Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zrůdné mořské panny hypnotizují Wendy a lákají ji do své moci. Žárlivá víla organizuje dívčinu popravu. Malí potomci hrdých anglických kolonizátorů prosí na kolenou o milost, ale jsou odsouzeni k smrti utopením. Zvoněnka je vyhnána Petrem, a ve snaze odčinit svou zradu, vypije smrtící jed. Wendy, toužící po obdivu, kolaboruje s piráty. Hook je tvrdý a nelítostný. Zpomalený záběr na zlomeného a poraženého Petra Pana, bezmocně padajícího pod nemilosrdným úderem kapitánova háku, dokáže vzbudit zájem a obavy i u pokročilého diváka. To, že malí hrdinové nemají téměř nic zadarmo, a musí opravdu bojovat se skutečným, i když trochu pomateným nepřítelem, je jednou z hlavních deviz této akční, nedisneyovské (místy temné, místy obskurně barevné, ale vcelku zaručeně definitivní) verze klasiky dětské fantasy. Tenhle Petr Pan nikdy nemoralizuje. I když důraz na nelehkost přijmutí vlastního dospívání, a s ním spojené zodpovědnosti by mohl k moralitám svádět, předloha ani tvůrci filmu nic takového nedopustí. Tak jako bývají nekompromisní děti, i tento film je nekompromisní. Ctí svého malého diváka - nemanipuluje s ním jako s blbečkem, není politicky korektní agitkou, a nebojí se opravdového zabíjení ani opravdové lásky. Erotické jiskření (zmíněné zde HoneyBunny), stejně jako neustálá, záměrná oscilace mezi infantilností a osudovou dramatičností, a silná, přitom však nijak křečovitá emocionalita, zajišťují zatím poslednímu zpracování příběhu J.M.Barrieho výsadní postavení mezi dětskými filmy. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak konečně dostatečně věrné a neposunuté zpracování Petra Pana, kouzelné pohádky o chlapci odmítajícím dospět a dívce, která ten nesnadný krok nakonec učinila. Nádherná barevnost fantazijní Země Nezemě (se slabými digitálními, ale i s krásně stylizovanými "malovanými" triky jak od K. Zemana) a myšlenková hloubka vyprávění i probouzených citů se mi hodně líbily, méně už nejasné rozkročení mezi infantilně dětským a "temně" dospělým pojetím (nejednoznačně komický / tragický Hook bez mrknutí střílející své piráty). Ani skvělý casting a audiovizuál pak nepřebily přetaženou stopáž. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

P.J. Hogan nie je neviem aký režisér. A to je o to väčšia škoda, o čo je scenár k tejto adaptácii odvážnejší. Nie dokonalý, aby sme tomu najzodpovednejšiemu zase nekrivdili, ale niekto s väčším citom pre vedenie príbehu by aj z takého bez problémov vykresal dokonalosť samu! Takto sme ostali kdesi v polovici cesty... Keďže sa tu ale nadáva až príliš, tak prilepšujem. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka pro děti a dospělé. Na Petra Pana jsem si brousila zuby už dlouho, ale až dnes se mi povedlo se na tento film podívat. Zpočátku se mi zase tak nelíbil a moc nesplnil moje očekávání, ale asi tak po hodince sledování jsem si nějak zvykla a film se mi pomalu ale jistě začal líbit. Herečtí představitelé vcelku sympatičtí, bylo tam dobrodružství, mělo to své kouzlo. Nakonec se z Petra Pana vyklubal vcelku povedený film, který ale stejně na klasické pohádky asi nikdy mít nebude... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tak i samotný Petr Pan se dočkal své “blockbusterové podoby“. Film vás vtáhne do pěkného pohádkového světa, užijete si fajn atmosféru i fantastickou výpravu za ódů epické hudby. Zdá se to jako výborný film, jenže není. Triky jsou přinejlepším průměrné, což není dobře u fantasy takovéhoto ražení. Na castingu se taky moli snažit hledat pečlivěji, zejména dětské představitele. Nicméně výběr Jasona Isaacse pro roli Hooka chválím. 3 hvězdy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Jen ta místa na Černé vlajce, na nichž se odehrávají filmové scény, jsou skutečná. Zbytek vizuálně zpracovala společnost ILM. (JARDAHONDA)
  • Během natáčení měli Jeremy i Rachel denně alespon 3 hodiny vyučování. (JARDAHONDA)
  • Scéna z traileru, kde se objeví trhlina v ledu, byla natočena s miniaturou lodi a ve filmu se nakonec vůbec neobjevila. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama