Reklama

Reklama

Kocour Fritz

Trailer

Obsahy(1)

Seznamte se s neohroženým Fritzem, kočičákem přímo posedlým sexem a snahou o revoluci! Fritz se vykašlal na univerzitu, aby pod vlivem hašiše zažil spoustu dobrodružství, připletl se pod nohy Černému Panterovi nebo Hell's Angels a hlavně - aby našel sám sebe. Fritz The Cat je mládeži nepřístupný animák, za kterým stojí legendární undergroundový umělec Robert Crumb a který si utahuje z různých protestních hnutí USA let šedesátých. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak jsem si představoval opravdovej hipísáckej film.. Fritz hraje s kámošema z univerzity na ulici na kytaru, aby tak zbalil nějaký pěkný kočky a zaječice (Kocour Fritz je bajka jak svině) a nakonec je utáhne na řeči o existencializmu...(dobrá finta, která by dneska asi nezabrala :-)), jinak se pořád snaží o jakousi revoluci a dostává se na místa, která by asi normálnímu studentíkovi měla zůstat utajena - nebezpečnej černošskej bar, feťácký doupě jakýchsi ještěrčích nácků....prostě zažívá fakt zajímavý časy, v jednom kuse šuká, hulí trávu, revoltuje..jednoduše hipík. A konec otevře oči všem, kteří ještě bloudí v údolí temnoty, neboť kocour Fritz je skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí... :-) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

He's X-Rated and Animated!. Fritz the cat je bajka, kdy právě forma bajky slouží k silné sociální kritice s mírným opřením se i o dobového politického klima, bajka, ve které se šuká, mrdá, píchá, jebe a hlavně, a to především, souloží a taky fuckuje a fetuje. Z dnešního pohledu to není nic šokujícího, Bakshiho práce si našla své následovatele v Parkerovi se Stonem (South Park, Team America) a mnoha dalších, dnes by Fritz the cat nedostal rating "X" (nyní "R", u nás něco jako "mládeži do 18 let nevhodno"), ale při nejhorším "pro mládež do 15 let nevhodno". Ale i po těch letech, díky nimž opadnul ten nános kontroverze a pověst prvního animovaného a nepřístupného nezávislého filmu, který vydělal v kinech víc jak 100 milionů dolarů, je Fritz the Cat úžasná zábava - hravá, nápaditá, rozpustilá a hlavně chytrá, kritizující svět establishmentu na jedné straně a pokrytecké hippie hnutí na druhé. Proč nedávám tedy plné hodnocení? Jednoduše proto, že některé vtípky a narážky na kulturní a rasové stereotypy jsou až příliš jednoduché (policista - prase apod.) a kritická nota se vší svou subverzivností přespříliš okatá a někdy i laciná a vykonstruovaná (dělník chčijící ze stavby - laciné/anarchie a snaha o revoluci - vykonstruovanost). ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

"We´re not rated X for nothin´, baby!" Takto se chlubí obal jednoho z prvních pohádkového filmu pro dospělé. Dnes už se sice nejedná o nic převratného, ale já se kulervoucně bavil. Fritz je věčně nadrženej podfukářskej hajzl, kterej se zaplete do všeho. Je to feťák zná správný lidi(nebo spíše zvířata) a je mu všechno volný, hlavn že občas způsobý revoluci či si vrzne. Fritz je zároveň nejslavnější postavička undergroundového pisálka Ralpha Bakshiho. Vlastně se dá říct že film by se obešel bez zvířat protože ty zvířata se chovaly přesně jako lidé(teda hipíci). Animace filmu je jak už sám režisér undergroundová a taková příjemná. Hudba je hipísácká stejně jako film, ale poměrně poslouchatelná. no já se královsky bavil, a doporučuju film všem kdo má rád podobné blbůstky. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byly jen patnáctiminutové satirické anekdoty vysílané před půlnocí na nějaké art TV, asi bych se na to i díval pravidelně. Ale složit z nich celovečerák prostě nejde. Po těch patnácti minutách, kdy tam autoři hodí další skeč, to začíná být dost nudné. Fritz není plnokrevná postava, jako pasivní student intelektuál a hlavně tlučhuba neutáhne i tak krátkou stopáž. Jde ze skeče do skeče, a ty se občas trefí do černého (no v kontextu filmu je zrovna toto v dnešní době ošemetná metafora). Po většinu stopáže je to ale takové nijaké, bez chuti a zápachu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

FRITZ je vlastne v oblasti animovaného filmu pojmom. Roztrhal hranice medzi hraným a kresleným filmom a stal sa jedným z najväčších hitov začiatku 70. rokov. A právom. Aj keď sa na to detičky vypraviť nemohli, urobili to tak aspoň tatko s mamičkou ( alebo milenkou ). Dnes by to ( pre stále viac a viac prehnane korektnej / pokryteckej / výpovedi dnešných rádoby spravodlivých aktivistov a odborníkov na humanitu a prezentáciu tém vo filmoch ) neprešlo. Ale chvála tomu, že v dobách minulých, bola sloboda reči a prejavu braná ako ľudská samozrejmosť. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama