Reklama

Reklama

Kocour Fritz

Trailer

Obsahy(1)

Seznamte se s neohroženým Fritzem, kočičákem přímo posedlým sexem a snahou o revoluci! Fritz se vykašlal na univerzitu, aby pod vlivem hašiše zažil spoustu dobrodružství, připletl se pod nohy Černému Panterovi nebo Hell's Angels a hlavně - aby našel sám sebe. Fritz The Cat je mládeži nepřístupný animák, za kterým stojí legendární undergroundový umělec Robert Crumb a který si utahuje z různých protestních hnutí USA let šedesátých. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Campbell 

všechny recenze uživatele

"We´re not rated X for nothin´, baby!" Takto se chlubí obal jednoho z prvních pohádkového filmu pro dospělé. Dnes už se sice nejedná o nic převratného, ale já se kulervoucně bavil. Fritz je věčně nadrženej podfukářskej hajzl, kterej se zaplete do všeho. Je to feťák zná správný lidi(nebo spíše zvířata) a je mu všechno volný, hlavn že občas způsobý revoluci či si vrzne. Fritz je zároveň nejslavnější postavička undergroundového pisálka Ralpha Bakshiho. Vlastně se dá říct že film by se obešel bez zvířat protože ty zvířata se chovaly přesně jako lidé(teda hipíci). Animace filmu je jak už sám režisér undergroundová a taková příjemná. Hudba je hipísácká stejně jako film, ale poměrně poslouchatelná. no já se královsky bavil, a doporučuju film všem kdo má rád podobné blbůstky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Chytrý film mluvící o idealizovaných 60.letech v americe-pichlavou řečí beatníků. Určitě jsem nepobral všechno, protože angličtina je tu dost hardcore-slang-hell a všechny verze titulků, které jsem zkoušel(asi 6) se s tím popraly po svém a většinou dost odlišně(někdy významově zcela opačně :D ). Nakonec jsem se tím probojoval pomocí nejdůvěryhodnější tit.verze a vlastních eng.schopností-ale někde jsem se prostě fakt nechytal :D Plný počet za "špinavost", chytrost a nekompromisní výsměch. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá rozsáhlá satira na šedesátá léta, která je kupodivu dost promyšlená a nechybí jí jak beatnický hlavní hrdina, tak i spousta sexu, drog, všechny přehnaně naivní snahy změnit systém, které se mimo teorie neosvědčily a samozřejmě také neschopné police a úplně jinak uvažujících černochů. Je na tom vidět, že Bakshi věděl, co chce jednotlivými scénami, ale výsledek je - a to už u jeho film cítím potřetí - podivně rozplizlý a příliš zahleděný do sebe v tom smyslu, že se místo satiry radši věnuje tomu, aby si ve své době získal status nejnepřístupnějšího animovaného filmu vůbec. Taky se mu to i povedlo, ale občas je to už monotónní i přes všechny své nápady. Taky je to mimochodem natočené ve stylu připomínajícím o pár let starší hippie filmy, prostě v tom halucinogenním pojetí, což osobně vnímám jako klad i zápor zároveň, jelikož to opět souvisí s tou monotónností, o které už jsem psal. Ale jinak ano, určitě je zajímavé to vidět a některé scény jsou geniálně pojaté, ale jako celek to na víc jak tři hvězdy prostě nevidím. 3* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byly jen patnáctiminutové satirické anekdoty vysílané před půlnocí na nějaké art TV, asi bych se na to i díval pravidelně. Ale složit z nich celovečerák prostě nejde. Po těch patnácti minutách, kdy tam autoři hodí další skeč, to začíná být dost nudné. Fritz není plnokrevná postava, jako pasivní student intelektuál a hlavně tlučhuba neutáhne i tak krátkou stopáž. Jde ze skeče do skeče, a ty se občas trefí do černého (no v kontextu filmu je zrovna toto v dnešní době ošemetná metafora). Po většinu stopáže je to ale takové nijaké, bez chuti a zápachu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale od tohoto filmu jsem čekal přece jen trochu víc, protože Roberta Crumba mám rád. Ale zjistil jsem, že jeho pojetí se pro animovaný komiks moc nehodí a že to je jen pár scén, které zde vyznívají skutečně dobře a zajímavě. Nějak mám pocit, že to ani není tak kontroverzní, jak to kontroverzní mohlo být. Anebo jsem nějaký otupělý. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama