Reklama

Reklama

Zoolander

Trailer
Komedie / Mysteriózní
USA / Austrálie / Německo, 2001, 85 min

Obsahy(1)

3% tělesného tuku. 1% mozkové aktivity. Vykliďte přistávací plochu pro Dereka Zoolandera (Ben Stiller), trojnásobného držitele ceny model roku hudební televizní VH1. Čelist mu spadne, když mu cenu přebere hippie-model Hansel (Owen Wilson). Podlý módní guru Mugatu (Will Ferrell) uvidí příležitost, jak z Dereka udělat vraždící stroj. Krásně naaranžované spiknutí může jedině s pomocí Hansela a Matildy (Christine Taylor) prokouknout Derek a udělat ze světa bezpečné místo pro všechny modely a modelky. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (654)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tahle kujebákovina stojí za pozornost, Absurdní kokotina zvrácená až ve važííínovinu. Je to prostě výzva, prošourat se životem na šteklech, zvláště, jste-li chlap. Kdo neodolá a spustí tento klenot, zahlédne souboj dvou modelových krasavců. Souboj na život či na rozcuchání....Nebudu tu nijak zvlášť rozepisovat, co si myslím o světě módy. Jsem prostě přesvědčen, že si řiťomilní návrháři dělají z ženských monstrózní legraci. Ovšem tato sonda do onoho prapodivného spolku mi udělala radost. Možná mírně nadhodnocuji, ale nenapalte čtyři, když ve vás stále rezonuje dojetí z pohledu na Derekův našpulený face. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Hodně praštěná, ale dost zábavná komedie s originálním příběhem i originálním prostředím, pro večer s vypnutým mozkem jako stvořená. Principem humoru je pobavit naprostou retardací postav a absurdností scén. Díky povedeným hereckým výkonům se jejich demence nepřenesla přes hranici trapnosti a tak se záměr podařilo splnit výborně. O to vtipnější to bylo, že ze sebe dělali pitomce hodně profláklé osobnosti a k tomu vždy s kameným výrazem. Všechny gagy a tupý obličeje ani nenechají diváka povšimnout, že příběh se až tak nevyvijí. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Tři se mi zdá hrozně málo. Ale těžko bych si tenhle film pustil ještě někdy znovu, takže čtyři hvězdičky zase moc moc moc. Takže 70%, čisté 3 a 1/2*, s tím, že takovouhle ptákovinu, absurdní, pitomou, ale hrozně zábavnou, jsem už dlouho neviděl. Několik fórů geniálních, spousta skvělých momentů, ale celé to tak nějak rychle a nerušeně plyne, že si druhý den člověk vzpomene jen na klubko vaty a v ní pár kultovních gagů. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je rozhodně jedna z největších šíleností a ptákovin, které kdy spatřily světlo světa. Tak proč ty 3*? Možná díky absolutní Stillerově sebeparodizaci sebe samého, kterou zvládá s přehledem? Nebo snad díky bizarnosti několika scén? Kdo ví?! Zkrátka je to blbost, ale ne taková blbost jako je Kameňák či Jak ukrást Dagmaru, ale taková ta s tím "vyšším posláním". ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Silenost,silenost a este jednou silenost. Ale silenost naramne zabavna...extreme vyhrocene situace, gagy vtipne tak jak jen muzou...z nekterych situaci sem vazne nemohl napr. akce u benziky...asi zacnu Stillera uctivat nejen jako herce ale i rezisera. Jakmile udela jeste jeden film tak ulitly a zabavny tak klidne...je to blbost ale proc ne? ()

Galerie (81)

Zajímavosti (61)

  • Nápad na film vznikl v hlavách kolegů Drakea Sathera a Bena Stillera (Derek Zoolander). Původní koncept vznikl jako skeč pro VH1 Fashion Awards v roce 1996. Myšlenkou bylo vytvořit pohled do zákulisí módního průmyslu a jeho "nadpozemských" osobností. (Zdroj: CinemArt)
  • Derek (Ben Stiller) je pripravený zabiť keď počuje pieseň „Relax“, čo je parodický odkaz na film Telefón (1977). (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Reklama

Reklama