Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha Spielberga vytvořit něco nového je patrná, avšak jeho povaha jako tvůrce ET-ho se nedá zapřít a bohužel na ni Hook velmi rychle dojíždí. Naivita se kterou přenesl příběh Petra Pana do Peterových pozdních let a nechal ho v poddání Robina Williamse vrátit se do Země nezemě a porazit kapitána Hooka(Dustin Hoffman), aby zachránil své děti je celkem plochá a nudná. Herecké výkony hlavně ten Robina Williamse je průměrný a on znovu předvádí své dětské grimasy a je v celku nudný. Velká škoda. Julii Roberts nemám rád, takže o ní raději nebudu mluvit. jediné co v tomto filmu může potěšit je hudba Johna Williamse, který se snaží, ale na takovéto pohádce toho již mnoho nespraví. Příště to zkus lépe Stevene. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co Spielberga přimělo k tak pitvořivé stylizaci, která v hrozných aťasových kulisách působí jak Vodní svět pro dětské publikum. Spielbergův rukopis je znát v úvodní půlhodině, ale jakmile se Peter ocitá v zemi Nezemi, jako by se jeho schopnost citlivé režie úplně vypařila. Určitě jedno z mistrových největších zklamání. 4/10 ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Ten starý blbec není Petr Pan!" Nějak v tomto duchu se vyjádřil můj ještě ne pětiletý syn zhruba v půli filmu, a strašně u toho brečel. Myslím, že to vysvětluje poměrný neúspěch Hooka. Kdo chce dospělého Petra Pana - starého troubu? Nakonec se ale vše v dobré obrátilo. Asi vím, jak to Spielberg myslel, a i když se mu to zas tak úplně nepovedlo, za ten sympatický pokus to stálo. Hodnotím uznale, jsa vcelku dojat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z nejslabších filmů Stevena Spielberga. Výprava je skutečně úchvatná, výtvarná stylizace fantastická, a vůbec celé to má velmi silný pohádkový nádech. Spielberg si rovněž mistrně pohrává se světlem (stíny) a vyřádil se i s kamerou. Ovšem to co nahnal vizualismem, tak to zase ztratil po obsahové stránce. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...TAK A KTO SOM?" ,,TY SI NEJAKÝ PREJAV FREUDOVSKÉHO KOMPLEXU A SÚVISÍ TO NEJAKO S MOJOU MATKOU, ALE PREČO MÁŠ KRÍDLA? MÁŠ PEKNÉ NOHY A SI PÔVABNÉ STVORENIE, LENŽE JA ANI NEVIEM, KTO BOLA MOJA MATKA. SOM SIROTA, DROGY SOM NEBRAL A 60. ROKY SOM PREŠVIHOL AKO OBYČAJNÝ ÚČTOVNÍK." __ Pamätám si, že keď som ,,Hooka" prvý raz videl niekedy na začiatku milénia (možno ešte na konci 90. rokov), bol som skôr sklamaný, že miesto veľkého krvavého pirátskeho dobrodružstva som dostal detskú fantasy, o ktorú som nejavil záujem, zvlášť keď som na príbehoch z Krajiny-Nekrajiny nebol nikdy odchovaný. Pripomenutie po toľkých rokoch ma napokon utvrdilo v tom, že napriek najkritickejšiemu nazeraniu je ,,Hook" solídnym dielom, ktoré najväčšmi ocení (americké) detské publikum. Udeľujem mu priemerné hodnotenie nielen z hľadiska obsahu, ale tiež preto, že tieto ,,nostalgické obzretia sa za bezstarostnými detskými časmi" nemám rád a dávam si veľký pozor, aby som sa im vyhol aj v osobnom živote. Možno povedať, že Spielberg z pozície už úspešného režiséra si jeho realizáciou jednoducho chcel zaspomínať na detstvo a postava dospelého Petra v sebe nesie niekoľko odkazov na neho samého. Kde má svoje nedostatky obsahové spracovanie, ukazuje svoje kvality starostlivo odvedená formálna stránka, ktorá nielen vďaka výbornej robustnej výprave (,,Hook" mal vyšší rozpočet než neskorší ,,Jurský park") ale tiež za prispenia zvoleného nasvietenia a práce s kamerou dáva filmu špecifickú, ľahko melancholickú atmosféru voňajúcu ozaj čímsi vzdialeným. Hoffmanv úlohe známeho pirátskeho kapitána nie je zlý, no pri inom prístupe by sa z neho dalo vykresať snáď ešte viac, zato Williamsove hlášky zosmiešňujúce fantáziu detí sú na nezaplatenie. V rámci našich podmienok špeciálne oceňujem pôvodný český dabing z roku 1992. (11 597 hodnotenie, 285. komentár k filmu) ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno