Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme si všichni zabloumat světem reálného socialismu. Abychom nehodili kufr, tak nám to tvůrci pěkně prosvětlili. Pro pamětníky to může být milá vzpomínka na doby mládí, radosti a sexuální píle. Pro kulyka má smysl věc jediná, kterou zároveň hodnotí třemi ze čtyř přisouzených hvězd: Hrůša jezdil plošinu, jo, jó. Jakákoliv zmínka o mé srdeční kratochvíli je prostě dobrá! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli můj brácha má prima bráchu nedokážu soudit, ale jestli na tom bude něco pravdy, tak s klidem můžu říct, že tahle komedie za nic nestála, ale na svojí dobu byla dobrou sondou do života těch, které to, co se zde děje určitě potkalo. Za tehdejší doby a i dnes. Jenže dnes není povinná vojenská docházka. Ale zase jsou drzejší děti. Takže je to vlastně jedno. Každopádně průměrný film o průměrných věcech, které vlastně na poli filmu zas tak průměrné nejsou, ale v životě rozhodně ano. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Normalizační mazec, který ale srší nechtěným parodickým vtipem. Nejdřív typan řekne holce, že když se s ním nevyspí, už ji nechce ani vidět, ta pak vidí v kině jinou slečnu jak vyvalí podpažní bobry na Kodeta a tak se inspiruje, vojáci v přijímači hltají slova četaře aspiranta o tom jak funguje samopal vz. 58, tatínek trne strachy, že syna zavřou, protože se jde ženit v uniformě, ministr je správný chlapík a sexuolog / gynekolog zase vypadá jako notně ulítlý deviant... Když k tomu přidám duo Bláha - Menšík v roli otců a odpanění Libuše Šafránkové, tak se to na ty dvě hvězdy asi i vyšplhá... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Naivní socialistická komedie, na kterou se dobře dívá. Příběh je nekonfliktní s tehdejším režimem a zároveň to není ani vysloveně tendenční a poplatné režimu. Dobré obsazení, osoby i herecké výkony dělají z filmu pohodovku na nedělní odpoledne. V mládí jsem měl film docela rád, ale teď už není důvod jej znovu vidět. Přesto poctivé tři hvězdy. ()

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Vždy mi príde milostná scéna medzi Libušou Šafránkovou a Janom Hrušínskym strašne smiešna. V danej dobe išlo o scénu hraničiacu s hviezdičkou, len dnes je to celé úsmevné. Mimo toho ide o milú bratríčkovskú komédiu, v ktorej sa mladší brácha príliš angažuje. Pobavili aj dvaja tatínkovia v podaní Josefa Bláhy a Vladimíra Menšíka. Mimochodom Roman Čada hrozne pripomína Rona Weasleyho. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Keď sa Martin (Roman Čada) opýta svojho brata Honzu (Jan Hrušínský) v motocyklovom depe pred závodom načo mu je tá šatka okolo krku, ktorý mu dala jeho priateľka Zuzana (Libuše Šafránková), ten odpovie: "To je talisman, si nevidel Maugera?" Martin mal na mysli legendárneho plochodrážneho jazdca z Nového Zálandu Ivana Maugera. Počas kariéry získal ako jediný v histórii plochej dráhy šesťkrát titul majstra sveta. Šéf tohto odvetvia na Novom Zélande ho nazýval Pelém medzi motocyklistami. Dvakrát sa stal najlepším športovcom v rodnej krajine. V roku 2010 bol Mauger za svoje plochodrážne úspechy vymenovaný za legendu FIM. (Raccoon.city)
  • Herec Jiří Kvasnička, který ve filmu hraje dozorčího roty, se představí svým příjmením, tedy svobodník Kvasnička. (Ganglion)
  • Na podujatí Literárna súťaž k 30. výročiu oslobodenia Československa Sovietskou armádou v roku 1975 v Prahe získali scenáristi filmu prvú cenu v oblasti literárnych scenárov pre celovečerné filmy, František Vlček st. a V. P. Borovička. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama