Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Evilspeak je další z několika desítek tzv. "videonasties" filmů, které byly dlouhou řadu let ve Velké Británii zakázány a do dnes některé jsou či existují v této zemi pouze v různých CUT verzích ... Tento film sice nepatří mezi ty nejdrsnější a njzvrácenější, které na tomto seznamu najdete, ale i tak je dost brutální, "nasty" a "sleazy", aby byl i tak v mnoha zemích ne přímo zakázán, ale alespoň označen nálepkou 18, R apod. ... Toto je jeden z posledních filmů z výše zmiňovaného seznamu, který jsem donedávna neviděl a zadařilo se až později ... V podstatě do poloviny filmu jsem si íkal, proč zrovna tento film patří do výše zmíněné škatulky... Neuvěitelně kvalitně natočené psycho-drama o šikanovaném týpkovi na vojenské univerzitě. Šikana přichází jak od žáků, tak od vygumovaných a úchylných učitelů. Vše prfektně podané a zahrané, člověk alespoň vidí, jak to na vojně chodí (tedy já na vojně nebyl a věděl sem proč tam nechci ...). Oběť je sice obtloustlejší a mírně upocený nešťastník, ale garantuju vám, že to je právě on, kdo vám celý film bude jedinný ze všech postav sympatický a že mu budete vyloženě držet palce... Tento hrdina narazí na středověké artefakty ve sklepení univerzity a zapojí si zde krásně zastaralý počítač (opět velká hodnota filmu - vidíme jaká "výpočetní technika" se na počátku 80. let používala-tedy alespoň jak asi vypadala ...). Pomocí PC se mu podaří spojit se středověkým satanistou a ten mu pomůže zosnovat pomstu na všech šmejdech, kteří mu kdy co udělali ... Od půlky filmu pak na nás vyskočí prvních pár gore scén a docela nechutný a dramatický thriller se začne rychle měnit a gradovat v opravdu grandiozní horror!! Finále je opravdu úžasné a celý film pak zvedá o laťku víš, spousta násilí, brutality, chaosu, špičkově provedených gore scén, usekané hlavy, rozmašírovaná těla obětí divokými prasaty ... GENIÁLNÍ horror!!!! Nic nevykrádá, naprosto originální, špičkově provedený, řádně nchutný, násilný, krvavý, brutální, napínavý, ... A ke všemu ta úžasná temná středověká hudba ... Ta vše žene ještě více vpřed ... Chápu, že vyznávání satana, různé formulace a zaříkávadla, pentagramy, text ústředního hudebního motivu a samotný závěr (text na obrazovce počítače) není zrovna to, co by měla mládež a děti vidět a vstřebávat .. Já rozhodně nejsem žádný satanista a tuhle ideologii (či demagogii ...) vůbec neberu vážně, ale v tomto filmu prostě vyzněl satanismus jen jako nástroj dokonalé pomsty. Opravdu špičkový horror, který každému doporučuji (v UNCUT verzi)... ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s originálním nápadem. Uťáplej týpek na vojenské univerzitě je šikanován ze všech stran, jak odpornými spolužáky kteří by si zasloužili nejlíp vyliskat, tak fanatickými vojáky z vedení univerzity. Náhodou ve sklepení najde knihy se starými satanistickými rituály a pomsta může začít. Film plyne relativně pomalu a volně, je jasné že se všechno stupňuje až do makabrózního finále, které je mimochodem velice povedené. Trochu krkolomná a polopatická mi přišla týpkova komunikace se satanem skrze počítač, ale proč ne. Navíc je to film z roku 1981, takže zavzpomínáme jaké to bylo když vše valilo pouze přes textové uživatelské rozhraní. Na svou dobu celkem povedenej kousek, neurazí, ale ani nijak nezvedne ze židle. 6/10 ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

První hlavní role herce a uchyláka Howarda dopadla na výbornou. Howard je typ herce kterýho když vidím tak jsem rád, má správně nechutnej výraz a už od pohledu vypadá na nechutnýho hajzla(což udajně není, prý je to veselý a hodný chlap), a já ho mám celkem rád. Ale i tak jsem se bál že neutáhne celej film sám. Ale opravdu jsem se zmýlil. On to utáhl a hrál výborně. Jen teda to není moc horor jako spíše film o šikaně která se na konci dost obrátí. Konec je jedna velká gore scéna a výborná. A ta šikana a způsoby šikany byly výborné. Nic přehnanýho a zároven jste fandily Howardovi at je všechny nakope. Příjemnej méně známej film. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že ten film nemá jedinou kladnou sympatickou postavu. To mě docela mrzí, protože s hrdinou, s nímž by se dalo soucítit, by byl Evilspeak špičkovým hororem satanského subžánru. To otravné obtloustlé individuum v hlavní roli jej však v mých očích znatelně táhne dolů - ne že by hrálo jakkoli špatně - spíš naopak - ale prostě si neumím stoprocentně vychutnat film, v němž mě všichni štvou. Alespoň že to ten tlouštík se svými zvířecími kamarády ve finále pěkně rozjel. Opravdu báječný závěr. 7/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

ESTEBAN! Sakra, takový zajímavý a zvláštní osmdesátkový horror, se skvělou hudbou (výborný hudební motiv), zajímavými triky a neotřelými nápady, o prasatech nemluvě, a já se k němu dostanu až teď? Až je mi z toho stydno. Zajímavé uchopení démonické tématiky a výpočetní techniky. Tohle má na to, stát se kultem. ESTEBAN. I WILL RETURN! 3.5* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve Velké Británii byl film zakázán a umístěn na seznam tzv. "Video Nasty" filmů. (hladass)
  • Clint Howard a Don Stark sa dohodli, že sa nebudú stýkať počas natáčania filmu, aby sa udržal nepriateľský vzťah medzi ich postavami vo filme. (beso74)

Reklama

Reklama