Reklama

Reklama

Honeydew

Trailer 1

Obsahy(1)

Podivné chutě a halucinace postihují mladý pár poté, co hledají úkryt v domě stárnoucího farmáře a jeho podivného syna. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Solidní úvod filmu, během kterého se mladý pár dostane kdesi ve vidlákově do velice znepokojivé domácnosti. Zde žije pouze podivná žena s ještě zvláštnějším synem. Perfektně budovaný začátek však poměrně rychle zastíní halucinační část zhruba uprostřed filmu. Tuto část jsem vážně nepobral a bylo nanejvýš obtížné se po této otravě dostat zpět do děje, který už mne však v tuto chvíli nebavil. Naštěstí mělo finále opět co nabídnout a projevilo se jako nanejvýš ďábelské a znepokojivé. Čert vem, že tu nejsou žádné lekačky a vlastně ani násilí. Temné poselství tohoto filmu je velice silné a spočívá především v dokonalém filmařském stylu, nervy drásající hudbě a hrůzostrašnosti možných představitelných lidských skutků. 69% PS: Kdyby zde nebyla (a nebo byla pojatá odlišným způsobem) snová část uprostřed, pravděpodobně bych udělil 4* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lehce artová variace na pohádku O perníkové chaloupce je určena především pro okrajové publikum. Sam a Rylie jsou vyhnáni majitelem louky, kde si postavili stan. Ten samozřejmě čekal na tmu, a pak jim přijel dát ultimátum. No a co čert nechtěl, jak už to bývá, auto nenaskočilo, tudíž se dvojice vydá hledat pomoc. Náhle se mezi stromy objeví světýlko. Dojdou k domu, kde tuší pomoc. Jenže...jenže nic není zadarmo. Rozkošně bláznivá stařena je hostí, protože jsou hubení (ve skutečnosti se je chystá vykrmit). Zda příběh Sama a Rylie dopadne jako v pohádce, musí divák zjistit sám. Pro každého ale, jak už jsem zmínil, tenhle film se zajímavým vizuálem, neobvyklou hudbou a obrazy, které jen zdánlivě občas nedávají smysl, není. Já byl nakonec spokojen, i když jsem to viděl delší dobu jen na 3*. Samotný závěr však potěšil. p.s. zdejší obsah, přeložený z IMDb, patří k jinému filmu... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film popsat pár slovy, tak Hereditary>Witch> Honeydew. Společné mají především to, že všechny 3 jsou kontrovérzní, budou rozdělovat na 2 tábory a běžné fanoušky hororů Honeydew asi moc nepotěší ( Gore, lekačky i strašení zde chybí), ale já si to překvapivě užil a našel jsem si tam slušná pozitiva. Příběh je tak trochu klasická hororová šablona. Zamilovaný pár jde kempovat, jsou vyhnáni s cizího pozemku a dostanou se k jedinému baráku široko daleko, kde bydlí jedna creepy babička a bizár může začít. On ten film sice plyne pomalejším tempem, ale "wtf" atmosféra visí ve vzduchu pořád, jsou zde zajímavé detaily, na které se divák může zaměřit ( lebka vyřezaná v radiátoru apod.) V druhé půlce se film dokonce přehoupne do exploatačních vod, kde je sice kladen důraz na psychické násilí než to fyzické, ale funguje to bezvadně. Má to atmosféru i nádech Texaského Masakru, dojde na pár zajímavých dějových zvratů ( jeden se mi líbil velmi) a velkým plusem je hudba, ta je bez debat za plný počet, zvukař do toho filmu vložil duši a tak creepy hudební podkres jsem už dlouho neslyšel ( broušení kosy v pozadí je fakt nepříjemné). Je to creepy, atmosférické, depresivní, bezvýchodní, bezútěšné s artovým nádechem s plno zajímavými nápady i prvky ( přepůlený obraz) a celkově z toho vzniká jedinečný hororový zážitek, který mě vtáhnul a rozhodně zaujal a to říká člověk, který pomalými filmy pohrdá. 7.5/10. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vyloženě film pro okrajový publikum. Tohle buď sedne a nebo ne. Já naštěstí patřím k těm kterým to sedlo. Honeydew je film s polo artovým nádechem, s geniální hudbou/zvukem a neskutečně hutnou atmosférou. Stejně tak ale nabídne vizuál, kterej nesedne každýmu a stejně tak je to i s hercema. Ti však podle mě takhle byli zvoleni záměrně. A ta bábrle byla dokonalá. Mně osobně tenhle kousek většinu stopáže udržoval i v solidním napětí takže za mě spokojenost a zasloužený 4hvězdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Doslova chuťovka. Tenhle rurální horor bude mít, hádám, docela silnej rozptyl v hodnocení, a já teda budu v té výrazně spokojené části publika. Honeydew sleduje pár mladých lidí, který projíždí americkým venkovem a dostane se někam, kam se dostat neměl. Začíná to stanováním na poli a návštěvou u podivné staré dámy a končí to o dost vyhroceněji. Děj ale zas tak důležitý není, ostatně ono se tam toho stane relativně málo a celé je to protkané iracionalitou, kdy ne všechno musí nutně dávat smysl. Důležitější je vzbuzenej pocit a filmařskej styl, a ten má Honeydew dost unikátní. Určitě ne každýmu sedne, ale mne tahle lepkavá, upocená, bizarní noční můra se stopami černé komiky vtáhla a nepustila. Výtku bych mohl mít k několika momentům, v nichž je ta bizarnost tlačena možná až příliš prvoplánově, ale jsem za každej takovejhle hororovej pokus rád. Někde v zahraničních ohlasech jsem četl, že je to jako starej Hooperův Texas Chainsaw Massacre, kdyby si ho vzalo do parády studio A24. Což imho rámcově sedí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama