Dobře mu tak zanedlouho je někdo rozseká sekerou v posteli a už to jede jeden po druhém je lákán do domu a zavražděn. Následná pointa je poměrně slušná a vše vysvětlí. Vše podtrhuje poměrně ponurá děsivá atmosféra. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další film, který přinesla společnost Řitka a tentokrát se trefila přesně do toho, co už jsem delší dobu hledal. Režisér Gershuny představil své zatím nejlepší dílo, které natočil a protlačil do podvědomí diváka. Spojil tajemný strašidelný dům s ponurou a smutnou historií a psychopatického vraha, který utekl z léčebny a jeho vraždícím nástrojem je sekyra. Podobných filmů jsme už měli možnost pár vidět, ale tento bude zřejmě jedním z otců tohoto tématu.Vánoční hudba, která se postupem času prostřídá s tajuplnou hrůzu nahánějící melodií hlavně při scénách s vrahem, dokázala navodit tu správnou atmosféru, o kterou se tento film hlavně opírá. Dalším velkým plusem je střídání černobílých a barevných scén, ve kterých se střídá minulost a historie domu se současností a úmrtím postav. Scény, kde se odehrávají mordy, jsou sice plné napětí, ale vadilo mi mimo záběrové zabíjení a my jsme byli odkázáni jen na křik postav a po chvíli zkrvaveným tělem. To nám ovšem nahradili při postelové scéně a hlavně při sekání ruky. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Atmosféra by sa dala krájať, ale to stereotypné podanie vrátane nevzrušivého herectva ku koncu zabije spomienková dlhočižná pasáž ako z nemého filmu otrasnej kvality ktorá možno pridala na atmosfére no pridala i ubíjajúcu nudu a s rozuzlením sa tiež staviam na stranu odporcov. Bohužiaľ i v sedemdesiatich rokoch vznikali filmy ktorých dobrý nápad a atmosféru zabilo nezáživné spracovanie a celkový dojem pokazila finálna pointa. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Pro anglosasskou tvorbu již od Dickensovských dob typickou tajemnost vánoční atmosféry, navazuje podtext písně Tichá noc. Hrozba šíleného chovance ústavu, schopného čehokoliv, přikresluje k nevšední náladě i trochu strachu. A pak zaujatě se zatajeným dechem sledujeme vraždění maniaka, který má pro vše svůj opodstatněný důvod. Hrou se světly a barvami jsou do příběhu zařazeny i děsivé vzpomínky a vysvětlení pohnutek vraha, který si né náhodou vybral opuštěný tajemný dům uprostřed vánoční noci. 7/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je tu pár nejasností, či vznikol najprv BLACK CHRISTMAS alebo Tichá noc, krvavá noc. Ale aj bez slasherového prvenstva si tento filmík zaslúži vašu pozornosť. Je lepší (menej nudný) ako Čierne Vianoce a má pár magických scén. Scenár je jeden veľký guláš (postavy pobehujú sem a tam), ale ide tu (aj) o maniaka, ktorý utečie zo sanatória a rozhodne sa vrátiť domov (:-)). Svojim spôsobom okúzľujúci začiatok subžánru vyvražďovačky... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo 30. listopadu 1970 v Oyster Bay v New Yorku. Dům Wilfreda Butlera (Philip Bruns) je pak ve skutečnosti dům Jamese Williama Beekmana. Postprodukce se uskutečnila až v létě roku 1972. Rozpočet snímku činil necelých tři sta tisíc amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • James Patterson (Jefferey Butler) zemřel na rakovinu několik měsíců po hlavním natáčení – jeho repliky během postrpodukce pak musel namluvit jiný herec. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama