Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Warren (Rutger Hauer) se snoubenkou Noelle (Joan Chen) a nejlepším přítelem Samem (James Remar) uloupí diamanty v hodnotě dvacet pět milionů dollarů. Noelle a Sam se pokusí Franka zabít a shrábnout všechno sami, ale Frank již předem diamanty ukryl jinde. Naštěstí přežije, ale je odsouzen na doživotí v novém experimentálním vězení Táboře Holliday, provozovaném velikášským sadistickým správcem Wardenem Hollidayem (Stephen Tobolowsky). Toto vězení má oproti ostatním několik nedostatků. Nemá stráže, zdi ani mříže a navíc je smíšené. Jediným způsobem udržení zločinců na místě se tak stává elektronický obojek se silnou výbušninou kolem krku. Je to vlastně jakési pouto mezi dvěma různými vězni, kteří se od sebe nesmí vzdálit na víc jak maximálních pár set metrů, jinak oba obojky explodují. Brzy za Frankem přijde spoluvězeňkyně Tracy Riggsová (Mimi Rogers) s tím, že on je její pouto a že chce utéct. Ale Sam a Noelle s Hollidayem jsou jim v patách, protože vidina bohatství je velice lákavá. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rutger Hauer není jistě úžasný herec, ale bez něj by se nedalo na tento snímek už vůbec dívat. Hlavní myšlenka stokrát dokola využívaná, kdy je hlavní postava zavřena do vězení, které využívá "nejlepší a nejmodernější techniku" kvůli, které nelze utéct. Zvláštní jak jsou nějaké postupy nazývány moderními a přitom jsou barbarské, ale každý bude ve filmu chtít vidět odpálenou hlavu vězně(vzpomeňte si na mě až ten okamžik přijde). Nijak dobrý, ale film přímo na video, který je na jedno shlédnutí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedno z mojich prvých scifi filmov na VHS, ktoré sa mi natrvalo vrylo do pamäti. Mám preto preňho slabosť. A aj po dlhých rokoch má toto poctivé scifi béčko čo ponúknuť. Hlavne vďaka originálnej zápletke a crazy príbehu. Ale aj spracovanie je na tú dobu ok, k tomu dvojica sympatických hrdinov. Akurát vo vedľašej roli hrajúcu hnusne škaredú Číňanku by som vymenil. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujala ta část filmu, která se odehrávala ve vězení. Potom už to bylo akční asi jako, když Mr. Bean opisoval při zkoušce. Kdykoliv film začínal vypadat trochu akčně, tak poměrně rychle se zase vrátil do nudných kolejí. Ale nebylo to zase až tak hrozný, takže 2 hvězdičky si to snad zaslouží. Navíc díky Obojku jsem zase o něco chytřejší, protože jsem si musel zjistit, co to je rumělková barva. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kvalitní béčko, s dobrým scénářem a zajímavými postavami. Kdo se chce pobavit a moc nemyslet, pro něj je Obojek ideálním řešením. Navíc si v něm malou roličku podříznutého mexikánce zahrál můj oblíbenec Danny Trejo. Jen se na film nesmí nikdo dívat s dabingem, kromě dabingu R. Hauera se jedná o peklo pro sluch. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Obal si z VHS pamatuji, ale film jsem neměl možnost vidět, ale už jsem to napravil. A byl jsem překvapen. Sice je to zase film, který se půlku odehrával ve vězení, ale tady byly ty myšlenky opravdu originální a já se bavil. Další půlka o útěku už trochu ztrácela občas tempo, ale pořád mne film bavil. Roger hrál opravdu dobře a hlavně ty jeho hlášky a popichování se s ženskou postavou, občas jsem se fakt zasmál. A ta nostalgie i díky starému a dobrému dabingu. Tohle je béčko jak má bejt. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve městech Simi Valley a Los Angeles od 6. listopadu do 19. prosince 1990. (GASTON73)

Reklama

Reklama