Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená vzpomínka na období husákovské normalizace (jakkoliv na zdi v kanceláři ministra visí ještě Ludvík Svoboda). Vtipní herci v čele s pány otci Bláhou a Menšíkem (nezapomenutelná je scéna s lepením tapet), nejkrásnější Libuška a hodně nápaditý mladší bráška. Veskrze optimistický film, ve kterém všechno šlape a socialismus dýchá. Pro mě osobně pak ještě milá připomínka mé základní vojenské služby včetně dozorčích s barevným vázáním píšťaly, to bylo i za nás v novém miléniu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď pozerám na tých hercov, tak môžem len opísať z komentárov: Dnešní celebritky-rozhoďnožky by jí nesahaly ani po ty kotníky!!! Veru tak, a to prekvapivo ani jeden z detských hercov nakoniec kariéru neurobil. Čada vyrástol, vyrástla aj Maříková a šli makať, neviem či do šroubárny alebo kde, ale s hraním bol koniec. Za to legendy ako Menšík či Šafránková to stálo za to, ako aj atmosféra filmu, taká rodinná, no presne taká aká má byť, aj so svojimi problémami, hnevmi, hádkami a odutosťami. Pre mňa vždy dobrá klasika, ku ktorej sa vraciam raz za čas a zvyčajne celkom náhodou. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Nostlagické nahlídnutí do osudů obyčejných lidí, resp. mládeže, ne nepodobných těm našim. Tato doba je dávno pryč, přesto se mnohým vybaví vzpomínky na svoje mládí a svoje problémy, které doprovázeli první lásky a zklamání. Z filmu číší na všechny strany vliv normalizace a reálie tomu naprosto odpovídají. Z dnešního pohledu je tedy potřeba tento film hodnotit i jako poměrně věrohodný náhled do časů, které už dávno nejsou. Ještě že tak. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Televizními stanice velice oblíbená a často vysílaná "komedie", na níž mi, bohužel, po celou dobu vysílacího času nepřipadne opravdu nic komediálního ani vtipného. Roman Čada v roli hlavního dětského hrdiny je dřevěný a nepřesvědčivý, dialogy mezi ním a jeho kamarádkou skřípou, až z nich trnou zuby. Už jako dítě jsem při sledování tohoto díla měla pocit, že je to celé vymyšlené, nereálné, strojené, že lidi, zvlášť děti, se mezi sebou takto nebaví a nechovají. Jednu hvězdičku dávám za Libušku Šafránkovou, která kdyby hrála v sebevětším nesmyslu, zahraje dobře, přesvědčivě a je u toho nádherná. O to víc vedle ní vynikne tuhý a ošklivý Jan Hrušinský a všechny nesmyslné scény, které se ve filmu, i jeho pokračování objevují. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z komedií, které byly ve své době zábavné, ale dnes už jsou jen nostalgicky milé, protože nedokázaly tak úplně odolat zubu času. A když se tak nad tím zamyslím, ani tenkrát mě, konterétně tahle, nijak zvlášť nebrala. Čada i Hrušínský mi připadali tak protivní, Šafránková tak nezajímavá a příběh tak tuctový, že to skvělá rodičovská čtverka Menšík-Holišová-Bláha-Budínová zkrátka zachránit nedokázala. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Jan Hrušínský neměl při natáčení scén z plochodrážního oválu v Praze na Markétě žádného stálého dubléra, zaskakoval za něj ten, koho pan Kasper zrovna vybral. Vzhledem k přítomnosti filmařů měly tehdejší tréninky nadprůměrnou, ba údajně až stoprocentní účast závodníků. (kulyk)
  • Jistě není bez zajímavosti, že sám Jan Hrušínský si na motorku sedl jen tehdy, když stála v poklidu a bez hnutí. O svezení na "splašených trubkách bez brzd, osazených motorem o obsahu 500 kubických centimetrů", zájem neprojevil. (kulyk)
  • Režisér Stanislav Strnad mal pôvodne v pláne obsadiť manželské dvojice naopak, Blažena Holišová (Vránová) mala hrať manželku Josefa Bláhu (Pavelka) a Slávka Budínová (Pavelková) manželku Vladimíra Menšíka (Vrána), ale Bláha, známy sukničkár, sa ale neustále motal okolo Budínovej. Boli rovnaký ročník, dobre sa poznali a chovali k sebe veľké sympatie. Nakoniec sa teda režisér na poslednú chvíľu rozhodol pre zmenu. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama