Reklama

Reklama

Honeydew

Trailer 1

Obsahy(1)

Podivné chutě a halucinace postihují mladý pár poté, co hledají úkryt v domě stárnoucího farmáře a jeho podivného syna. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Solidní úvod filmu, během kterého se mladý pár dostane kdesi ve vidlákově do velice znepokojivé domácnosti. Zde žije pouze podivná žena s ještě zvláštnějším synem. Perfektně budovaný začátek však poměrně rychle zastíní halucinační část zhruba uprostřed filmu. Tuto část jsem vážně nepobral a bylo nanejvýš obtížné se po této otravě dostat zpět do děje, který už mne však v tuto chvíli nebavil. Naštěstí mělo finále opět co nabídnout a projevilo se jako nanejvýš ďábelské a znepokojivé. Čert vem, že tu nejsou žádné lekačky a vlastně ani násilí. Temné poselství tohoto filmu je velice silné a spočívá především v dokonalém filmařském stylu, nervy drásající hudbě a hrůzostrašnosti možných představitelných lidských skutků. 69% PS: Kdyby zde nebyla (a nebo byla pojatá odlišným způsobem) snová část uprostřed, pravděpodobně bych udělil 4* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fuu. Tak tohle byla teda béčková atmosferická záležitost pro fajnšmekry, ale ačkoliv jsem silně doufal, že se budu řadit mezi "čtyřkaře", nakonec je to bohužel slabá jednička. Honeydew je prostě béčko s neznámými tvůrci i herci, zato s jednou pěkně creepy ošklivou babkou. Po zajímavém úvodu film ale ztrácí dech a divák ztrácí zájem, protože se zde za 100 minut nestane nic a dějový posun filmu je nulový. Ano je zde hutná atmosféra, ano je zde sakra bizarní hudba (možná nejvíc wtf za hodně dlouhou dobu, a tím pádem hodně zajímavá), ale příběh či cokoliv jiného co by dělalo film filmem zde úplně chybí. To, že je film atmosferický bizár na druhou z něj automaticky ale nedělá úspěch a podobných počinů o potrhlých vidláckých psychopatech je spousta, a tak nezbývá než nad Honeydew mávnout rukou a jít dál, protože tohle byl za mě přešlap vedle bez jakéhokoliv smyslu či pointy. Kdybych měl říct, co by tak mohlo být hlavním záměrem tvůrců v tomhle filmu, tak bych beze srandy řekl, že fakt nevím, protože nejspíše neví ani oni sami... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vyloženě film pro okrajový publikum. Tohle buď sedne a nebo ne. Já naštěstí patřím k těm kterým to sedlo. Honeydew je film s polo artovým nádechem, s geniální hudbou/zvukem a neskutečně hutnou atmosférou. Stejně tak ale nabídne vizuál, kterej nesedne každýmu a stejně tak je to i s hercema. Ti však podle mě takhle byli zvoleni záměrně. A ta bábrle byla dokonalá. Mně osobně tenhle kousek většinu stopáže udržoval i v solidním napětí takže za mě spokojenost a zasloužený 4hvězdy. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Len zriedka ktorá “podivnosť” dokáže ohúriť širšie publikum. “Honeydew” je počinom “na nijakej ceste”, ktorý úspešne trápi diváka zbytočne premrštenou stopážou, a tak prvky, ktoré vytiahne z rukáva, doslova a do písmena vyšumejú do stratena, pričom k tým, na ktoré divák narazí, môžem akurát dodať, že sú extrémne minimalistické. Ja osobne nie tak celkom chápem tie “orgazmy” skúsenejších, múdrejších či všímavejších užívateľov - znalcov a odborníkov v jednej osobe, ktorí dokážu doceniť aj to málo “na tanieri”, ktoré im bolo ponúknuté, keďže v tomto prípade skutočne nemá čo ohúriť natoľko, aby si samotný snímok divák pamätal čo i len o jeden deň dlhšie, ako deň nasledujúci. Mohol by som sa rozpísať o všetkých možných negatívach na ktoré človek narazí, nuž ale prečo to mám byť zas Ja, čo bude oči otvárať? V skratke dvoma slovami vystihnem celkovú podstatu, toto je nič viac - nič menej, iba - “AMATÉRSKA KOKOTINA”, ktorá je považovaná za podivnosť len preto, lebo má podivný hudobný doprovod, či určité záblesky v podobe prestrihových záberov, ktorých úlohou nebolo nič iné, než NEdávať zmysel. Žiadne extra ilúzie, žiadne extra predstavy, žiadny extra bizár, žiadne gore, iba čistá, 100 minútová, Bohapustá skurvená nuda, ktorá docieli jedinú vec - zavraždí Váš drahocenný, voľný čas. P.S.: Navzdory všetkému, “Honeydew” si budem pamätať do smrti, lebo sa všetci stávame svedkami historického okamihu!! Dňa 11.4.2021 som sa zhodol v názore s užívateľom "Livingdead" - to je kurva neuveriteľné!! Ten svet je fakt malý. No a šup sem s tým absolútne objektívnym, zaslúženým “odpadom”, nech máte o čom diskutovať, lebo toto je fakt márnosť nad márnosť. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Honeydew" je celkom slušným filmovým bizárom, ktorý bude bez debaty vysoko polarizujúci film. A už teraz je to tu celkom vidno. Za seba môžem povedať, že film podľa mňa má atmosféru, má niekoľko zaujímavých momentiek a hoci sa niektorí ľudia sťažovali na herecké výkony, ja som nemal pocit, že by boli nejako mimo. Barbara Kingsley je podľa mňa veľmi správne creepy a už len keď sa usmieva tak pôsobí nepríjemne a nebezpečne. Takže som problém nemal. Naši dvaja hlavní hrdinovia sú na tom možno trošku horšie, no bolo to v rámci možností stráviteľné. Film pôsobí špinavo, nepríjemne a už len to osvetlenie samo o sebe robí celkom dobrú atmosféru. No sú tu určité veci, kde som mal pocit, že ani toto všetko to nedokázalo zachrániť. V prvom rade tie neskutočne otravné zvukové efekty, ktoré nesklapli pomaly skoro za celý film. Nemám rád keď sú filmy alergické na ticho, lebo niekedy to vie vybudovať silnejšiu atmosféru, než keď donekonečna počúvame nejaké zvukové efekty v pozadí. Takže to ma moc nepotešilo. Okrem toho v strede je to celkom natiahnuté a pôsobí to skoro nekonečne. A najmä to nie sú scénky, ktoré by mi ani niečo extra dávali. A potom len zrazu bum a sme na konci a začína sa boj o život. Mám tak trošku pocit, že niečo muselo byť v tom chlebe, ktorí dostali k jedlu. A tí čo to videli musia pochopiť z čoho tento pocit plynie. Výsledne je to celkom solídny film, no dalo sa na tom zapracovať predsa len o niečo viac. Neviem ale či dávať odporúčanie, lebo už teraz je jasné, že film bude silne polarizujúci. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama