Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Warren (Rutger Hauer) se snoubenkou Noelle (Joan Chen) a nejlepším přítelem Samem (James Remar) uloupí diamanty v hodnotě dvacet pět milionů dollarů. Noelle a Sam se pokusí Franka zabít a shrábnout všechno sami, ale Frank již předem diamanty ukryl jinde. Naštěstí přežije, ale je odsouzen na doživotí v novém experimentálním vězení Táboře Holliday, provozovaném velikášským sadistickým správcem Wardenem Hollidayem (Stephen Tobolowsky). Toto vězení má oproti ostatním několik nedostatků. Nemá stráže, zdi ani mříže a navíc je smíšené. Jediným způsobem udržení zločinců na místě se tak stává elektronický obojek se silnou výbušninou kolem krku. Je to vlastně jakési pouto mezi dvěma různými vězni, kteří se od sebe nesmí vzdálit na víc jak maximálních pár set metrů, jinak oba obojky explodují. Brzy za Frankem přijde spoluvězeňkyně Tracy Riggsová (Mimi Rogers) s tím, že on je její pouto a že chce utéct. Ale Sam a Noelle s Hollidayem jsou jim v patách, protože vidina bohatství je velice lákavá. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rutger Hauer není jistě úžasný herec, ale bez něj by se nedalo na tento snímek už vůbec dívat. Hlavní myšlenka stokrát dokola využívaná, kdy je hlavní postava zavřena do vězení, které využívá "nejlepší a nejmodernější techniku" kvůli, které nelze utéct. Zvláštní jak jsou nějaké postupy nazývány moderními a přitom jsou barbarské, ale každý bude ve filmu chtít vidět odpálenou hlavu vězně(vzpomeňte si na mě až ten okamžik přijde). Nijak dobrý, ale film přímo na video, který je na jedno shlédnutí. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Obal si z VHS pamatuji, ale film jsem neměl možnost vidět, ale už jsem to napravil. A byl jsem překvapen. Sice je to zase film, který se půlku odehrával ve vězení, ale tady byly ty myšlenky opravdu originální a já se bavil. Další půlka o útěku už trochu ztrácela občas tempo, ale pořád mne film bavil. Roger hrál opravdu dobře a hlavně ty jeho hlášky a popichování se s ženskou postavou, občas jsem se fakt zasmál. A ta nostalgie i díky starému a dobrému dabingu. Tohle je béčko jak má bejt. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrné akční béčko, které sice v žádném případě nějak moc nenadchne, na druhou stranu ale rozhodně neurazí a na jedno shlédnutí je v pohodě snesitelné. Navíc Rutger Hauer pobral docela dost charizmatu a jako hlavní hrdina je asi největším plusem snímku. Naopak největší bordel nadělal jistě stokrát omletý scénář o zdánlivě nemožném útěku ze superchráněného vězení, který plyne bez nějakého výrazného nápadu( výbuch hlavy je jistě efektní, ale každý ho dopředu očekává) a hlavně bez špetky napětí. Alespoň že film má poměrně spád , který zabraňuje divákovi se nudit. Bohužel Obojek pro mě zůstane navždy jen jednorázovou jednohubkou s nevyužitým potencionálem, která zanedlouho úplně vymizí z paměti. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

25 miliónů dolarů je lákavá částka. Natolik lákavá, že se do té doby bezúhonný Frank (Rutger Hauer) nechá přemluvit od své snoubenky Noelle (Joan Chen) a přítele Sama (James Remar), ke společné akci, jejímž cílem jsou diamanty v hodnotě právě 25 milionů dolarů. Noelle se Samem ale mají své vlastní plány, a tak se pokusí Franka zabít - ten naštěstí přežije, nicméně je odsouzen na doživotí. Zbytek života by měl strávit v experimentálním vězení Wardena Hollidaye. V tomto vězení nejsou žádné stráže, ani žádné zdi - všichni vězni mají na krku obojek, který je bezdrátově spojen s obojkem jiného vězně, a jakmile se jeden od druhého vzdálí na více než 100 yardů, oba obojky vybuchnou. Nikdo ale neví, s kým je právě on spojen. Až na Tracy, která ví, že její obojek je spojen právě s obojkem Franka, a chtěla by z vězení utéct... Tento film jsem viděl před mnoha a mnoha lety, a i když jsem většinu z něj již zapomněl, několik scén mi natolik utkvělo v paměti, že jsem si jej chtěl pustit znovu. Teď jsem měl tu možnost jej vidět znovu, a kromě těch několika scén (honička autobusů, výtah), které si pamatuji od dřív film nic moc dalšího nenabízí. Rutger Hauer není kdovíjaký pan herec, a ani tímto filmem to nikterak nevytrhl - chvilkama mi jeho utrápený výraz šel docela na nervy. Ani nikdo z dalších herců není natolik výrazný, aby na něj člověk hned nezapomněl - kromě Dannyho Treja, který si zde střihl (jak má ve zvyku) další ze svých půlminutových rolí. Celkově jde o docela průměrný akční film, sice s dobrý nápadem, ale o to horším zpracování - což podtrhl i nepovedený český dabing ... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilé, byť nijak extra vzrušivé akční béčko s diskrétními sci-fi prvky (výbušné obojky) pohání zejména nosný nápad (párkrát i využitý), kdy se hašteřící dvojice uprchlých vězňů od sebe nemůže vzdálit na více než 100 yardů (to mi tedy ta věznice připadala rozlehlejší). Sympatické obsazení se vzájemnou chemií postaralo o bezproblémový doklus do finiše. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve městech Simi Valley a Los Angeles od 6. listopadu do 19. prosince 1990. (GASTON73)

Reklama

Reklama