Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +moc krásné, pohádkové, kouzelné, prostě moc pěkně natočené, moc povedený casting, skutečně hmatatelné jiskření mezi oběma hlavními představiteli, hlavně zaujala Rachel Hurt-Wood, prvek "vypravěč" je fain -jen pro děti do 15 let, český dabing (hlavně Petr Pan) a ani mě ta postava nebyla moc sipmatická, no a ještě jednou, dějově to staršího diváka moc neoslový/// Tak tohle byl můj první Petr Pan. Přestože jsem o jeho světě něco věděl, nebylo toho mnoho. Teď vím něco víc, ale příliš mě to nenadchlo. Je to prostě pro děti, kteří mají svoji fantazii. I když tady musím prohlásit, že pro děti je to jako stvořené. Fakt krásně vytvořené, děti zažívají báječná dobrodružstí v Zemi Nezemi, bojují s piráty a někdy nejen s nimi. A každý malí kluk a holka to může zažívat spolu s nimi. Proč? Protože ještě stále věří na víly./// Celkem 71%/// Jo a budu si stát za svým, mě se to technické zpracování prostrě líbilo. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak tato rozpravka patri do mojej osobnej TOP 20 najoblubenejsich rodinnych filmov. Skvele herecke obsadenie na cele s Jasonom Isaacsom a sympaticke ustredne duo Jeremy Sumpter a Rachel Hurd- Wood (ta chemia medzi nimi je neopisatelna, iskri to medzi nimi ostosest), k tomu kuzelny pribeh, nadherna Howardova hudba, prekrasna vyprava a slusne triky.......vysledkom je jedna z najkrasich novodobych rozpravok ktora kuzelnou atmosferou prebija dokonca aj Harryho Pottera. Pochvalu si zasluzi aj skvely slovensky dabing. Tana Pauhofova a Marek Fasiang maju prijemnu farbu hlasu, skratka radost pocuvat. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pohádkově pohádkový příběh. Zatím nejlepší zpracování létajícího kluka ze Země Nezemě, jaký jsem viděla. Když děti vzlétly k londýnské, mrazivé obloze, jen tak v pyžamech, tak jsem se otřásla a říkala jsem si, že to musí zákonitě odležet přinejmenším s chřipkou v posteli. Ale je krásné vnímat tu fantazii ve všech směrech. Tikající krokouš, který se mermomocí snažil dostat ke zbytku Hooka, když už jeho ruku s hodinkami měl, nebo zrádné mořské panny, či romantický tanec lesních víl ... Řeknu vám, nesnažte se v žádném případě naštvat vílu! Žárlivá víla je učiněná pohroma. Je schopná použít prach, lest, cokoliv, aby se vám pomstila. Jenom ještě malá prosbička - prosím, nepřestávejte na ně věřit, díky. Sice jsou to potvůrky nevyzpytatelné, ale věrné. A když na ně věřit přestanete, tak pokaždé nějaká umře! Jinak triky sice nic moc extra, ale házím to za hlavu. Užila jsem si to. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka, která pochází z knižní podoby notoricky známé v anglicky mluvících zemí. Počítám, že u nás se film nesetká s úplně kladným přijetím, protože přeci jenom pohádky české jsou hodně odlišné od všech ostatním a také jsou o dost kvalitnější. Tenhle film je ale řemeslně výtečně zvládnut a působí výtečným dojmem... ()

emo 

všechny recenze uživatele

Celkom pekná dobrodružná, výpravná rozprávka, ktorá ostala tak trochu na pol ceste. Veľkým mínusom je, že sa až otrocky drží knižnej predlohy, ktorá je už dnes= povedzeme si to na rovinu dosť sprofanovaná. Cieľovým divákom budú najskôr deti, avšak je veľmi pravdepodobné, že mnohé nestrávia až prílišnú snahu filozofovať na tému dospievania, zodpovednosti a lásky. Najlepší na celom filme=hneď po hudbe= je casting. Medzi malou Wendy a Petrom je fakt chémia, iskrí to medzi nimi o sto šesť... Isaacs podal veľmi slušný výkon, ale Hook nedosahuje záporácke kvality takého Tavingtona ani zďaleka. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Okno v detskej izbe muselo byť 4-krát zväčšené, aby sa Jeremy Sumpter (Peter Pan) neudrel do hlavy, počas natáčania totiž vyrástol o 20 cm. (Kacenka616)
  • Pro potřeby natáčení byl vytvořen model města Londýn. Jako materiál byl zvolen papírový karton a pro ujednodušení práce vytvořeny jen 4 různé budovy, jimž byla pouze měněna střecha. (Listeroman)
  • Z ateliéru, kde designéři tento film tvořili, se později stalo muzeum a každý se zde může podívat, jak snímek vznikal. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama