Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Nostlagické nahlídnutí do osudů obyčejných lidí, resp. mládeže, ne nepodobných těm našim. Tato doba je dávno pryč, přesto se mnohým vybaví vzpomínky na svoje mládí a svoje problémy, které doprovázeli první lásky a zklamání. Z filmu číší na všechny strany vliv normalizace a reálie tomu naprosto odpovídají. Z dnešního pohledu je tedy potřeba tento film hodnotit i jako poměrně věrohodný náhled do časů, které už dávno nejsou. Ještě že tak. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

„Nebe jako cín, stroje už se ženou. Startér, spojka, plyn, sem s tou velkou cenou.“ No jo. Klasický produkt z prachem zavátého socialismu. Nemůže tu chybět bodrý ministr vnitra se srdcem na dlani, nějaké ty budovatelské kecy a důraz kladený na posvátnost manželského svazku. Zkrátka „velké“ události na pozadí veskrze obyčejného života. Můžu tu sice prskat sebevíc, ale co nadělám, když film z rukávu vytáhne duo Bláha/Menšík. Dvě hvězdy za tyhle borce s výborným komediálním timingem a tu třetí za příběh, který ničím nepřekvapí, ale nenudí a příjemně utíká. Z filmu si odnáším především to, že ztráta panenství byla za socialismu pěkná fuška. Ta milostná scéna s chlupatou popelkou měla snad deset minut (!) „Nasedni a jeď, přímo hlavní branou. Nebo zbourej zeď, hlavně neseď stranou.“ ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Takhle pohodový film aby člověk pohledal:) a jestli v tom někdo vidí ideologii, tak ať se nechá vyšetřit. Tenhle film je vlastně předchůdcem dnešních teenagerských komedií, přičemž svým zpracováním zcela odpovídá době svého vzniku. Skvělí čeští herci v čele s Menšíkem, který trousí jednu suchou hlášku za druhou. Sympatický Roman Čada zcela zastiňuje svého filmového bratra Jana Hrušínského. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má rozhodně príma sestru, jestli má někde nějakého bráchu, tak to netuším. To by museli vědět naši rodiče. Film o obyčejných věcech obyčejných lidí, který nenudí. Prcek byl pěkné číslo, ale v dobrém. Škoda, že takhle nepřemýšlí někteří dospělí. Josef Bláha a Vladimír Menšík v rolích tatínků jsou nezapomenutelní, no, a jejich ženy také. Tady se opět sešla velká plejáda dobrých herců. Poznala jsem pár míst z Prahy 4. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takového bráchu bych chtěl mít. 1) Neočekávejte mnoho - je to typická socialistická normalizační rodinná komedie se všemi atributy, které k tomu náleží._____ 2) Vše je ideální a funguje - mlékárna, oprava televizí, výtah ve věžáku na sídlišti Novodvorská v Praze (tam jsem bydlel a tak o tom vím své). Všichni jsou plni hřejivého lidského porozumění - pohádkový soudruh ministr bere stopaře, velitel posádky ihned vydá povolení i s dopravou, prostě všichni jsou happy a pokud ne, jde jen o nedorozumění vyplývající ze životní nezralosti. To je, panečku,svět._____ 3) Ani od scénáře moc nečekejte, poněkud nudný děj nezachrání ani výborní herci, kterým jednoznačně kraluje třináctiletý Roman Čada. Tehdy měl před sebou ještě pět let filmového života._____ 4) Jan Nedvěd v půlsekundovém záběru brnká na kytaru (co jiného) a žáci ve škole se učí dějepis tak, že nahlas předčítají z učebnice. To byly doby. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Honzovi (Jan Hrušínský) má být ve filmu 19 a Zuzce (Libuše Šafránková) 17 let. Ve skutečnosti je Libuše Šafránková o dva roky starší než Jan Hrušínský. (rakovnik)
  • Scéna, kdy Zuzana (Libuše Šafránková) čeká v hledišti na Honzu (Jan Hrušínský) a zhlédne také upoutávku na „zahraniční“ film, který jí poskytne inspiraci pro následné opětovné sblížení, se točila v pražském kině 64 U Hradeb. (Robbi)
  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama