Reklama

Reklama

Ostrov doktora Moreaua

  • USA The Island of Dr. Moreau (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladík Andrew Braddock jako jediný přežije ztroskotání lodi a dostane se na podivný ostrov. Není až tak překvapen podivínským dr. Moreauem, jako spíš podivnými tvory, ze kterých se vyklubou výsledky doktorova experimentu a snahy přetvářet zvířata na lidi. Při jedné dramatické situaci Braddock zastřelí zraněného mutanta na jeho vlastní žádost, čímž se ale proviní proti zákonu, který pro ostrov stanovil sám Moreau a ten má tedy jedinečnou příležitost zatáhnout do svého šíleného plánu samotného Andrewa.
Adaptace Wellsovy knihy nabídla především zajímavou práci maskérů a adaptace pod Taylorovým režijním vedením obdržela pět nominací Americké Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. (Robbi)

(více)

Zajímavosti (11)

  • V každé ze tří filmových adaptací se ztroskotaný hlavní hrdina jmenuje jinak. V Island of Lost Souls z roku 1932 je to Edward Parker, v Ostrov doktora Moreaua z roku 1977 je to Andrew Braddock a v Ostrov Dr. Moreau z roku 1996 je to Edward Douglas. V knižní předloze to byl přitom Edward Prendick. (Sidarius)
  • Příjmení herců titulní záporné role doktora Moreaua (Burt Lancaster) a hlavního hrdiny Andrewa Braddocka (Michael York) jsou shodou okolností stejná, jako dvou britských znepřátelených rodů, jejichž soupeření vyústilo v tzv. Válku růží. (Sidarius)
  • Natáčelo se na Panenských ostrovech. (Cheeker)
  • Při natáčení scény boje mezi mutantem a tygrem, chytil tygr kaskadérovu hlavu do tlamy. Kaskadér měl naštěstí nasazenou sklolaminátovou helmu, takže vyvázl bez zranění. (Cheeker)
  • Herci, kteří hráli mutanty museli vstávat ve tři hodiny ráno, aby se stihli nalíčit na natáčení svých scén. (Cheeker)

Reklama

Reklama