Reklama

Reklama

1941

  • USA 1941
Trailer

Bláznivý komediální velkofilm režiséra Stevena Spielberga byl nominován na tři Ceny Akademie. Okázalé a efektní scény společně s herci světové extratřídy jsou hlavními přednostmi snímku, který se odehrává v Los Angeles jen několik dní po útoku na Pearl Harbor, kdy strach z japonské invaze uvrhl město do stavu Pandemonia – totálního chaosu. Změť zmatených postav pobíhá po Hollywoodu – rozčilení vojáci, horliví obchodníci, uplakané dívky i hádaví nacisté – a všichni dohromady tvoří sladký nákyp plný vtipu, ve kterém si navíc Spielberg dovolil zparodovat i úvodní záběry ze svého vlastního filmu Čelisti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tady je jasně vidět, že i mistr tesař se někdy utne. Spielberg tímhle filmem šlápl notně vedle a stát se to jinému režisérovi, asi by mu to zlomilo vaz. Ale Steven je natolik jedinečný, že si může dovolit do konce svého života natočit ještě aspoň 2 podobné bláboly a nikdo nebude zpochybňovat jeho režisérské kvality. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zhlédnutím se mi 1941 líbí víc a víc. Oceňuji hlavně tu nesmírně hravou smršť humoru, který se na diváka valí od začátku do konce. Někdo to vydrží, někdo ne. Každá postava tohoto filmu je - s prominutím - naprostý kretén, scénář se s ničím nepáře a je vidět, že si pánové Zemeckis a Gale mohli vymyslet naprosto cokoliv, protože Steven Spielberg měl k dispozici opravdu štědrý rozpočet (o vlastní fantazii nemluvě) a bez problému zhmotnil i ty největší šílenosti. Z hereckého obsazení mě nejspolehlivěji baví kapitán japonské ponorky Toshiro Mifune a jeho německý pozorovatel Christopher Lee, a pokud bych měl vybrat nejlepší scénu, byla by to nejspíše ta taneční, která přeroste ve rvačku neskutečných rozměrů. Špičkovou hudbu Johna Williamse snad ani zmiňovat nemusím.___P.S. Rozšířené verzi bych pravděpodobně ubral jednu až dvě hvězdičky, protože film opravdu zbytečně natahuje a ten spád se zkrátka ztrácí. ()

Reklama

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Jasný kandidát na nejvíce promarněnou hodinu a půl v životě. Bohužel mě to zhruba po té době začalo tak srát, že jsem byl nucen film vypnout. Na film jsem koukal proto, že to natáčel můj oblíbený režisér Spielberg, kterého jsem považoval za garanta kvality, ale zde si to u mě teda hodně pokazil. Za tu hodinu a půl naprosto nelogického přeskakování z jednoho místa na druhé s absencí příběhu, či jakéhokoliv náznaku děje, jsem viděl to nejtrapnější, co hollywoodský komediální žánr vymyslel. Jednu hvězdičku jsem chtěl dát alespoň z lítosti Christopheru Leemu a Toshiro Mifunemu, ale když nějaký film nedokoukám, tak co jiného mám asi tak dát... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Spielberg se po svých slavných prvotinách pustil do komedie. Největší potíže u ní jsou chaos a různorodý humor, který do sebe nezapadá (což jsem psal nedávno i o Teroristce, kdyby ji režíroval Steven, pak by to byl výborný film s paní Janžurovou, protože není tak zmatený). Je tu spousta opravdu vtipných situací, ale celé, jako by to vypadlo z němých grotesek první poloviny 20.století. Je zde pár dobrých momentů, kde je vidět režisérova pevná ruka, nadhled a dobré nápady, ale nezachraňuje to dvouhodinovou zmatenost tohoto díla. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne a definitívne: « Najhoršia, najnudnejšia a najzbytočnejšia » , to sa bezprostredne týka 194-jednotky, ktorá je tak neuveriteľne nasiaknutá samou hlúposťou, a to od začiatku až do konca (a rozšírená verzia to len čoraz viac podtrhuje), že som si stále myslel, či náhodou režisér nepojedol nejaké divé huby, alebo, nedajbože, či nebol počas nakrúcania na práškoch, ako aj všetci ostatní pred kamerou i za ňou, pretože takéto neštandardné uchopenie, t. j. odtrhnutie sa z reťaze absolútne nerešpektujem, lebo bolo väčšinou strašne postavené na hlavu, až mi to prišlo úplne choré, nezodpovedné zo strany tvorcu, » ktorého ešte zrejme aj rozzúrený žralok pohrýzol s doživotnou jazvou na nohe, alebo ho uniesli mimozemšťania, keď sa mu pokúšali vyvŕtať dieru do hlavy, či čo ? « _ Skrátka, trvá to moc dlho, až to je neznesiteľné, aj keď za tým stojí rešpektovaný a obdivovaný Pišta Spielberg, ba ani on nemôže poprieť, že sa mýlim !? Počas jeho kariéry nikdy tak nezakopol, ako s touto nepodarenou, filmovou, chaotickou katastrofou, ktorej naozaj veľa nechýba k tomu najnižšiemu hodnoteniu, aké poznám (odpad !). Síce sa nejedná o typický prepadák, no i napriek tomu nemôžem považovať tento snímok za extra vydarený ! Toto je presne ten typ filmu, ktorý už nikdy v živote viac netúžim vidieť. Števko chcel byť asi móóóc vtipný, čo mu bohužiaľ nevyšlo, podľa môjho „sedliackeho rozumu” , sa skôr poriadne zosmiešnil aj s jeho hereckým ansámblom na čele ! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Stanley Kubrick navrhoval Stevenu Spielbergerovi, aby film natočil jako drama, nikoliv jako komedii. (Terva)
  • Během natáčení filmu požádal Steven Spielberg Samuela Fullera,aby s ním šel na parkoviště, kde mu ukáže své auto. Když Steve otevřel kufr, řekl Samueli, že sebou vždy mívá plakát svého oblíbeného filmu. Ten plakát byl z filmu Hell and High Water, který režíroval právě Steve Fuller. (Mol)
  • Spielberg zvažoval, že film natočí jako muzikál. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama