Reklama

Reklama

Mužné hry

  • angličtina Virile Games (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sportovní / Horor
Československo, 1988, 14 min

Fenomén fotbalu a fanouškovství v černé surrealistické komedii autora, výtvarníka a režiséra Jana Švankmajera. Masakr hráčů s (naštěstí) plastelínovými hlavami, fandění u televize s pivem v hraných sekvencích, i na hřišti v dokumentárních záběrech, a jiné absurdně zábavné, až hororové situace, které divákovi servíruje autor J. Švankmajer, jsou jen pro silné povahy! Sportu zdar a fotbalu zvláště! (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

lsd 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce patří toto k těm uplným vrcholům jeho tvorby(Anderas to popsal dostatečně). Na druhou stranu je to místy přece jen až moc a někdy i trochu samoúčelně přeplácané. Pokud má však tento film zesměšňovat fotbal, což doufám nedělá, tak to by mě trochu urazilo. Můj postoj k fotbalu je totiž hodně pozitivní. Výborný je i hodně černý humor. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není nad pořádný match a tvrdou hru…já to říkám furt…Jako na jednu stranu jsem se u tohoto bizarního fotbalového zápasu vcelku pobavil, hlavně tedy nad samotným morbidním odstraňování hráčů, ale Švankmajer už natočil i lepší kousky. Každopádně jsem během samotného sledování dostal taky kurevskou chuť dát si vychlazené pivko a nějakého toho panáčka…70% ()

Reklama

Vlkodlak13 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak asi jeho dílo, které se dá bez újmy sledovat je "Byt" a "Poslední trik..", ty byly i vtipné i když trochu ujeté. Tohle je už ale nechutná a násilnická sr..humusárna. Už radši nemám chuť zkoušet sledovat další jeho díla, protože to je otřesnost. Jasně, i když je to jen plastelína, tak i tak je to nechutné - jednoduše se vyžívá v násilí.. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Když už mám Švankmajera mezi mými oblíbenými režiséry, tak postupně dokončuji důkladný průzkum jeho díla. Po Alence měl asi dost tajemna a strašení, tak zkusil zase něco veselého a sportovního a vzešly z toho Mužné hry. K režisérovým invencím se teď přidává chuť piva, čpí vůně zpoceného dresu a velký kus chlapáctví, ale jen v té ubozé formě, co se zažívá v davu sobě rovných nebo u televizní obrazovky. Musím uznat, že i tahle forma satyrické zábavy mi sedla a mé 4 hvězdy si zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Švankmajer mi byl do této chvíle velkou neznámou, ale nyní si myslím, že by se to mělo změnit. Film má skvělou animaci, hudební doprovod i humor, ale doplácí na jednu podobnost s fotbalem. Pokud také kopanou sledujete, víte, že kolikrát nelze hrát celých 90 minut stejnou hru a tak je nutno taktiku občas obměnit. To se právě stalo zde, jednotvárnost srazila výsledný dojem o půl hvězdičky. Ve druhém poločase to dle mě chtělo nějaký nápad přidat. I když tento zápas Švankmajerovu družstvu nevyvedl úplně dle mých představ, přesto si dokázalo vybojovat nějaké body do tabulky - já konkrétně dávám tři. P.S. Pokud byste se chtěli také seznámit s dílem, zde s dovolením odkazy: část 1 - http://www.youtube.com/watch?v=pUDK54MFjY8, část 2 - http://www.youtube.com/watch?v=uTHAv2_qM6M ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama