Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Moc dobře nerozumím, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. Já mu nemám prakticky co vytknout. Režijně a herecky čisté, dokonce i ty emoce v divákovi vzbudí. Má úctu k předloze, ale navíc je tu hodně posilněný motiv dospívání (který rozhodně není určený pro děti), takže nepůsobí hloupě. A při každé scéně Wendy s Petrem vám režisér naservíruje víc erotického jiskření než v jakémkoli romantickém filmu z poslední doby. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Vím, že moje hodnocení je značně nad průměr, ale já byla z Petra Pana tak nadšená, když jsem ho viděla před těmi x lety poprvé. A ten skvělý pocit ve mně zůstal do teď. Zkrátka jsem vážně věřila, že je možné cokoliv, když tomu člověk vážně věří a za tohle... za ten pocit a emoce si film zaslouží vysoké hodnocení. Fůra věcí tu byla špatně, kýčovitě, ale já nemůžu jinak. Když člověk vypne všechny ty svoje logické závity, co v hlavě má, a jen si prostě užívá tu kouzelnou atmosféru, milý příběh a pestrobarevné, leč občas trochu kýčovité, momenty a kulisy, tak někde uvnitř zjistí, že vlastně taky věří na víly... a jo a jo. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Predloha J.M. Barrieho to nikdy nemala na plátnach kín ľahké. Aspoň čo sa týka komerčného efektu. Aj keď tržby Spielbergovho HOOK(a), ktorý nazbieral nejakých tých 300 melónikov ( v rokoch 91/92, takže na to pozor ) a Disneyho animáku (53´), ktorý vytĺkol tiež nejaký ten majland ( ibaže počas 50 ročného premietania ), sa ostatné adaptácie veľmi chváliť nemohli. Totižto tento PETER PAN a o nasledujúcich 12 rokov neskôr uvedený PAN, sú jednými z najväčších finančných katastrof nového tisícročia. Prečo? Je mi to rovnakou záhadou, ako vám, ktorí tieto snímky obdivujete. Non-stop dobrodružstvo, trochu viac zabalené do CGI ako je nutné, ale predsa len kúzelné a dojímavé. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jsem jako dítě viděla animovanou verzi a nadchla mne, totéž ale nemůžu říct o tomto hraném filmu. Děti jsou moc sladké s nepřirozenými americkými úsměvy (a neuvěřitelně bílými a rovnými zuby. Jsou to vůbec lidi?) a strnulými hereckými výkony. Místy kýčovité scény podtrhuje až příliš načančané prostředí a můžu říct, že duch Petra Pana film minul mílovými kroky. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zrůdné mořské panny hypnotizují Wendy a lákají ji do své moci. Žárlivá víla organizuje dívčinu popravu. Malí potomci hrdých anglických kolonizátorů prosí na kolenou o milost, ale jsou odsouzeni k smrti utopením. Zvoněnka je vyhnána Petrem, a ve snaze odčinit svou zradu, vypije smrtící jed. Wendy, toužící po obdivu, kolaboruje s piráty. Hook je tvrdý a nelítostný. Zpomalený záběr na zlomeného a poraženého Petra Pana, bezmocně padajícího pod nemilosrdným úderem kapitánova háku, dokáže vzbudit zájem a obavy i u pokročilého diváka. To, že malí hrdinové nemají téměř nic zadarmo, a musí opravdu bojovat se skutečným, i když trochu pomateným nepřítelem, je jednou z hlavních deviz této akční, nedisneyovské (místy temné, místy obskurně barevné, ale vcelku zaručeně definitivní) verze klasiky dětské fantasy. Tenhle Petr Pan nikdy nemoralizuje. I když důraz na nelehkost přijmutí vlastního dospívání, a s ním spojené zodpovědnosti by mohl k moralitám svádět, předloha ani tvůrci filmu nic takového nedopustí. Tak jako bývají nekompromisní děti, i tento film je nekompromisní. Ctí svého malého diváka - nemanipuluje s ním jako s blbečkem, není politicky korektní agitkou, a nebojí se opravdového zabíjení ani opravdové lásky. Erotické jiskření (zmíněné zde HoneyBunny), stejně jako neustálá, záměrná oscilace mezi infantilností a osudovou dramatičností, a silná, přitom však nijak křečovitá emocionalita, zajišťují zatím poslednímu zpracování příběhu J.M.Barrieho výsadní postavení mezi dětskými filmy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Ak si vo filme všimnete posteľ Wendy (Rachel Hurd-Wood), na poličke uvidíte hračku, ktorá sa podobá na kapitána Hooka (Jason Isaacs). (Kacenka616)
  • Při natáčení prý velmi nečekaně vyrostl o 20 centimetrů představitel Petra Pana Jeremy Sumpter. (Karlos80)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama