Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

predators 

všechny recenze uživatele

Ještě snad u žádného filmu jsem se nedivil tak nízkému hodnocení, jako je tomu v tomto případě. Naštěstí CSFD nikomu neporoučí, kolik hvězdiček komu přidělit. Tedy zatím:-) Pro mě je druhá mumie filmovým a požitkovým skvostem. To si prostě užívám i po desáté. Ještě víc všeho, co jsme mohli vidět v jedničce. Mumie jsou opět k sežrání, Ívi k zulíbání(nebo naopak?:-)), Rick k nezastavení a všechno ostatní ku zasmání. Toto se Sommersovi opravdu povedlo!Co budeme dělat?...To se ptáš mě? Je mi teprve dvanáct...:-)95% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

3* Musím říci, že ve filmu zní lepší hudba, než vládla jedničce. Jerry Goldmsith je sice mým nejoblíbenějším skladatelem, ovšem jedničku obdařil rutinní akcí, Alan Silvestri ke dvojce složil taky uřvanou akční hudbu, někdy až kurňa moc, ale i jeden úžasnej motiv. Jinak film je opět nenáročná popcornová zábavička spíš pro diváky do 18 let. Spousta digitálních triků, příběh, u kterého je od začátku jasné, jak dopadne, ale o to ani nejde, jde především o triky, které mě bohužel nijak nezaujaly. Spád je skutečně markantní, ale možná je místy ke škodě. Jinak Rachel Weisz opět velmi půvabná a okouzlující. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Sommers měl při Mumii záchvat geniality. Příběh dvojky je jak trabant. Při sebemenší kolizi máte deset tisíc trsátek na kytaru. A tak scénář neustojí sebemenší uvažování nad logikou, zato zábavnosti (rozuměj vtipnosti, protože jsem jenom párkrát zvedla koutky v náznaku pobavení) a nadšení pro věc ubylo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ďalšia zábavná Sommersovka. Múmia je späť s novými akčnými a vtipnejšími dobrodružstvami, kde aj Rick OConnell povie vo filme, že všetko je to už otrepané (a sto krát videné) a má pravdu. Dvojky obvykle bývajú slabé a musím sa priznať, že atmosféra s jednotky je prečo a aj efekty sú miestami chabé, ale ako celok ma to bavilo. Už to nieje také ako prvý diel, ale stále ma to dokázalo zaujať. Akcie majú nápady, medzi Fraserom a Weisz to klape, vtipov pribudlo (John Hannah je ešte lepší ako v jednotke), výprava a kostýmy sú znova na vysokej úrovni a rozpočtom sa tiež nešetrilo. Záleží len na vás, či sa chcete baviť. Navyše skvelá Silvestriho hudba posúva film vpred a dodáva tomu v akčných scénach neskutočný šmrnc. Obľúbené soundtracky: Evy Kidnapped, My First Bus Ride, A Flying Boat, We’re in Trouble, Come Back Evy, Return to the Underworld, End Credits. 80% - 4* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Větší, výpravnější, efektnější, dějově rozmáchlejší. Prostě klasické atributy, které pokračování finančně úspěšného popcornu "musí" splňovat. Ve výsledku nudnější, přeplácanější, akčnější, infantilnější (což jsem myslel, že už snad ani nejde), nekonzistentní a stopáží přemrštěné. Prostě také klasické atributy pokračování. Příjemná odpočinková podívaná, ale nic více a rozhodně ne kvalitněji, než-li v případě prvního dílu. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Když Rick O'Connell (Brendan Fraser) přeskakuje zvedající se most, tak po jeho přeskočení visí na špatné straně. (Duoscop)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama