Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl tendenci tento film omlouvat, on totiž opravdu není určen pro zdravě smýšlející dospělé obecenstvo, ani zestárnutí Petra Pana nemůže změnit nic na tom, že Hook je film především o dětech pro děti. Pro děti, které nebudou řešit nekomplexnost fantasy světa, nejasnost jeho pravidel a celkovou scenáristickou improvizaci, namísto promyšlenosti... Bohužel později jsem dospěl k názoru, že takhle přerostlá klišé, emocionální otravnost a téměř až dějová nesmyslnost se nedají plně omluvit ničím. Pro dětičky průměrně zábavný pohádkový mišmaš, pro dospělé je Hook koukatelný pouze s vypnutým mozkem, popř. jako kulisa k jiné činnosti.... 5/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný rodinný film, dobře zpracovaný námět Petra Pana, krásné scény s létáním, překrásná scéna, kdy si parta chlapců uvědomí, že ten velký nudný advokát je skutečně jejich úžasný vůdce Peter Pan. Robin Williams je skvělý Petr Banning ( kdo jiný by tak dobře zahrál chlapce, co nechtěl nikdy vyrůst ) a Dustin Hoffman si Hooka vyloženě užívá ( i když na záporáka prostě nemá obličej ). Bohužel jsem film viděla jen s naprosto strašlivým dabingem ( hlavně chlapci z Peterovy bandy ). ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, John Williams se zde již opakuje. Steven Spielberg je nesmírně patetický, jako vždy, ale to je prostě jedno, protože tady nejde o tyhle dva tvůrce, ale jde o tu neskutečnou radost z toho, že člověk zase na chvilku může být dítětem, že je možné zase vklouznout do toho zelného úboru a prostě létat. Jestli jsem v dětství nějaký film zbožňoval, byl to tenhle. A to kouzlo je zde pořád. Pořád jsem ze Země Nezemě nadšený a rád bych se s postavami proletěl a pojedl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už pěkně dlouho jsem neviděl poctivý rodinný film, kde vše jede podle šablony, kdy otec jen pracuje a děti mu musí připomenout, že na světě je toho mnohem víc. Ne, možná jsem jich pár viděl i minulý rok, nicméně si teď žádný nemůžu vybavit. Za to na tenhle film jen tak nezapomenu. Hook totiž ztělesňuje vše, co má rodinný fantasy film mít a ještě něco víc, když skončí, vy sami se cítíte, že jste opět malé děti, které nemají starosti a které si hrají v nekonečném světě plné vaší fantazie. A už za tenhle pocit prostě musím dát plný počet. Ani se k tomu nepotřebuju ohánět skvělým castingem či kouzelnou hudbou nebo precizní režií. Zkrátka a dobře, některé filmy si musíte k sobě pustit, aby vás okouzlily. Tenhle to svedl. 100 %. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Mám štěstí, že jsem v době vzniku filmu byl opravdu malý špunt, a tak můžu posuzovat tento film očima toho, pro koho byl učen - a sice malého dítěte. A v mých dětských očích obstál. Dokonce lépe, než E.T. Mimozemšťan, který byl na mě tenkrát až moc smutný. Dlouho už jsem Hooka neviděl a po přečtení zdejších komentářů nevím, jestli bych měl. Spíš ne. Uchovám si tak krásné vzpomínky na dětství, které se mi na tento film vážou... ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V roce 1985 pracoval John Williams na tom, aby byl Hook divadelní muzikál. Nakonec však z projektu muzikál nebyl, přičemž z původně zamýšleného muzikálu se do filmu dostala jediná skladba, a to "When You're Alone". (Pepy)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama