Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých slabších Spielbergových filmov. Nebolo to zle podané, ale prišlo mi to moc rozťahané, ani ta rozprávková atmosféra a niektore scény mi nesadli, inokedy Spielberg dokáže zas navodiť akčnejší ton a zabávať. Mal som pocit, že je to dosť také rôznorodé a moc som tomu nevedel prísť na chuť. Nič proti Spielbergovi, kostýmy, masky, kulisy, vypráva to všetko tu bolo super, tak ako aj hudba, či príbeh, ktorý neponúkol klasickú origin story, ale moc ma to nezaujalo, nestrhlo. 65% - 3* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Co vyzdvihnout? Půvabnou Williamsovu hudbu a Hoffmanova Hooka (evidentně ho role bavila a je naprosto k nepoznání), zbytek nestál za nic, Spielberga jsem nějak nepoznávala. Film je zdlouhavý a závěrečné morality typu "nezabíjej ho, prostě mu chybí maminka" mi lezly na nervy, dabing mi taky vůbec neseděl. Slabé 3 hvězdičky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Spielberg vsadil na svůj dobře proklepnutý klíč – natočil pohádku vhodnou pro osmileté i šedesátileté. A vyšlo to. Vrátil se k hrdinovi svého dětství – Petrovi Panovi. Milý příběh, výborní herci, pestrá výtvarná stylizace a skvělá výprava si dokonale sedli, takže se dá počítat s tím, že pár let se s touhle bandou setkám znovu. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Najlepší, najkrajší rodinný film. Skvelé. Milé. Pekné. Robin Williams impozantný. Vždy si pozriem. Najobľúbenejšia scéna bola, keď tie deti začali jesť. A vtedy aj Peter videl jedlo. Bitka s jedlom. Aj ja chcem vedieť lietať. :-) Odmalička som to videla minimálne desať krát a nestačilo mi. 100%...:):) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Dělat pokračování Petra Pana je podle mne nesmysl. Kde vůbec tvůrci přišli na to, že Petr zůstal v našem světě? Viděli tu pohádku vůbec? Pěkná vizualizace a snaha se přiblížit kouzlu původního příběhu, tím že jej částečně zkopírovali a přidali pěkné efekty, ale to co si Spielberg přidal do děje sám vyznívá dost mělce. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama