Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

igi B. 

všechny recenze uživatele

No - než sci-fi bych řekl spíš fantasy... Každopádně fantastický film, lehce insitní leč poutavý příběh u kterého jsme jako děcka museli hodně přemýšlet, film, který mne osobně hodně ovlivnil ve vnímání (animovaného) filmu jako umění - i když takto jsem si to začal uvědomovat mnohem později. Bylo nám 10 - 11 a na ten film šli tenkrát do kina nejmíň třikrát... . . . Bůh suď, proč tohle nám nenaservíruje naše "Veřejnoprávní" místo pravidelných dávek sraček ze současné produkce. No - asi by z toho nikdo z kumpánů neměl vejvar... Každopádně pro našince KULTOVNÍ, SKVĚLÉ A NEZAPOMENUTELNÉ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kolik zajímavých kreslených filmů se v Československu za komunistů urodilo. Zajímalo by mě, jak bychom na tom byli, kdybychom byli součástí západního světa. Že by jedna z nejvyspělejších zemí Evropy? Bůhví. Pak bychom si mohli hrát s Německem jako zde zdejší národ s člověkem. Velice zajímavý a pěkný film, který jsem jako malý neznal. V televizi jsem ho nikdy neviděl. O to více mě překvapil. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak zpočátku mi to přišlo jako celkem slušné psycho, ale to asi bylo způsobené tím, že mi trvalo, než jsem přijmul pravidla světa Draagů. Pak už jsem měl pocit, že koukám na normální sci-fi a občas mě jenom překvapil zjev těch místních zvířat. To vše svědčí o jednom - tvůrci mají hodně fantazie a když funguje a zapadá do toho filmu, dost to oceňuju. Hodně mě chytl i příběh, akorát v druhé polovině už pro mě nebyl tak napínavý a konec byl zbytečně ukvapený. Je v tom i jisté protiválečné poselství a dobře se mi na to dívalo, akorát ten scénář mohl být víc promyšlený. Gandahar je pro mě ale o maličko lepší. Btw, všiml jsem si, že pan režisér rád důležitým hrdinkám svých filmů (soudě dle těchto dvou) rád nechává odhalené kozy. Ale líbilo se mi to, stěžovat si nebudu :D 4* ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a nadčasový film............ ***************** Od autora mimořádného scénáře u nás vyšlo jen toto : Ňork Dobrodružný vědeckofantastický román francouzského autora Stefana Wula Ňork se odehrává v budoucnosti, po blíže neurčené katastrofě, kdy lidstvo upadlo do barbarství a žije v kočovných tlupách na dnech vyschlých moří. Vysoko nad hlavami divochů, na bývalých pobřežích, se tyčí ruiny "měst bohů". Jedním z nich je i Ňork (New York)... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oslava lidského potenciálu a vlastností, které nás dělají tak úžasnými a zároveň nepřátelskými, v porovnání s nadlidskou entitou, rozměrovou i intelektuální. Animace je jiná, než jsem očekával a přívlastek bych použil snad jedině "svá". Nejde říct, že je úchvatná, ani škaredá, je prostě jiná, ale skvěle využitá pro potřeby "futuristického" světa jiné planety, která zas tak jiná není... stále tu autoři nezašli za hranice oproštění od reality, kterou znají, i když to svým způsobem asi není úplně možné. Metafora, hloubka, cit a jednoduchost, kterou dokáže pochopit jak díte, tak dospělý. Každý si najde něco, pravděpodobně nikdo nebude doslova ozářen dokonalostí, ale bude určitě potěšen zajímavostí. PS: nebýt příjemného pocitu cca týden po shlédnutí, tři hvězdičky by padly jako ulité:) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)
  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)
  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama