Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// +hudba Michala Davida, celkový nádech filmu, vztah otce a syna -dnes opravdu vyznějí 80tá léta hodně křiklavě/// Já vám řeknu, že tento film se mi líbí strašně moc. A pokračování rovněž. Prostě tady je dobrá jak hudební složka (tedy za předpokladu, že máte rádi Michala Davida) tak i ta komediální. Je zde několik památných scén a když se to vezme, tak se na film klidně podívám i podesátý a rád. Vždy zvedne náladu a potěší./// Celkem 91%/// ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvôli nejakej masovej zášti voči Michalovi Davidovi tu film dostal riadnu nálož odpadu, pritom na rok výroby je to výborný, zábavný a v podstate aj pubertu vystihujúci film. Ja si ho teda rád kedykoľvek pozriem a tie piesne, nech sú akokoľvek staré, sa stali legendami. Čo ma na filme najviac iritovalo bol samozrejme spievajúci Hrušinský, ktorému Davidov hlas vôbec nepasuje. Inak môžeme v Discopříběhu dnes už len spomínať na nedávno odídeného Potměšila. A takisto si pozrieť herecké začiatky natiahnutej dážďovky Andyho Krausza. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dokonalá česká rádoby teenegerská komedie své doby. Film mě baví i dodnes, jako malý jsem ho sledoval neustále dokola. Film má dobré herecké obsazení, krom Rudolfa Hrušínskýho mě bavil snad ještě víc výborný herec Ladislav Potměšil. Rovněž hudba je dokonalá - stará česká dobrá klasika. Film hodnotím celkově na 90% = ***** ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Discopříběh jsem měl v paměti zafixovanej, že je to docela sračka, kterou nemám potřebu vidět ještě někdy znova. Ale včera večer jsem tak zapnul televizi a zrovna Discopříběh začínal, tak jsem se na to zkusil po dlouhý době podívat a úplně v pohodě jsem to dokoukal. Herecký výkony některých mladých (ne)herců jsou poněkud prkenný, takže mě ani moc nepřekvapuje, že nikdo z nich později ve filmu žádnou velkou díru do světa neudělal. Navíc film tak trochu postrádá pointu. Je to prostě komedie od Soukupa plná písniček od Michala Davida, takže opravdu od toho nemůžete chtít žádný velký umění nebo hlubokou myšlenku. Ale ani bych Discopříběh nezatracoval. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Náhodou. Mně se Discopříběh vždycky líbil. V době vzniku taky proto, že všichni účinkující na sobě měli děsně cool hadry, které nebyly lehce k sehnání. Docela jsem jim záviděla. Dneska se na ty "cool hadry" taky ráda podívám a přijde mi legrační, že hlavní hrdina i většina dalších měli jenom jedny, po celý film stejné. V dnešní době, kdy jsou obchody přeplněné šunty všeho druhu a barev, je to docela fajn vzpomínka na staré časy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Když jde Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) po útěku poprvé tajně spát domů a zaspí, poté utíká před otcem. Ve výtahu zmáčkne tlačítko někde uprostřed, ale vyjede až na střechu domu. (Stupet)
  • Film vidělo v kinech skoro dva miliony diváků. (ČSFD)
  • Pred tým, než režisér Jaroslav Soukup obsadil Rudolfa Hrušínského nejml. do hlavnej úlohy, vôbec netušil, že je vnuk slávneho herca. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama